K-ów,toniemy w kotach i długach:-(potrzebna wirtualna opieka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 02, 2009 21:42

Dostałam maile od kastapry i queen_ink.
Ogłoszenia dla Gapci wystawione.
Ponieważ pozostałe koty wystawione są według 1 strony i allegro, to podmienię zdjęcia lub otrzymane teksty przy aktualizacji ogłoszeń - przy najbliższej okazji. Może tak być?

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Czw lip 02, 2009 22:02

mahob pisze:Dostałam maile od kastapry i queen_ink.
Ogłoszenia dla Gapci wystawione.
Ponieważ pozostałe koty wystawione są według 1 strony i allegro, to podmienię zdjęcia lub otrzymane teksty przy aktualizacji ogłoszeń - przy najbliższej okazji. Może tak być?

oczywiście

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Czw lip 02, 2009 22:51

kastapra pisze:Nie trzeba wymieniac, to sa fundacyjne, wiec jak nie beda potrzebne odstawisz na Kocimska/wielopole. Jak mozemy sie umowic?

Mogę gdzieś po nie przyjechać.

Też się zgadzam na podanie mojego tel.
Lutra, czy możesz mi podesłać to nowe ogłoszenie o kociakach?

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Czw lip 02, 2009 22:51

Karola,

pierwsze zdjęcie especially for You :)

bialo-czarna to dziewczynka i bury z bialymi łapkami i brzuszkiem chłopiec - tak mi się zdaje i myślę nad imionkami.
Kochane są, boją się, ale im to przejdzie :D

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Czw lip 02, 2009 23:57

A nie wróciłam przed północą :evil:

Koty żyją 8O , ale za dużo pisania jak na tą godzinę, więc zamelduję jutro (tzn dziś, ale jak odeśpię)

kastapra

Od: Nie paź 26, 2008 13:12

Post » Pt lip 03, 2009 7:34

Ja nie odespałam...

Dziewczynki szaleją po klatce. Olivier... próbuje szaleć. Chyba ma objawy neurologiczne... Bezwysiękowy FIP?
Nie miałam glukozy i nie podałam mu rano kroplówki; żeby się nie odwodnił, wlałam w niego nieco przegotowanej wody.

Kupki luźne, ale nie smrodliwe.

MUSZĘ zawsze mieć w domu glukozę + płyn wl.

Zgadzam sięna podawanie mojego nru telefonu na ogłoszeniach.
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Pt lip 03, 2009 8:12

Miuti pisze:Ja nie odespałam...

Dziewczynki szaleją po klatce. Olivier... próbuje szaleć. Chyba ma objawy neurologiczne... Bezwysiękowy FIP?
Nie miałam glukozy i nie podałam mu rano kroplówki; żeby się nie odwodnił, wlałam w niego nieco przegotowanej wody.

dzisiaj po południu koniecznie trzeba pojechać z maluchami do kontroli. Dasz rady wziąć ich na Senatorską?

Tweety

Post » Pt lip 03, 2009 8:27

Od 8 dzwonił do mnie pan Jan z Kłaja. Dzisiaj mam do niego zawieźć Pusię po sterylce, bo tak się umówiliśmy. Ale jest za to problem z jej maluchami, które mieszkają u nich. Żona pana Jana nie lubi kotów, a on z córkami wyjeżdża. Żona zapowiedziała, że wyrzuci te maluchy na śmietnik :roll: No i co miałam zrobić? Obiecałam, że je zabierzemy, bo nie wyobrażam sobie takiego scenariusza. Nie po to tam jeździmy i dzałamy żeby ktoś nam za naszą zgodą podkładał taką minę.
Niedobrze, że one nie są szczepione :(

Maluchy z Olkusza w miarę ok. Były bardzo zarobaczone, poza tym śmierdzą im futerka okrutnie (ja swojego psa z Olkusza musiałam ogolić do samej skóry, bo inaczej się nie dało pozbyć smrodu).

Jak najbardziej podawajcie mój nr w ogłoszeniach.
Obrazek Obrazek

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

Post » Pt lip 03, 2009 8:51

Kinya pisze:Od 8 dzwonił do mnie pan Jan z Kłaja. Dzisiaj mam do niego zawieźć Pusię po sterylce, bo tak się umówiliśmy. Ale jest za to problem z jej maluchami, które mieszkają u nich. Żona pana Jana nie lubi kotów, a on z córkami wyjeżdża. Żona zapowiedziała, że wyrzuci te maluchy na śmietnik :roll: No i co miałam zrobić? Obiecałam, że je zabierzemy, bo nie wyobrażam sobie takiego scenariusza. Nie po to tam jeździmy i dzałamy żeby ktoś nam za naszą zgodą podkładał taką minę.

Maluchy z Olkusza w miarę ok. Były bardzo zarobaczone, poza tym śmierdzą im futerka okrutnie (ja swojego psa z Olkusza musiałam ogolić do samej skóry, bo inaczej się nie dało pozbyć smrodu).

to by trzeba było zaszczepić. Jemu akurat nawet wypada pomóc za to co robi dla kłajszczaków

Tweety

Post » Pt lip 03, 2009 8:57

Tweety pisze:

dzisiaj po południu koniecznie trzeba pojechać z maluchami do kontroli. Dasz rady wziąć ich na Senatorską?

Nie dam rady!
jestem w domu o 17-ej, zanim ogarnę chałupę i wyprowadzę psy będzie co najmniej 18, a jak się podróżuje po mieście tramwajem i autobusem, to wiesz - dojadę najszybciej po 19-ej, a raczej później. Wolałabym, żeby kicie były u veta szybciej. O ile dla Olivierka nie będzie w ogóle za późno...

Miuti

Post » Pt lip 03, 2009 8:58

Tweety pisze:
Kinya pisze:Od 8 dzwonił do mnie pan Jan z Kłaja. Dzisiaj mam do niego zawieźć Pusię po sterylce, bo tak się umówiliśmy. Ale jest za to problem z jej maluchami, które mieszkają u nich. Żona pana Jana nie lubi kotów, a on z córkami wyjeżdża. Żona zapowiedziała, że wyrzuci te maluchy na śmietnik :roll: No i co miałam zrobić? Obiecałam, że je zabierzemy, bo nie wyobrażam sobie takiego scenariusza. Nie po to tam jeździmy i dzałamy żeby ktoś nam za naszą zgodą podkładał taką minę.

to by trzeba było zaszczepić. Jemu akurat nawet wypada pomóc za to co robi dla kłajszczaków

No ale dokąd ja je zabiorę? Sama lada dzień wyląduję w szpitalu, mam totalne przezwierzęcenie w domu i już chyba od razu mogę sobie razem z nimi na tym śmietniku zostać...

Szczepienie to najmniejszy pikuś, zrobi się, nawet dzisiaj, tylko gdzie je dać?

A, Patka_, w takiej sytuacji akcja z aparatem nieaktualna. Nie ma sensu robić fotek kociakom - chwilowo mam nadzieję.
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Pt lip 03, 2009 9:00

Qoorva - mam wolną klatkę.

Miuti

Post » Pt lip 03, 2009 9:06

Ile oni mają? Może można je zaszczepić od razu i wtedy dać... nie wiem, mam ewentualnie ten TDT, o którym pisałam wczoraj.

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Pt lip 03, 2009 9:08

lutra pisze:Ile oni mają? Może można je zaszczepić od razu i wtedy dać... nie wiem, mam ewentualnie ten TDT, o którym pisałam wczoraj.

Córka mówiła, że są z 3 maja. Pan Jan teraz, że mają 3 miesiące :? Ja bym się skłaniała ku temu drugiemu, Grafitek jest z kwietnia i jest mniejszy od nich.
Dwa chłopaki, biało-czarne. Czyste, kuwetkowe.

A, Trinia podobno rządzi śmietnikiem. Nie dopuszcza innych kotów do misek dopóki sama nie zje. Robi awanury i w ogóle koty odczuły jej powrót :lol:
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Pt lip 03, 2009 9:15

Miuti pisze:
Tweety pisze:

Nie dam rady!
jestem w domu o 17-ej, zanim ogarnę chałupę i wyprowadzę psy będzie co najmniej 18, a jak się podróżuje po mieście tramwajem i autobusem, to wiesz - dojadę najszybciej po 19-ej, a raczej później. Wolałabym, żeby kicie były u veta szybciej. O ile dla Olivierka nie będzie w ogóle za późno...

ale jak się je weźmie od Ciebie nawet o 17-stej to w krakvecie przed 19-stą tez ich nikt nie przyjmie, pod warunkiem, że w ogóle będzie miał kto z nimi jechać. Karola ma umówione spotkania, zresztą siedziała z nimi wczoraj w środku nocy w lecznicy, my mamy od dwóch dni wykupione bilety do kina i egoistycznie zamierzam je wykorzystać zgodnie z przeznaczeniem więc moglibyśmy jechać z nimi dopiero na dyżur po 21, oczywiście jak Olivier dożyje

Tweety

[poprzednia][następna]