Koty z Kielc czekają na pomoc przekaż im 1 % swojego podatku

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto cze 30, 2009 21:59

Dziękuje ani1985 za całą masę prezentów dla kotów.
Zabawki trafiły do moich podopiecznych część została w dt u Bajki i Luny i kilka zabaweczek dostały dzieciaki Idril :)
Dziękuję też za całą masę karmy dla Igraszki. A w zasadzie za pół reklamówki saszetek urinary :)

Bardzo dziekuje różniwz niteczce, która podwiozła prezenty dla kotów :)

Wyniki Igrasi z nerek wyszły w miare dobrze ale w górnej granicy
Kratynina 1,8
Mocznik 61
Na jutro bedą wyniki z badania moczu
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Śro lip 01, 2009 10:22

Witam,
Ale się wszyscy rozpisali :lol:
Gem, zmieniam ogłoszenie o Pamirze, bo tekst nie za dobrze opisuje dawnych właścicieli :wink: Jeśli to nieprawda to szybka zmiana jest potrzebna. Trzeba edytować ogłoszenie na Allegro. Lawinka to kawał kota :lol: Widać że jej dobrze u Ciebie :wink:

Nie mogłam już przeczytać postu związanego z paczką Igrasi :oops: Stąd moja wizyta u Ani. Ale nic to, Fiona ma miłą sąsiadkę :D

Smoczyco, podaj adres na który przesłać kopie pocztówek. Jak się zrobią, chętnie prześlę.

Pocztówki mam, ale aparat w Afryce :evil: Z rodzicami :roll: Przyjeżdża w piątek i wznawiam bazarki i ogłoszenia :lol:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Niteczka 1

Od: Nie lut 01, 2009 19:36

Post » Śro lip 01, 2009 10:33

Co do włascicieli Pamira mam troszke inne zdanie...szcególnie po głupotach jakie opowiadał tamten facet. Ale nie ma sensu wprowadzać zamieszania. Facet uwarza, ze kot miał u niego zycie jak w bajce i miał wszystko czego potrzebował (nawet świerzbowca w uszach :evil: ) Przeczyta w necie opis o kocie i o sobie i bedzie miał pretensje...wię jestem jak najbardziej za tym, zeby zmienić.
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Śro lip 01, 2009 11:26

Wątek kociaków na "O" zaprazam do podnoszenia 8)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=4629124#4629124
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Śro lip 01, 2009 11:26

Tekst i Allegro Pamira zmienione :D Ma 2 obserwujących :lol: To super kocur i na pewno znajdzie dom. Tekst składa się z obu opisów i wygląda tak:
Pamir
Pamir to kilkuletni kocurek, który niestety stracił dom. Został oddany przez właścicieli z powodu alergii Pani domu. Dawni właściciele nadal interesują się jego losem i trzymają kciuki za znalezienie dobrego domu. Jest dużym kocurkiem- waży obecnie 4,8 kg ale ma jeszcze troszkę do nadrobienia. Jest kotem charakternym i to on decyduje o tym kiedy będzie głaskany i kiedy będzie sie przytulał. Bardzo piękny, duży, biszkoptowo-biały kocurek szuka odpowiedzialnego domku.
Pamir przebywa obecnie w domu tymczasowym. Po wyleczeniu świerzbowca zostanie wykastrowany i zaszczepiony. Możliwy jest dowóz w Polsce. Z nowym opiekunem Pamira zostanie podpisana umowa adopcyjna.
Jakby coś było nie tak, to zmienię.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Niteczka 1

Od: Nie lut 01, 2009 19:36

Post » Śro lip 01, 2009 16:23

Jeśli wśród schroniskowych kotków są seniorzy czyli kotki co najmniej 10-letnie (wybaczcie, ale nie dam rady przekopać się przez cały wątek), to zachęcam do zgłoszenia ich w wątku kocich seniorów do adopcji - banerek w moim podpisie. :)

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Śro lip 01, 2009 20:17

Bazyliszkowa bardzo dziękuje za zaproszenie na watek :)
Zaraz pokaze nasze staruszki 8)
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Śro lip 01, 2009 20:57

Z dobrych wiesci to chciałam powiedzieć, ze Kropka i klara juz w nowym domku :lol:
Dzięki pomocy i zyczliwości Gema odtransportowalismy je dzisiaj do nowego domku do Końskich.
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Śro lip 01, 2009 23:36

Od dzisiaj pod naszą opieką znajduje się Torcik, który przebywa w dt u Sylwi24, bardzo prosimy o pomoc w ogłoszeniach. Niebawem będą nowe zdjęcia
Torcik
Torcik jest na tym świecie kilka miesięcy ale życie dało mu juz popalić. Urodził się w piwnicy jednego z kieleckich bloków. Niestety ludziom koty przeszkadzały do tego stopnia, że w całej piwnicy porozkładana była trutka. Niestety ludzie wybrali najprostszy a zarazem najbardziej okrutny sposób, żeby pozbyć sie kotów. Torcik obecnie przebywa w domu tymczasowym, gdzie został odrobaczony, wykastrowany, zaszczepiony. Teraz do szczęścia brakuje mu tylko własnego domu. Torcik początkowo bardzo sie bał, bo nie rozumiał tego, ze nie kazdy człowiek jest zły. Po kilkunastu dniach w domu tymczasowym zaczął się otwierać. Obecnie jest rozmruczanym, nakolankowym i narączkowym kotem, który bez końca domaga się pieszczot.
Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Czw lip 02, 2009 7:53

fiona.22 pisze:Czekamy z niecierpliwościa na aukcje z pocztówkami. Ja juz miałam okazje zobaczyc jakie cuda niteczka porobiła :lol:

Hmm... Wojtek zabrał się do obróbki fotek i przygotował SPECJALNIE kilka fotomontaży na pocztówki 8)

NITECZKO - podaj mi swojego maila, prześlemy Ci fotki na pocztówki ;)

smoczyca3g

Od: Pon kwi 07, 2008 11:24

Post » Czw lip 02, 2009 9:13

fiona.22 pisze:Dziękuje ani1985 za całą masę prezentów dla kotów.
Zabawki trafiły do moich podopiecznych część została w dt u Bajki i Luny i kilka zabaweczek dostały dzieciaki Idril :)
Dziękuję też za całą masę karmy dla Igraszki. A w zasadzie za pół reklamówki saszetek urinary :)

Bardzo dziekuje różniwz niteczce, która podwiozła prezenty dla kotów :)

Wyniki Igrasi z nerek wyszły w miare dobrze ale w górnej granicy
Kratynina 1,8
Mocznik 61
Na jutro bedą wyniki z badania moczu

:ok:

Gdy byliśmy z maluchami na odrobaczaniu, to właśnie pani laborantka konsultowała się z wetem w sprawie tych badań. Podpatrzyłam :twisted:

smoczyca3g

Post » Czw lip 02, 2009 9:34

Nic nie umknie czujnej smoczycy 8)

Kropka i klara w nowym domku dstawiaja fochy. Cała noc dzisiaj miauczały. Kropka nie wychodzi jeszcze spod łózka. Panstwo maja obawy czy koty sie oswoja. Postarałam się uspokoic troche i mam nadzieje, ze przetrzymaja ten trudny okres aklimatyzacji.
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Czw lip 02, 2009 10:35

U mnie na osiedlu tragedia :cry: Dzwoniła przed chwila karmicialka do mnie. chodzi pod Castorame od zaledwie 4 dnia karmic koty. Poczatkowo były dwa podrosti, potem pojawila się ich mama, nastepnego dnia kocurek kulejacy z łysym ogonem a wczorej przyszło z nimi jeszcze cos czarnego. wyglądalo na kocurka. Jak karmicielka podeszła do miseczki, zeby nałozyć jedzenie okazało sie, ze jest to kocia mamusia. Cycuchy do samej ziemi, malutka, wysuszona, same kosteczki. co dziennie koty, które juz wiedzą o której godzinie i gdzie przyjśc na karmienie przyprowadzają ze soba nowe. Wszystkie z jednego stada-widac po zachowaniu. Koty sa zachudzone i przeraźliwie glodne, dosłownie pochłaniaja jedzenie. Nie grzą tylko całymi kesami łykaja. Nigdy nie zostawia nawet jednego ziarenka. dostaja jedzenie z puszki i sucha karme. Widac, ze juz im się nie mieści do berzuszków ale napchaja się na zapas. Musimy koniecznie cos zrobic z tym miejscem gdzie oty sie mnożą.
Problem w tym, ze karmicielka dla wszystkich kotów kupuje jedzenie z własnej renty. Niestety to ja przerasta tym bardziej, ze wygłodniałe stadko ma tera pod opieka.
Musimy zakupic jakies puszki dla tego stadka, bo nie wyobrazam sobie sytuacji, ze koty przyjda na karmienie i braknie im jedzenia :(
Jedzenie zakupimy z pieniązków z bazarku, który wczoraj się zakonczył.
Potrzebujemy puszek kitekata lub whiskasa w dużej ilości. Tylko to stadko zjada codziennie 5-6 puszek, nie mowiąc o eszcie kotów, które karmicielka ma pod opieką.
Bardzo potrzebna pomoc musimy zakupić karmę dla tych biedaków.
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Czw lip 02, 2009 13:32

Ano nie umknie 8)

Ilona, przeciez u mnie jest sporo tej karmy, która przywieźliście dla Savanah. Ja jej nie używam! Jutro odwozimy Wejkę (chyba, bo Kaja się ze mną nie kontaktowała...), a miałyśmy przy okazji sprawdzić domek dla rudzielca - to bym Ci tą karmę przywiozła. OK?

smoczyca3g

Post » Czw lip 02, 2009 13:36

Ok, teraz karma potrzebna bardzo bo ztado głodomorów pochłaniają całe kilkogramy jedzenia :(
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

[poprzednia][następna]