ZAPOMNIAŁAM DODAĆ COŚ JESZCZE:
Byłam dzisiaj z Justyną na łapance dzikiej Plamki, którą będziemy sterylizować. Jest bardzo inteligentną kotką i chyba tak łatwo z nią nie pójdzie. Musimy ją złapać ponieważ 3-4 razy do roku ma małe, które umierają na PP.
Złapała nam się kotka bardzo podobna do OZZYEGO tylko ma krótsze futerko i ma plamki ciemniejszego rudego. Prześliczna kocica, która była jakiś czas temu domowym kotem, a potem została brutalnie wyrzucona. Pochodzi z podwórka Justy. Jest całkiem oswojona nie boi się i mruczy przy dotyku. Na imię ma Morelka na cześć niedawno odeszłej małej Morelki córki Plamki. Morelka będzie sterylizowana na koszt UM.
****"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier
slodkie imie-Morelka To na pewno jest przepiekna kicia, jesli podobna do Ozziego Co z nia bedzie po sterylce? Gdzie trafi? Jak wogole mozna bylo ja wyrzucic?!
nie uwierzycie, co mi sie dzis snilo Nie wiem, gdzie to sie dzialo, ale byly tam koty Justy, miedzy innymi Primcie i Malwinka. No wiec w tym snie Malwinka przychodzila do mnie, zeby ja poglaskac, mruczala przy tym, barankowala... Byla bardzo ufna wobec mnie i bardzo spokojna Gdyby to mogla byc rzeczywistosc... Pomruczonka dla Primci i Malwinki i na gore, kociaki kochane
Jeśli Morelka jest długowłosa trzeba zgłosić ją na puchatkowo: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=95 ... highlight= zrobić jej zdjęcia i wysłać już teraz, by szanse na domek były większe. Można też poprosić o wsparcie z konta puchatkowa.
Wczoraj byłm u weta z Ozzim , Sissi , Zuzu , Tara i Myszka .
Ozzi ma bardzo silny stan zapalny i coś z zebami i dostał sterydy i jutra tez dostanie i za 3 dni ale jesli nie bedzie poprawy to go czeka operacja usuniecia tego co narosło , wczoraj znów kichnoł krwią .
Zgrubienie u Sissi to jest po zastrzyku :):) A z tym kichaniem ropą to juz tak będzie od czasu do czasu i na razie nie dostała antybiotyku bo nadal walczy z grzybicą a antybiotyki nie srzyjaja przy leczeniu grzyba .
Zuzu sie zatrzymuje z sikaniem i jest na zastrzykach rozkurczowych i musi jest bardzo droga karme R.C. urinary
Tara ma zapalenie stawów rzuchwowych i tez musi brać zastrzyki przeciw bóloowe
Myszka lepiej
Marley prawdopodobie zamieszka na moim osiedlu u bardzo miłych ludzi :):)
Dzis zostały wysterylizowane na koszt U.M. kolejne 2 koteczki Milka i Morelka :):)
A dzis tyskie mruczki miały odwiedziny Miłki Miłka mnie podwiozła do labradorów ktore wyprowadzam i mi też pomogła z 2 moimi psami :):)
Przywiozła mi tez proszek i purine , kochana Miłko bardzo dziekuje ):):)
Honda11 Morelka nie ma długiego włosia jak persy ma pomiędzy nimi, a dachowcem. Nie wiem czy można też tam ją ogłosić. Dzisiaj miała sterylkę i nie chciałam robić jej zdjęcia w tym stanie. Jak poczuje się lepiej to obfocę ją i wkleimy ja na wątek kociaków z hoteliku. W tedy mi podpowiesz czy się nadaje do ogłoszenia na tej stronie. Dzięki.
Milka też dzisiaj miała sterylkę. Szkoda mi Milki i Morelki, że teraz muszą cierpieć, ale to da ich dobra.
Morelka to przecudna koteczka, okaz !!!
Jasnoruda, trochę beżowa i morelowa. Delikatna, taka raczej puchata. Lekko. Wielu ludzi w ciemności myli ją z białym kotem. Jej poprzedni dom nie zasługuje na kota, żadnego. Cieszymy się, że Mori została złapana i już wysterylizowana, bo to była częsta mamusia...
Cały czas próbujemy złapać Plamkę. Mam nadzieję, że w końcu się uda.
Jak tylko Morelka poczuje się lepiej to obfocę i wkleimy jej zdjęcia. Jak ją zobaczycie to na pewno się w niej zakochacie.