Cyryl, nasz rudzielec :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt lip 03, 2009 20:36

Koty tęsknią po prostu inaczej, niż psy.
Miałam psy a teraz jestem załatwiona na amen przez Kota-B.

Jeżeli [ w twoim wypadku] Cyryl zostaje w domu i będzie odwiedzany przez Twoją siostrę codziennie, to to jest po prostu standard :wink:
Don't worry - be happy :wink:

Mnie się też zdarza wyjechać na dobę - i NAPRAWDĘ możesz być spokojna :D
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Sob lip 04, 2009 19:46

Cyryl da sobie radę z siostrą :wink: :P, a Wy bawcie się dobrze na wakacjach :wink: :ok: Różnie bywa po powrocie -jedne koty są nadąsane i się boczą ze dwa dni ,inne jak pieski się cieszą ,łaszą i rozrabiają :wink: :lol: Moje są w tej drugiej grupie :D
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Nie lip 05, 2009 21:29

witam ciotki :)
dziękuję pięknie za odpowiedzi, jestem spokojniejsza :). Niestety urlop przesunął się o miesiąc :(, nasi towarzysze podróży mogą jechać dopiero w sierpniu. Moja siostra już się nie może doczekać kiedy zamieszka u nas i będzie się opiekowała Cyrylem :). Już pierwsze wskazówki dostała jak karmić Cyryla :), teraz będzie przeszkalana w temacie jak sczyścić kuwetę :twisted: ciekawe czy jej się spodoba :ryk: :ryk: :ryk: .
Chyba muszę nadrobić zaległości zdjęciowe :oops: .
Teraz w domu odbywają się szaleństwa sznurkowo-pomponikowe(pomysł sznurka zapożyczony od Karmelka i jego laski) :):D, nawet rzodkiewka poszła w odstawkę 8O
Obrazek

Agata&Alex

Od: Śro lut 11, 2009 10:14

Post » Pon lip 06, 2009 10:52

Agata&Alex pisze:witam ciotki :)
dziękuję pięknie za odpowiedzi, jestem spokojniejsza :). Niestety urlop przesunął się o miesiąc :(, nasi towarzysze podróży mogą jechać dopiero w sierpniu. Moja siostra już się nie może doczekać kiedy zamieszka u nas i będzie się opiekowała Cyrylem :). Już pierwsze wskazówki dostała jak karmić Cyryla :), teraz będzie przeszkalana w temacie jak sczyścić kuwetę :twisted: ciekawe czy jej się spodoba :ryk: :ryk: :ryk: .
Chyba muszę nadrobić zaległości zdjęciowe :oops: .
Teraz w domu odbywają się szaleństwa sznurkowo-pomponikowe(pomysł sznurka zapożyczony od Karmelka i jego laski) :):D, nawet rzodkiewka poszła w odstawkę 8O

No nie i tu też sznurkowe szaleństwo 8O :ryk: No to czekamy na foty :wink: :P
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Wto lip 07, 2009 10:41

Witaj Cyrylku! :)
Jeżeli chodzi o pozostawianie kotów na czas urlopu, to już od kilku lat mam okazję obserwować swoje koty i ich zachowanie... Ja oczywiście przeżywam każdy wyjazd, nie mogę nic na to poradzić. Kotami opiekuje się moja koleżanka, która mieszka "drzwi w drzwi", więc jest kilka razy dziennie u nich, nie tylko karmi i czyści kuwetkę, ale wyczesze, wygłaska, pobawi się. Nie mają więc aż tak źle, znają ją dobrze, więc nie jest dla niech obca... ale ja jakoś już tak mam, że rozstania przeżywam :) Koty... Po powrocie moje koty udają obrażone, ale długo nie wytrzymują. Przychodzą na głaskanki :) Tym razem były tak stęsknione, że nie dały mi spać całą pierwszą noc po powrocie - domagały się głasków i na przemian mnie budziły :) Zasnęłam na chwilkę w dzień, to poukładały się wokół mnie :)
Mam nadzieję, że będziecie się dobrze bawić na urlopie, a Cyryl Was potem pięknie przywita :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Czw lip 09, 2009 16:55

Jak tak siedzę, to chyba nie muszę Ci przypominać co należny do Twoich obowiązków? :twisted:

Obrazek

Tak myślałem :)

Obrazek
Obrazek

Agata&Alex

Post » Czw lip 09, 2009 17:09

Najlepsi kumple? :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Obrazek
Obrazek

Agata&Alex

Post » Czw lip 09, 2009 18:54

Po prostu Alex zajął fotel Cyryla to gdzie kotek miał sie położyć ? :lol: A pańcio jaki dumy :wink: :lol:
No i to leżanko do góry kołami :ryk:
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Czw lip 09, 2009 19:35

Agata&Alex pisze:Jak tak siedzę, to chyba nie muszę Ci przypominać co należny do Twoich obowiązków? :twisted:

Obrazek

szybko was sobie wychował :lol: :twisted:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Czw lip 09, 2009 19:53

Agata&Alex pisze:Obrazek

Cyryl jest boooski :love: :love: :love: :love:

nie dostawałam powiadomień i myślałam że znowu przerwa a tu się tyle dzieje :oops: :roll: ale już nadrobiłam

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Czw lip 09, 2009 21:41

Tu Alex. To, co wydarzyło się przed chwilą tak zniesmaczyło Agatę, że nie jest w stanie podejść do laptopa. Mi generalnie ręce i piersi opadły... My tu pyszne jedzonka kupujemy Cyrosławowi, co sobota wyjmowana jest wołowinka, wstyd się przyznać, normalnie... Kot ma wspaniałe życie... A tu co?? Zamiast Royala 26 zł za kilo to niewdzięczne rude futro żywi się łażącymi po domu robalami... Właśnie zjadł pająka. Ja nie wiem, co to teraz będzie... Jak dać Agacie buzi, jak ona będzie całowała kota, który pająki zjada? To już koniec...
Obrazek

Agata&Alex

Post » Czw lip 09, 2009 21:44

Agata&Alex pisze:Tu Alex. To, co wydarzyło się przed chwilą tak zniesmaczyło Agatę, że nie jest w stanie podejść do laptopa. Mi generalnie ręce i piersi opadły... My tu pyszne jedzonka kupujemy Cyrosławowi, co sobota wyjmowana jest wołowinka, wstyd się przyznać, normalnie... Kot ma wspaniałe życie... A tu co?? Zamiast Royala 26 zł za kilo to niewdzięczne rude futro żywi się łażącymi po domu robalami... Właśnie zjadł pająka. Ja nie wiem, co to teraz będzie... Jak dać Agacie buzi, jak ona będzie całowała kota, który pająki zjada? To już koniec...
:ryk: :ryk: :ryk: Agatko to wolisz pająki w łożku :lol: :lol: :lol:

Kurcze a może te frykasy to przechwałki jedynie, a biedny kotek głoduje, trzeba kogoś do Was posłać :twisted:

alus1

Post » Pt lip 10, 2009 8:01

Agata&Alex pisze:Tu Alex. To, co wydarzyło się przed chwilą tak zniesmaczyło Agatę, że nie jest w stanie podejść do laptopa. Mi generalnie ręce i piersi opadły... My tu pyszne jedzonka kupujemy Cyrosławowi, co sobota wyjmowana jest wołowinka, wstyd się przyznać, normalnie... Kot ma wspaniałe życie... A tu co?? Zamiast Royala 26 zł za kilo to niewdzięczne rude futro żywi się łażącymi po domu robalami... Właśnie zjadł pająka. Ja nie wiem, co to teraz będzie... Jak dać Agacie buzi, jak ona będzie całowała kota, który pająki zjada? To już koniec...
Hihi, Rudi też zjada muchy :x brrrr ....... A gdzie kupujecie tak tanio royala 8O Ja płacę 34 za 800g..... :roll:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pt lip 10, 2009 8:08

shira3 pisze: A gdzie kupujecie tak tanio royala 8O Ja płacę 34 za 800g..... :roll:

zobacz tutaj http://www.telekarma.pl/c2/suche.htm?prod=117&start=0
jak się kupi większe opakowanie to nawet przy promocjach po 16 zl wychodzi :wink:

alus1

Post » Pt lip 10, 2009 9:05

Karmę kupujemy normalnie w sklepie zoologicznym :), to jest stała cena u nich. Czasem jest promocja 2x400g za 17zł :D:D:D już dwa razy udało się nam tak kupić :). Następnym razem gdy będzie taka promocja zrobimy większe zapasy :D. Na pająku wczoraj się nie zakończyło... :oops: 8) 8O , upolował jeszcze ćmę 8O i też oczywiście ją zjadł. Teraz jak Pati i Hania przeczytają, że Cyryl żywi się takimi stworkami, to pewnie przyjadą do nas na inspekcję :D czy czasem nie głodzimy Cyryla :ryk: :ryk: :ryk:. Powiem Wam w sekrecie, że się cieszę, że on zjada pająki bo ja ich nie cierpię... :oops:
Obrazek

Agata&Alex

[poprzednia][następna]