Sosnowiec- 18 lipiec kocia impreza str. 96 info!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 30, 2009 9:00

Chciałam przypomnieć o bazarkach, same się nie będą podrzucały :twisted: a potrzebujemy pieniędzy 8O

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto cze 30, 2009 13:04

hopsa :)
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Wto cze 30, 2009 16:46

Chciałam dać znać, że maluchy mają jednak panleukopenię :cry: .
Wykazała to sekcja zwłok. Te starsze uratowały szybkie szczepienia. Czują się chyba dobrze. Dwa z małych zostały w przychodni, a dwa nie żyją.
Tereniu, jeśli tamte czarne pochorowały sie, to pewnie też panleukopenia, bo były w tym samym czasie w schronie.

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Wto cze 30, 2009 17:48

Jaaga pisze:Chciałam dać znać, że maluchy mają jednak panleukopenię :cry: .
Wykazała to sekcja zwłok. Te starsze uratowały szybkie szczepienia. Czują się chyba dobrze. Dwa z małych zostały w przychodni, a dwa nie żyją.
Tereniu, jeśli tamte czarne pochorowały sie, to pewnie też panleukopenia, bo były w tym samym czasie w schronie.

One też już u weta po badaniu krwi też wykazało pp :cry: Emilka przywiezie 2 kociaki ozdrowieńców, i zobaczymy co dalej, a co ztymi w schronisku oni tam cały czas przyjmują koty, cholera :cry:

terenia1

Post » Wto cze 30, 2009 19:38

Tereniu, moze zadzwoń do schronu, żeby pousypiali wszystkie maluchy, by nie umierały w cierpieniach, a może na jakis czas mogliby je umieszczać gdzieś indziej, np. koło szczeniąt?
Dziś dzwonili Państwo, którzy wzięli białą koteczkę. Niestety, też nie dało sie jej uratować. Po tym, co przeszli, nie chcą już kota.

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Wto cze 30, 2009 20:02

dubel

terenia1

Post » Wto cze 30, 2009 20:13

Jaaga pisze:Tereniu, moze zadzwoń do schronu, żeby pousypiali wszystkie maluchy, by nie umierały w cierpieniach, a może na jakis czas mogliby je umieszczać gdzieś indziej, np. koło szczeniąt?
Dziś dzwonili Państwo, którzy wzięli białą koteczkę. Niestety, też nie dało sie jej uratować. Po tym, co przeszli, nie chcą już kota.

tak ,tak z pewnością to zrobią po jednym telefonie Teresy :roll:
Odseparuja kocieta chore od zdrowych ,uspią cierpiące itp..Poprostu marzenia :roll:
Oni doskonale to wiedzą co mają w kociarni.Koty ktore brałyśmy z pomieszczenia kolo szczeniarni też zdychaly(zwłaszcza maluchy).Dorosle chorowowały ale jakoś wychodziły z tego.
To schronisko to syfff.
Tam to trzeba bombę podłozyć i je wypieprzyć w kosmos i tyle.
Od dwóch lat działamy i wiemy co tam jest.

I na dzień dzisiejszy dzialamy tak :albo wycofujemy się ze schroniska jak Emila i mamy to gdzieś ,niech sobie zdychają,albo wyciagamy i zdajemy sobie sprawę że część umrze ,a część poprostu przezyje.

U nas te kociaki mają taka szansę że próbujemy je leczyć i odchodzą w godnych warunkach tam zdychają osamotnione

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Wto cze 30, 2009 20:27

Kreska i Feliks są ogłoszone na:

eoferty.pl
giełdaogłoszeń.pl
kupsprzedaj.pl
alegratka.pl
polskastrefa.eu
przygarnijzwierzaka.pl
dwukropek.pl
bono-polska
animalia.pl
gumtree
oxl.pl
hiperogłoszenia

Jenny19

Od: Czw sie 23, 2007 18:27

Post » Wto cze 30, 2009 20:28

o matko :(

a może zgłosić te zachorowania i brak działań ze strony schroniska do jakiejś fundacji zajmującej się obroną praw zwierząt??
jakiś TOZ czy coś innego??
może pojadą i skontrolują??
kurcze, że też nie mam znajomych w takich miejscach :(
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Wto cze 30, 2009 20:50

Madziula pisze:o matko :(

a może zgłosić te zachorowania i brak działań ze strony schroniska do jakiejś fundacji zajmującej się obroną praw zwierząt??
jakiś TOZ czy coś innego??
może pojadą i skontrolują??
kurcze, że też nie mam znajomych w takich miejscach :(

schroniskiem przez ok rok interesowała się fun S.o.s z Dąbrowy.Chciała wprowadzić wolontariat .Pomóc zwierzakom Były artykuły prasowe i nawet prezeska wypowidała sie na katowickiej trójce i co...??
W tamtym roku(2008) chyba w listopadzie była kontrola powiatowego inspektoratu i co...?
Sosnowiecki Toz to zrzeszenie starszych pań na ciepłych posadkach które w schronisku ostatni RAZ były w 1946 roku :roll:

i co..??
Nadal jest jak jest!

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Wto cze 30, 2009 21:08

Hej po przerwie ;>)

Co do imienia Bajka, to mama Maleficarum ma dwuletnią kotkę o takim imieniu ;>)
Obrazek

A teraz poważniej:
* proszę o kontakt osobę (zapewne jest to prośba do Mikusia ;>) ) która zarządza kontem nadziajanadom.koty@gmai.....

Jest to najpilniejsze. Jak umieścimy kociaki w bazie danych, to będzie można odpalić nową stronę.

Teksty mogą poczekać, lub możemy tymczasowo zrobić linki do innych stron, natomiast aktualna baza kociaków jest najważniejsza.

W następnym etapie postaram się zrobić jakieś automaty do automatycznej publikacji ogłoszeń na różnych portalach oraz szablon allegro. Proszę zatem o informację, które z Waszego doświadczenia portale są najskuteczniejsze - tj. najwięcej sensownych osób dzwoni/pyta się o kociaki. Pozwoli to na znacznie szybsze i łatwiejsze publikowanie ogłoszeń.

Hop na górę i pozdrówki!

całek

Od: Czw kwi 23, 2009 22:23

Post » Wto cze 30, 2009 21:10

JA NIE WIEM CO ZROBIĆ PO PROSTU NIE WIEM :(
Jeśli chodzi o 4 puchate kotki niestety koteczka nie przeżyła, umarła dziewczynom na rękach w drodze do lecznicy :cry: dwa kociaki dostały krew, teraz Anetka z Marcinem podają im kroplówki , co bedzie czas pokaże, za to jeden z nich biega i szaleje, je, nie ma żadnych objawów, dostaje jakieś lekarstwa chyba antybiotyk, ale krwi nie dostał.

terenia1

Post » Wto cze 30, 2009 21:10

dubel
Ostatnio edytowano Wto cze 30, 2009 21:35 przez terenia1, łącznie edytowano 1 raz

terenia1

Post » Wto cze 30, 2009 21:12

całek pisze: Proszę zatem o informację, które z Waszego doświadczenia portale są najskuteczniejsze - tj. najwięcej sensownych osób dzwoni/pyta się o kociaki. Pozwoli to na znacznie szybsze i łatwiejsze publikowanie ogłoszeń.

Ja mam największy odzew z alegratki, eoferty, kupiepsa, gumtree, polskastrefa.eu. A z adopcji.org zazwyczaj piszą bardzo sensowne osoby.

Jenny19

Od: Czw sie 23, 2007 18:27

Post » Wto cze 30, 2009 21:29

Dziewczyny opadamy chyba z sił. Coś mi się tak wydaje. Musimy być "twarde" i iść dalej.........dalej ratować te biedactwa. :cry:
MIKUŚ

[poprzednia][następna]