K-ów,toniemy w kotach i długach:-(potrzebna wirtualna opieka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 04, 2009 13:35

mam byc moze retoryczne pytanie...

czy jest/ktos ma mozliwosc zorganizowania czegos lepszego aslanowi niz ma u mnie?

obecnie siedzi w malej lazience bez okien, stal sie barzdo apatyczny, caly czas lezy albo chowa sie w kuwecie, a byl taki radosny :(

Nie jestem w stanie go wypuscic bo pierwssze co robi to leci na cos nasikac:(

w lazience nie znaczy !wiec jelsi ktos ma lazienke z oknami, bardziej przestronna to bardzo bym prosila dla niego, dopoki mu nie przejdzie, ja w zamian moge kogos odciazyc z kociucha....
Obrazek

Patka_

Od: Czw lut 12, 2009 16:43

Post » Sob lip 04, 2009 15:29

Wielopole sprzatniete, woda zmieniona, Acana podsypana (reszta stoi w butelce na szafce), przysmaki podane, koty w miare mozliwosci wymiziane. Poczyscilam Kleo troche uszy, bo ma tam kopalnie, chyba nie swierzb ale zwykly brud. Jutro wieczorem o ile mi sie uda przyjechac, wezme otosol i przeczyszcze uszyska glebiej.

Wzielam pol saszetki conva, jak bede w krakvecie, to odkupie i przy okazji zawioze z powrotem. Odkrylam nowy przysmak dla mojej kotki - convalescence :twisted: cala miseczke mi wyzarla :)

milu

Od: Nie lis 30, 2008 10:47

Post » Sob lip 04, 2009 15:40

Kleo byłaby gwiazdą ;)

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Sob lip 04, 2009 17:44

Lutra, a może to okienko zrobione przez Marka damy do lewego pokoju? Tam na 100% są dwa małe.
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Sob lip 04, 2009 18:52

nie jedzie ktoś na nocny dyżur do Krakvetu abym mogła się z nim zabrać? byłam już dzisiaj u weta z małymi myszami ale nie wyglądają za dobrze i nie wiem czy nie będę się musiała posiłkować wetem ponownie :(
jako, że bez mała jestem abstynentem to lampka wina trzyma mnie do rana :evil:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Sob lip 04, 2009 19:17

Doniesienia z rana - wreszcie dorwałam się do jakiegoś kompa. Bielanek wypuszczony, pogalopował w krzaki jakby goniło go stado dzikich myszy :lol:

A Firek - no cóż - w Chironie go podmienili. Do lekarza pojechał nieobyty, nieśmiały wiejski chłopak, który za żadne skarby nie wchodził do domu, a ludzi traktował jak wrogów (znaczy unikał). Wrócił natomiast gadatliwy kocurek, chodzący przy nodze jak piesek, łaszący się do wszystkich i domagający się mizianek. W domu czuje się jak u siebie, właśnie leży na środku kuchni i myje futerko :)
Tylko głos został mu ten sam - syrena okrętowa w akcji :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Sob lip 04, 2009 21:50

Sprawozdanie z ogłoszeń, tudzież problemy/pytania:

1. Kotki, o których info orzymałam na maila, czyli Diesel, Gapcia, Krótka, Sasza, Kleo, Kinga, Ryś, Rysia, Java, Jaro, Czups, Czupa, Oliwka, Waldi i Eva zostały ogłoszone na 3 portalach, zwierzaki.org, cwirek.pl i zwierzeta.5aleja.pl. Jak ktoś nie zobaczył w spisie swojego kotka, proszę wysłać imie kota oraz namiary do siebie (mail, telefon) do mnie helena.lachowicz@gmail.com, albo na priva. Chodzi mi szczegolnie o dane kontaktowe, bo nie mam do Was numerow tel.

2. Portale tylko 3 bo:

a. Pupile.com wywala mi przez 3 dni z rzedu jakis blad, ktory wyglada tak:

Objet Request erreur 'ASP 0207 : 80004005'

Impossible d'utiliser Request.Form

F:\KOTKI.MM-TEAM.COM\OGLOSZENIA\../_include_top.inc, ligne 27

Impossible d'utiliser la collection Request.Form apres avoir appelé BinaryRead.

Ha. Czy może mi ktos wytlumaczyc, o co tu chodzi, albo sprobowac na swoim komputerze dodac ogloszenie używajac http://www.pupile.com/ogloszenia/dodaj.asp żeby sprawdzić, czy to działa? Bede wdzieczna za info, bo nie moge przebrnac dalej. Może coś nie tak wciskam?

b. Na portalu przygarnij.pl potrzebna jest rejestracja: http://www.przygarnij.pl/index.php?action=REG Czy moge podac dane AFNu z adresem w Ostrodzie? Czyj telefon miałabym podać, Tweety? Kogos innego?

3. Jutro jade do Krakvetu na kontrole z kotka, wiec wywiesze tam ogloszenia drukowane, ktore do mnie nadeszly (Kolekcja kociaków, Rysia i Ryś), a od poniedzialku zawisna jeszcze w Onecie i chyba u mnie w pracy.

Uff. Prosze o dalsze nadsylanie kotkow do ogloszen :) Bede ogloszenia powtarzala co tydzien - moze byc?

milu

Post » Sob lip 04, 2009 22:23

milu pisze:a. Pupile.com wywala mi przez 3 dni z rzedu jakis blad, ktory wyglada tak:

Ha. Czy może mi ktos wytlumaczyc, o co tu chodzi, albo sprobowac na swoim komputerze dodac ogloszenie używajac http://www.pupile.com/ogloszenia/dodaj.asp żeby sprawdzić, czy to działa? Bede wdzieczna za info, bo nie moge przebrnac dalej. Może coś nie tak wciskam?

Mnie wchodzi bez problemu, ale po zarejestrowaniu i tylko do połowy:?.

Dzięki wielkie za ogłaszanie Rysiów. Btw wrzuciłam dziś na picasę (dostałyście link w mailu) nowe zdjęcia malucha, imo ładniejsze.

Z "moich" stron 4 łapy mają modernizację, więc sobie coś zamiast nich dobiorę.

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Sob lip 04, 2009 22:49

queen_ink pisze:
milu pisze:a. Pupile.com wywala mi przez 3 dni z rzedu jakis blad, ktory wyglada tak:

Mnie wchodzi bez problemu, ale po zarejestrowaniu i tylko do połowy:?.

O właśnie, właśnie: też się zarejestrowałam i po podaniu danych znów mam coś po francusku, czy ta strona nie działa? Może kategoria /dachowiec/ jakoś średnio im działa: wszystkie ogłoszone psy/koty są rodowodowe...

Nic to, będę próbowała dalej, jak nie wypali do jutra wieczorem, to sobie coś dobiorę innego.

milu

Post » Nie lip 05, 2009 10:52

Przed chwilą dzwoniła pani z Komandosów, ta która wzięła trikolorową Kaję. Na samym początku przestraszyła mnie mówiąc, że już jej nie chce :strach: Ale okazało się, że żartowała (nawet sobie kobieta nie zdaje sprawy z tego jak na mnie takie żarty działają :? ), bo są Kają zachwyceni, przeszczęśliwi, a mała wspaniale się sprawuje. Na razie zmieniają się z mężem w domu, nigdzie nie wychodzą razem, żeby przy małej cały czas ktoś był. Ich suczka chce się z kicią bawić, a oni się obawiają, że Kaja jest jeszcze za mała i pies niechcący mógłby jej zrobiś krzywdę.
Jedyny problem to taki, że ocieplany jest blok, siatkę na balkonie musieli zdjąć, a Kaja już przywyczaiła się do wylegiwania na słoneczku, ma na tym balkonie swoje posłanko, więc robi awantury żeby ją wypuszczać :lol:
Obrazek Obrazek

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

Post » Nie lip 05, 2009 11:03

trzymajcie kciuki za Florkę, nawet nie mam głowy aby teraz coś pisać ale trzymajcie mocno!

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Nie lip 05, 2009 11:33

trzymam mocno :ok:

czy ona ma objawy p... ?

A no i co z maluchami od Miuti, coś mi chyba umknęło :oops: ?
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Nie lip 05, 2009 12:43

W Krakvecie ogłoszenia wiszą.

Jak tam siedziałam, to usłyszałam od pewnej pani, że sterylizacja to pozbawienie kotki szczęścia macierzyństwa itd itd - od pani, która w transporterze miała piękną koteńkę i ... 6 ślicznych puchatych maleństw :love: :evil:

Cytuję: "Będę się starała rozdać znajomym, ale nie wiem jak będzie, bo 6 kotów to dużo, zresztą pani chyba sama wie, bo powiesiła pani ogłoszenie o adopcji przed chwilą..." :evil: :evil: :evil:

EDIT: Czy ktoś potrzebuję Proverę 6 tabletek?? Mi już nie będzie potrzebna :D

EDIT 2: Nie dam rady być dziś na Wielopolu, właśnie się wyjaśniło, że mam na jutro zrobić superpilne tłumaczenie :?
Ostatnio edytowano Nie lip 05, 2009 13:14 przez milu, łącznie edytowano 2 razy

milu

Post » Nie lip 05, 2009 12:50

Agnieszka,
przeglądam różne strony z żarełkiem i innymi takimi i znalazłam, że w tym sklepie "raj dla psa i kota" maja suchą karmę Lara 10kg Kitten, Senior i sensitive po 79PLN oraz różne zmaki Fitness po 75 PLN.

Uważam, że to bardzo dobra cena, no i można tam podjechać bo jest w centrum miasta.
http://www.psiraj.pl/index.php/sklep-zo ... 5&start=15

dla porównania w krakvecie jest :

BENTO KRONEN Lara Kitten , Sensitive, indoor i senior 10kg po 87,90zł
a fintessy wszystkie po 78.90zł.

Na allegro natomiast można kupić za 99pln Profilum Adult Cat Bogate w kurczaka 10kg +GRATIS miska metalowa na gumowej podkładce.

Jest też kitten w tej cenie. Dostawa gratis.
Te karmy mają nieco lepszy skład i są bardziej "wydajne"
Moi teraz takie jedzą i są bardzo zadowoleni
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Nie lip 05, 2009 15:31

Milu, ja byłam rano i będę za ok. 2 h.
Więc spoko. KArolina będzie jeszcze później.
Flora ['].
Aga pojechała do Myślenic.
Szlag.

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

[poprzednia][następna]