Tygrysek Dragonek zasnął na zawsze [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 29, 2009 10:31

W schronisku jest w tej chwili trzech gigantów-depresantów.
Ten znaleziony w koszyku na przystanku jest przeniesiony do klatki po kotku, którego wzięła Agnieszka. Najlepiej szukać po numerach. Moim zdaniem w najgorszym stanie jest ten sikający krwią, on wymaga najpilniejszej pomocy.
ObrazekSKARBONKA ZAPRASZA!!!

Kicia_

Od: Pt lut 29, 2008 20:33

Post » Wto cze 30, 2009 10:45

Kicia_ pisze:W schronisku jest w tej chwili trzech gigantów-depresantów.
Ten znaleziony w koszyku na przystanku jest przeniesiony do klatki po kotku, którego wzięła Agnieszka. Najlepiej szukać po numerach. Moim zdaniem w najgorszym stanie jest ten sikający krwią, on wymaga najpilniejszej pomocy.

:!: :!: :!: DT potrzebne!

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Wto cze 30, 2009 12:18

Giganci nadal nic nie jedzą. DT bardzo potrzebne.
ObrazekSKARBONKA ZAPRASZA!!!

Kicia_

Od: Pt lut 29, 2008 20:33

Post » Wto cze 30, 2009 19:12

Kicia_ pisze:Giganci nadal nic nie jedzą. DT bardzo potrzebne.

Kto uratuje Gigantów???? :cry:

Agness78

Post » Wto cze 30, 2009 19:17

Jessi74 zmień tytuł wątku, może na jakiś apel o Gigantów?

Agness78

Post » Śro lip 01, 2009 7:58

DT pilnie potrzebny!

Agness78

Post » Śro lip 01, 2009 12:54

POMOCY :!:
Obrazek Obrazek

Rudaa

Od: Pon maja 18, 2009 12:51

Post » Śro lip 01, 2009 20:03

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Śro lip 01, 2009 21:51

Rozmawiałam dzisiaj z panią przez telefon, a jutro obiecałam wpaść z wizytą poadopcyjną :wink: i porobić kilka zdjęć . Miałam być dzisiaj aled nie dałam rady. Ale Was trzymam w napięciu, hi hi :D otóż wszystko jest tak jak życzyliśmy Dragonkowi, nowa opiekunka codziennie rano wyrusza na zakupy w poszukiwaniu produktów, które Dragonek polubiłby jeść, "bo on je tylko suchą karmę, a najbardziej saszetki, te Gourmeta, :wink: , i nie chce zupek warzywnych, jogurcików, warzywek, no mięsko owszem". Ogólnie wykazuje zainteresowanie jedzeniem, wszystko w normie, pije też, prawidłowo.Troszkę źle było następnego dnia, po przyjeździe Dragonka, bo chyba znowu przypomniały mu się wszystkie nieszczęścia życiowe :cry: ale pospał sobie solidnie i mu przeszło. Poza tym jego nowa towarzyszka życiowa kupiła mu zgrzebełko do czesania i tu chyba przypomniała mu lata szczęśliwe, bo Dragon co chwila podchodzi żeby go czesać :D Trzeciegvo dnia miał wizytę wszystkich sąsiadek okolicznych, które chciały poznać Dragonka, ale on raczył przywitać je wychylając łepek zza wersalki.
Jedyne co panią martwi, to jak twierdzi, Dragon ma problemy ze wskakiwaniem na nawet dość niskie wysokosci, widzi, że chciałby wskoczyć na komodę, a ma z tym wyrażne problemy, ja sugerowałam, że może to z powodu jego wagi, ale pani twierdzi, ze jej kot ważył 10 kg i beztrosko skakał po parapetach. Co o tym myślicie?

jessi74

Post » Śro lip 01, 2009 22:05

Szczerze mówiąc nie mam bladego pojęcia :wink: ale może zwyczajnie jest nieśmiały bardzo ostrożny :wink: moja Suzi też nie wskakwiała nigdzie - do czasu - teraz nie ma miejsca gdzie by jej nie było :twisted:
Kciuki za Dragonka i czekamy na foty :ok:

Agness78

Post » Czw lip 02, 2009 13:27

O rany ale się cieszę, że tak im się super układa :lol: aż się wzruszyłam. Już mam dobry humor do końca tygodnia zapewniony :D Z tym wskakiwaniem to nie wiem co to może być, u nas wskakiwał i właził wszędzie bardzo chętnie, ale może ta Pani ma wyżej meble niż my. Moja kotka nie ma w ogóle ochoty do chodzenia i skakania po meblach tak jak np. robił to Dragon. Może poprzedni kot tej Pani miał jakieś wyjątkowe umiejętności w skoku wzwyż, taki koci odpowiednik Artura Partyki :lol: i Pani teraz myśli, że każdy tak potrafi :)
Obrazek Obrazek

Rudaa

Post » Czw lip 02, 2009 23:04

Rudaa pisze:O rany ale się cieszę, że tak im się super układa :lol: aż się wzruszyłam. Już mam dobry humor do końca tygodnia zapewniony :D Z tym wskakiwaniem to nie wiem co to może być, u nas wskakiwał i właził wszędzie bardzo chętnie, ale może ta Pani ma wyżej meble niż my. Moja kotka nie ma w ogóle ochoty do chodzenia i skakania po meblach tak jak np. robił to Dragon. Może poprzedni kot tej Pani miał jakieś wyjątkowe umiejętności w skoku wzwyż, taki koci odpowiednik Artura Partyki :lol: i Pani teraz myśli, że każdy tak potrafi :)

Odwiedziłam dzisiaj Dragonka! przywitał mnie trzymając ogon jak choragiew :wink: ale cały czas pilnował się bacznie swojej opiekunki, potem wyłożył się na dywanie i przysłuchiwał się naszej rozmowie. Jak zaczęłyśmy rozmawiać o tym jego nie wskakiwaniu, to podszedł do okna, przymierzyć odległość i zatrzymał się. Sadziłam, że może boi się otwartego okna (jest jest zabezpieczone, Rudaa widziała jak sprawdzałam trwałość siatki) bo to przecież ósme piętro i kot czuje wysokość, ale Pani też mówiłą, że tak samo jest przy komodzie. Podkreślała, że to żaden problem, nawet lepiej że kot nie skacze po meblach :evil: tylko po prostu martwi się tym, że on chciałby wskoczyć a nie umie. Ustaliłyśmy, że będzie go obserwować, a pani oczywiście zaoferowała, ze będzie Dragonka podsadzała tam gdzie on tylko umyśli sobie wejść :wink:
Po około dwudziestu minutach Dragon wstał i poszedł do "swojego" pokoju i położył się spać pod tapczanem, dając mi do zrozumienia że teraz pora drzemki, a ja to już powinnam zakończyć wizytę.
za jakąś chwilę fotorelację z wizyty załączę

jessi74

Post » Pt lip 03, 2009 0:22

tak mnie przywitał
Obrazek
i więcej fotek
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

dziękuję Wam wszystkim za pomoc i starania - Mimi vel Dragon

Obrazek

jessi74

Post » Pt lip 03, 2009 7:12

Szczęśliwy Dragonek :D ależ wspaniały widok!!!!!
Cudowny burasek :1luvu:

Agness78

Post » Pt lip 03, 2009 12:56

I znowu się wzruszyłam :!: Tak się cieszę, że mój Kochany Dragonek jest taki szczęśliwy w nowym domu :!: Wszystkiego dobrego olbrzymie :!: :D
Obrazek Obrazek

Rudaa

[poprzednia][następna]