K-ów,toniemy w kotach i długach:-(potrzebna wirtualna opieka

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon cze 29, 2009 12:04

Miuti pisze:
lutra pisze:
Zwirek znalazlam po tyle Super Pinio - żwirek drzewny - 35l 37.50zł przy zakupie powyzej 100 PLN dostawa gratis.

no to taniocha, myślę, że 3 worki na miesiąc by spokojnie starczyły na wielopolu.
Tweety, jak obecnie wychodziło ze żwirkiem? Znaczy, ile worków szło miesięcznie, ile wydawaliśmy?

Boże.. a ja bym się też mogła załapać?
Oczywiście nie gratis!

Miuti, tylko to ten drewniany, nie kruszon, ja nie zauwazylam.

Do tej pory kruszon to nadal najtanszy jest w sklepie raj dla psa i kota, czyli nic nowego.
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Pon cze 29, 2009 12:08

kosma_shiva pisze:
Miuti pisze:
lutra pisze:
Zwirek znalazlam po tyle Super Pinio - żwirek drzewny - 35l 37.50zł przy zakupie powyzej 100 PLN dostawa gratis.

no to taniocha, myślę, że 3 worki na miesiąc by spokojnie starczyły na wielopolu.
Tweety, jak obecnie wychodziło ze żwirkiem? Znaczy, ile worków szło miesięcznie, ile wydawaliśmy?

Boże.. a ja bym się też mogła załapać?
Oczywiście nie gratis!

Miuti, tylko to ten drewniany, nie kruszon, ja nie zauwazylam.

Do tej pory kruszon to nadal najtanszy jest w sklepie raj dla psa i kota, czyli nic nowego.

a ten pinio tez "rosnie"? z drewnianych to mi sie sprawdzil tylko cat's best bo kuweta nie staje sie dwukrotne wieksza po 2 dniach i z rurek sie nie robia trociny:>
Obrazek

Patka_

Od: Czw lut 12, 2009 16:43

Post » Pon cze 29, 2009 12:09

animalię uzupełniłam (za wyjątkiem -na razie maluszków)
http://animalia.pl/ogloszenia.php?modul ... ia=0&woj=6

nie wiem tylko co z kontaktami w ogłoszeniach, na pierwszej stronie są tylko nicki DT, więc w sprawie m.in. esmy, kamy,leona,bercika, kleo podawałam namiary na Tweety

na przygarnijzwierzaka dorzuciłam kleo, mopika i lunę, na adopcjach org jeszcze czakaja na akceptację bo tam musi być wsztystko tiptop nawet nie mozna mieć w opisie słów typu "młodziutki" czy "pieszczoch" bo od razu wywala

Tunisia

Od: Czw wrz 25, 2008 20:05

Post » Pon cze 29, 2009 12:13

Patka, Pinio kruszone jest taki sam jak CB.
Tunisia, merci.
Jeśli chodzi o kontakty, to trzeba Agi spytać, co podawać, może DT się zdeklarują z numerami, nie wiem.

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Pon cze 29, 2009 12:16

Lutra, narobiłam zamieszania i prostuje: karchera nie mam ale za to mam odkurzacz parowy, który wybija ta cholerę na śmierć (po to zresztą kupiliśmy go, bo do odkurzania przy kotach to jakieś nieporozumienie :evil: mało co ciągnie). Mogę wypożyczyć w dowolnym momencie

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pon cze 29, 2009 12:19

Ja w środę mam ważną prezentację pracową więc do środy nie dam rady, odkurzacz ok. Odkurzę wielopole, prawe najpierw, a potem lewe, ok?
I nadal szukamy KARTCHERA!

lutra

Post » Pon cze 29, 2009 12:22

lutra pisze:Tweety, jak obecnie wychodziło ze żwirkiem? Znaczy, ile worków szło miesięcznie, ile wydawaliśmy?

bywały dni, że schodził worek dziennie przy 7-8 kotach, bo nie wszyscy wybierali tylko to co zbrylone ale to co się nabrało albo nawet przez trzy dni pod rząd niektórzy robili dokładną wymianę, bo nie wiedzieli, że ktoś robił to wcześniej.

Powiem tak, u mnie w domu przy 14 obecnych kotach (cześć nieduża ale załatwia się ciągle, bo je ile się da) worek tego żwirku co na Wielopolu wystarcza na ok 1,5 dnia przy założeniu 3 kuwet. 5 litrowy worek kosztuje nas 8 zł plus koszt dowozu osobistego

Tweety

Post » Pon cze 29, 2009 12:26

Tweety pisze:
lutra pisze:Tweety, jak obecnie wychodziło ze żwirkiem? Znaczy, ile worków szło miesięcznie, ile wydawaliśmy?

bywały dni, że schodził worek dziennie przy 7-8 kotach, bo nie wszyscy wybierali tylko to co zbrylone ale to co się nabrało albo nawet przez trzy dni pod rząd niektórzy robili dokładną wymianę, bo nie wiedzieli, że ktoś robił to wcześniej.

Powiem tak, u mnie w domu przy 14 obecnych kotach (cześć nieduża ale załatwia się ciągle, bo je ile się da) worek tego żwirku co na Wielopolu wystarcza na ok 1,5 dnia przy założeniu 3 kuwet. 5 litrowy worek kosztuje nas 8 zł plus koszt dowozu osobistego

Tweety, sorry za glupie pytanie, ale o jakim zwirku jest tu mowa?
jaki jest teraz na WP ?
Obrazek

kosma_shiva

Post » Pon cze 29, 2009 12:28

lutra pisze:Ja w środę mam ważną prezentację pracową więc do środy nie dam rady, odkurzacz ok. Odkurzę wielopole, prawe najpierw, a potem lewe, ok?
I nadal szukamy KARTCHERA!

myślę, że jeżeli przejedzie się dokładnie parą, potem spsika virkonem i jeszcze raz parą to powinno wystarczyć. No bo kto wytrzyma dwukrotną dawkę 100 st C ?

Tweety

Post » Pon cze 29, 2009 12:28

czyli można liczyć z grubsza, że na wielopolu idzie worek dziennie? To by dawało 8 x 30,5 = 244,00 + koszty dowozu i czas.
3 worki pinio super kruszon nawet tego po 47, 5, dowóz za free, powinny według moich obserwacji starczyć spokojnie na miesiąc, moglibyśmy jeszcze kupić jakiś dezynfekator czy coś, do ustalenia.
Aga, czy myślisz, że warto spróbować?
Może udałoby się zaoszczędzić 100. W domu dodatkowo jest oszczędność worków, bo można wsypywać wprost do WC. Na wielopolu jakoś kiepsko to widzę, ale już na Kocimskiej owszem.

lutra

Post » Pon cze 29, 2009 12:29

kosma_shiva pisze:
jaki jest teraz na WP ?

nie jest głupie, nie ma obowiązku czytania napisów na workach :wink: obecnie jest hilton compact, to jest betonit, taki drobniutki

Tweety

Post » Pon cze 29, 2009 12:41

Tweety pisze:
kosma_shiva pisze:
jaki jest teraz na WP ?

nie jest głupie, nie ma obowiązku czytania napisów na workach :wink: obecnie jest hilton compact, to jest betonit, taki drobniutki

to ja teraz mam pytanie:

jaki Pani prezes sobie zyczy zwirek?

bentonitowy hilton czy pinio kruszon?
Obrazek

kosma_shiva

Post » Pon cze 29, 2009 12:44

kosma_shiva pisze:
Tweety pisze:
kosma_shiva pisze:
jaki jest teraz na WP ?

to ja teraz mam pytanie:

jaki Pani prezes sobie zyczy zwirek?

bentonitowy hilton czy pinio kruszon?

póki co nie załatwiam się jeszcze do żwirku wiec mnie osobiście wsiorawno ale jeżeli mam głos decydujący w jego sprawie to ma być super tani i super wydajny. Tylko nie mów mi, że takie rzeczy to tylko w Erze :wink:

Tweety

Post » Pon cze 29, 2009 12:47

Ja myślę, że możemy spróbować z tym kruszonem. Zamówić dwa worki np. bo od tylu jest darmowa dostawa i zobaczyć, co się dziać będzie.
Ponawiam pytanie o KARTCHER.

lutra

Post » Pon cze 29, 2009 12:48

hahahaha, dobre.

Ale kto wyprobowal juz pinio kruszon i moze mi zagwarantowac, ze jest lepszy od hiltona?

Dla mnie samej pionio to bylby eksperyment.
Obrazek

kosma_shiva

[poprzednia][następna]