Cosia,Czitka,Balbi,Mić-wakacje. Brak wakacji.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 29, 2009 19:19

A teraz piszą, że:
Niepokojąca prognoza pogody - "musimy być gotowi na wielką wodę"

Powódź, fot. PAP/Grzegorz Momot
PAP
- Byłem wszędzie tam, gdzie ludzie stracili swój majątek. Oni są zawiedzeni i nie ufają w zapewnienia o pomocy – powiedział w TVN 24 Grzegorz Schetyna. Wicepremier i minister spraw wewnętrznych i administracji odwiedził dziś miejscowość Dziewiętnice na Opolszczyźnie, która ucierpiała w wyniku powodzi.
Synoptycy ostrzegają, że dziś w nocy należy spodziewać się silnych opadów deszczu na Dolnym Śląsku i na Opolszczyźnie. Są to regiony, które najbardziej ucierpiały w powodzi. Przelotne opady deszczu mogą jutro wystąpić na zachodzie i północy kraju.

To ja już nic nie rozumiem....
http://www.youtube.com/watch?v=Zda6aAvvzh4
Przepraszam, ale to jest próba. Bo Trajanowi na blogu ten sam link nie gra, dlaczego :roll: ?
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Pon cze 29, 2009 21:23

Przez Poznań, przeszła burza i ogromna ulewa, ale u nas spokój, co najwyżej małe zalania wynikające z obfitego deszczu i niedrożnych studzienek odpływowych.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Pon cze 29, 2009 21:28

czitka pisze: To ja już nic nie rozumiem....
http://www.youtube.com/watch?v=Zda6aAvvzh4

Czitko, pięknie przygrywasz klęsce żywiołowej :roll:

U mnie łupie i leje.
Jeden kot twierdzi, że się boi, dwa mają kataklizm w rzyci, a jeden dostał p$@%$@dolca :evil: -- galopuje po domu wydając bojowe okrzyki i co chwilę ściąga mi z parapetu ręcznik, którym uszczelniłam przeciekające okno.
Bo on własnie teraz będzie ten ręcznik zabijał!
Na śmierć!

A na serio: czitko, mam nadzieję, że u Ciebie nic nie wystąpi z brzegów. :(
fckptn
Obrazek

ana

Od: Śro lut 20, 2002 21:56

Post » Pon cze 29, 2009 21:55

Właśnie ogladałam kanał informacyjny podobno Warszawę zalało :strach: ludzie z Warszawy, jak tam, żyjecie ?
Obrazek

Hipcia

Od: Czw lut 02, 2006 20:28

Post » Pon cze 29, 2009 22:04

Ana, miło Cię widzieć!
Mnie się tak przygrywa niezależnie, Trajan bloguje i ciągle coś mu nie wchodzi, to dzwoni do mnie dlaczego nie wchodzi, to ja próbuję dlaczego nie wchodzi, mnie też u Trajana nie wchodzi, to gdzieś muszę spróbować, czy w ogóle wchodzi...
No i jakoś tak głupio wyszło :roll:
Bo na forum wchodzi. Ja przy tym marszu ćwiczę z kotami ewakuację. Robię dwuszeregu zbiórkę i wychodzimy żwawym krokiem do dżonki, która jest zacumowana w ogrodzie :wink:
Mić został kapitanem, Cośka sternikiem, Tuta i Balbina wiosłują, a ja się trzymam koło kuchni.
Ale tak serio, to znowu oglądałam jakąś prognozę pogody i właśnie pan pogodynek zapowiedział w nocy straszne burze i ulewy na Dolnym Śląsku.
To może te, które miały być w dzień?
Wszystkim życzymy spokojnej nocy, a jutro słonecznego dnia!
Obrazek

czitka

Post » Pon cze 29, 2009 22:06

I Hipcia się pojawiła!
Hipciu, jak u Was?
Obrazek

czitka

Post » Pon cze 29, 2009 22:20

U nas tylko zalewa miejsce pod wiaduktem, ale tak to już jest od conajmniej 20 lat przy każdym wiekszym deszczu, do nas nie dochodzi, ja mam, jak pamiętasz IV piętro i 92 schody do pokonania, to już nie byłaby powódź tylko potop, jakby tu do nas sięgneło tak, że jakby co, to pamiętaj łóżko nadal wolne 8) Jedyne co ryzykujesz to spanie z Kociołem który cąły czas tęsknie patrzy na to łóżko ciągle puste i nie wie czemu nie ma tam jego ukochanej Kasi :(
Obrazek

Hipcia

Post » Pon cze 29, 2009 22:28

Hipciu Kochana, gdyby (odpukać) co, to spanie z Kociołem będzie dla mnie zaszczytem!
Czwarte piętro.....
Tamtej powodzi mieszkałam właśnie wówczas na czwartym piętrze, w starej kamienicy. W samym śródmieściu, które jakimś cudem ocalało, a woda była wszędzie dookoła. Piwnice były zalane tylko, a szczury pojawiały się w muszlach sedesowych właśnie na czwartym piętrze :roll:
To był horror. Tamten czas.
U nas spokojnie, nie wieje, nie grzmi, nie pada.
Obrazek

czitka

Post » Pon cze 29, 2009 22:42

Szczury? 8O Tylko nie szczury !!! Nie boję się i nie brzydzę żadnym żywym zwierzęciem ( z martwymi to inna sprawa ,ale to już chyba wszyscy wiedzą :oops: )ale wobec szczurow czuję zabobonny wręcz lek .....brrrrrrr chyba mi się przyśnią .... a ja nie mogę uciekac :strach: jakby co .

Dysk mi znowu wypadł, czeka mnie blokada kręgosłupa a tu okres urlopowy i terminy sie przesuwają a ja...... ehhhh....... szkoda gadać tylko mi powodzi brakuje :evil:

Co do spania z Kociołem, to dosyć kłopotliwy zaszczyt, szczególnie w tej temperaturze : grzeje jak kaloryfer, traktoruje na całą okolicę a do tego rozwala sie z łbem na poduszce, ziejąc przetrawioną karmą. Jak Ty to mówisz? "Cymbał kochany" :1luvu:
Obrazek

Hipcia

Post » Wto cze 30, 2009 7:33

Najbardziej sprawdzalna prognoza pogody jest tutaj:
http://www.wunderground.com/cgi-bin/findweather/getForecast?query=zmw:00000.1.12424&hourly=1&yday=180&weekday=Wtorek

ale wczoraj też się pomylili, bo przepowiadali ulewy po południu, a aż tak mocno nie lało (za to burzę przewidzieli co do minuty :lol:)

kothka

Od: Wto lis 09, 2004 12:50

Post » Wto cze 30, 2009 10:35

Czitka co tam u Was, mam nadzieję, że sucho.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Wto cze 30, 2009 20:29

Hannah12 pisze:Czitka co tam u Was, mam nadzieję, że sucho.

Odpowiem zamiast Czitki - nie bardzo sucho... Burza, grad i solidnie popadało...
W tej chwili cisza i spokój...
Obrazek Bis, Ami i Księżniczka ['] Obrazek

Siean

Od: Pon paź 25, 2004 21:11

Post » Śro lip 01, 2009 9:40

Upał! :P
Słońce!
A ile roboty w ogrodzie teraz będzie!
Tuta profilaktycznie kręci się po domu, bo tu chłodniej, ona mądra kota.
Cosia nie bardzo wie, co ze sobą zrobić, na wszelki wypadek gryzie mnie w łokieć i usiłuje znaleźć cień między drzewami.
Balbusia poluje i biega dookoła domu, to kot łowny, gdy jest bardzo gorąco ptaki durnieją i same wpadają w łapki. Może dzisiaj się uda?
Natomiast Mić...Obrazek
Miciu się opala :P
Może wytopi troszkę tłuszczyku!
Obrazek

czitka

Post » Śro lip 01, 2009 10:15

:love: skąd ja to znam tyle, że Kocioł okupuje parapetu i skwierczy !
Obrazek

Hipcia

Post » Śro lip 01, 2009 10:30

mam nadzieję że smarujesz Micia kremikiem z filtrem ;-)
rozkoszniaczek z niego - może ma jakiś wspólny gen z moim Bazylem bo on też brzuszkowiec - ciągle brzuszyskiem do góry śpi i nawet gabaryty zdają się podobne :-)

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

[poprzednia][następna]