K-ów,toniemy w kotach i długach:-(potrzebna wirtualna opieka

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie cze 28, 2009 18:05

Karolina, kontenerów nie zawoź na wielopole, bo możesz je skazić. Nie wiem, gdzie je teraz dać, ale nie tam. Może jeszcze je potrzymaj u siebie.
Wieczorem chyba Milu miała być.
Myślałam o Kaśce właśnie. Przejdę się do niej i spytam, czy mogliby banner zaprojektować jakiś, a może i coś taniej druknąć...

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Nie cze 28, 2009 18:05

lutra pisze:Proszę, żeby DT wysyłały zdjęcia, opisy i namiary na swoje kociaki.
Proszę, indywidualizujcie opisy, napiszcie, jaki jest, co lubi, czego nie.
Inaczej kot zginie w masie kocich ogłoszeń. Myślę, że każdy powinien też ogłaszać po lecznicach na własną rękę, wieszać w sklepach zoologicznych na osiedlu.

Ja mogę też robić ogłoszenia papierowe, mam nawet gdzieś szablon z frędzlami z kontaktem do zrywania.

Jeżeli chodzi o kontenery, to mam 2 nie moje: duży turkusowy i jednokotowy błękitno-biały. Jeden mogę oddać już teraz, natomiast poszukuję dwóch moich - takiego: http://www.allegro.pl/item663408419_tra ... olory.html i takiego, jak ten, tylko niebiesko-szarego: http://www.karusek.com.pl/produkt.php?p ... ction=prod .

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Nie cze 28, 2009 18:07

Karola i w sprawie wielopola, to najpierw pokójj po lewej i przed wejściem tam się zdezynfekuj, mjs napisała co jest, potem pokój po lewej i wychodząc też się zdezynfekuj. Jeśli chodzi o puszki, to jest jedna, ale sprawdź, czy zjadły to, co rano dostał, jak nie, to nie dawaj zmarnuje się, a mają suche.

lutra

Post » Nie cze 28, 2009 18:09

Queen_ink, jak możesz to jasne, ja mam taki niby wzór z logiem fundacji, żeby zaczęło być rozpoznawane, szkoda, że mamy w nim psa, a nie kota :).
Papierowe może każdy we własnym zakresie zrobi, ja podeślę zainteresowanym ten wzór z logiem, ok?
Zainteresowani proszę o prv.

lutra

Post » Nie cze 28, 2009 18:12

queen_ink pisze:
lutra pisze:Proszę, żeby DT wysyłały zdjęcia, opisy i namiary na swoje kociaki.
Proszę, indywidualizujcie opisy, napiszcie, jaki jest, co lubi, czego nie.
Inaczej kot zginie w masie kocich ogłoszeń. Myślę, że każdy powinien też ogłaszać po lecznicach na własną rękę, wieszać w sklepach zoologicznych na osiedlu.

Ja mogę też robić ogłoszenia papierowe, mam nawet gdzieś szablon z frędzlami z kontaktem do zrywania.

Jeżeli chodzi o kontenery, to mam 2 nie moje: duży turkusowy i jednokotowy błękitno-biały. Jeden mogę oddać już teraz, natomiast poszukuję dwóch moich - takiego: http://www.allegro.pl/item663408419_tra ... olory.html i takiego, jak ten, tylko niebiesko-szarego: http://www.karusek.com.pl/produkt.php?p ... ction=prod .

A od kiedy ich nie masz??Bo ja mam już od dawna dwa takie podobne, jeden różowy drugi szaro-niebieski (bardziej granatowy). Ale one wcześniej zawsze były na wielopolu.
Dobra Amelia, nie jadę na to wielopole w takim razie. Daj tylko znać gdzie podrzucić te transportery i kiedy

kastapra

Od: Nie paź 26, 2008 13:12

Post » Nie cze 28, 2009 18:12

Tweety pisze:
Akima pisze:Tweety podobno masz jakieś tłumaczenia na niemiecki. mogłabys mi przesłac na maila. Będę miała tyle mniej pracy. Mój chłopak jak zobaczy w co się "wkopał" to mnie chyba rzuci po tym weekendzie.

tłumaczenia na niemiecki może mieć tylko Miszelina. ale ja gdzieś zbłądziłam chyba, na e-bayu będziemy mieć aukcje żebracze?

Wywołana do odpowiedzi: mam tłumaczenie strony AFN prawie całej (część kocia). Bez podstrony adopcje, bo ostatni kontakt od administratora miałam w lutym. Miałam czekać na przesłanie tekstów w odpowiednim formacie, jako że Esza nie zna niemieckiego. Dla jasności: miałam nadpisywać tekst niemiecki na polskim w formacie odpowiednim na stronę. Do dziś mimo monitów NIC do mnie nie doszło, więc tłumaczyłam do szuflady. Adopcje z lutego więc raczej już nieaktualne. Tę część trzeba na bieżąco.
Czy mam teksty adopcyjne z pierwszego maila przełożyć na Deutsch?
Jeśli tak, to byłyby gotowe w tym tygodniu.
Jeśli chodzi o inny tekst, proszę o info, gdzie go znajdę lub proszę o przesłanie na maila: beata.mueller@poczta.onet.pl
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Nie cze 28, 2009 18:13

Nie przekreślałabym od razu na wstępie, pozakrakowskich domów... Wiem przynajmniej o jednej udanej adopcji zagranicznej (Marmurek -Łapek ze śląska wyjechał do świetnego domu w Niemczch). Myślę, że nie była ona jedyną.
Oczywiście mogę przywieźć ewentualne dary z Wiednia :)
pozdrawiam,
ogocha
Obrazek
Chałwa, Kitel i Thalia ['] na zawsze ze mną

ogocha

Od: Wto sie 07, 2007 22:03

Post » Nie cze 28, 2009 18:14

To może podrzuć Queen_ink skoro podobne, a ten, który ma ona nie wiem, gdzie dać, żeby się nie skaził. Ale wielopole na razie jest be.
K, a wizyta na wielopolu się przyda, bo nie wiem, czy Milu była i zdałabyś raport z pokoju lewego, czy wymiot jest, czy zjedzone.

lutra

Post » Nie cze 28, 2009 18:17

lutra pisze:Karola i w sprawie wielopola, to najpierw pokójj po lewej i przed wejściem tam się zdezynfekuj, mjs napisała co jest, potem pokój po lewej i wychodząc też się zdezynfekuj. Jeśli chodzi o puszki, to jest jedna, ale sprawdź, czy zjadły to, co rano dostał, jak nie, to nie dawaj zmarnuje się, a mają suche.

Aha czyli mogę wpaść,gubię się już:)
Tonajpierw pokój polewej czy prawej..........?

kastapra

miszelina pisze:
Tweety pisze:
Akima pisze:Tweety podobno masz jakieś tłumaczenia na niemiecki. mogłabys mi przesłac na maila. Będę miała tyle mniej pracy. Mój chłopak jak zobaczy w co się "wkopał" to mnie chyba rzuci po tym weekendzie.

tłumaczenia na niemiecki może mieć tylko Miszelina. ale ja gdzieś zbłądziłam chyba, na e-bayu będziemy mieć aukcje żebracze?

Wywołana do odpowiedzi: mam tłumaczenie strony AFN prawie całej (część kocia). Bez podstrony adopcje, bo ostatni kontakt od administratora miałam w lutym. Miałam czekać na przesłanie tekstów w odpowiednim formacie, jako że Esza nie zna niemieckiego. Dla jasności: miałam nadpisywać tekst niemiecki na polskim w formacie odpowiednim na stronę. Do dziś mimo monitów NIC do mnie nie doszło, więc tłumaczyłam do szuflady. Adopcje z lutego więc raczej już nieaktualne. Tę część trzeba na bieżąco.
Czy mam teksty adopcyjne z pierwszego maila przełożyć na Deutsch?
Jeśli tak, to byłyby gotowe w tym tygodniu.
Jeśli chodzi o inny tekst, proszę o info, gdzie go znajdę lub proszę o przesłanie na maila: beata.mueller@poczta.onet.pl

wysłalam Ci maila na pw. stronka będzie podobna do tej na allegro.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Najpierw prawy.

lutra

Post » Nie cze 28, 2009 18:18

lutra pisze:Queen_ink, jak możesz to jasne, ja mam taki niby wzór z logiem fundacji, żeby zaczęło być rozpoznawane, szkoda, że mamy w nim psa, a nie kota :).
Papierowe może każdy we własnym zakresie zrobi, ja podeślę zainteresowanym ten wzór z logiem, ok?

Ok, to możesz mi podrzucić ten wzór mailem?
Ja swój też mogę wysłać, gdyby ktoś potrzebował, to proszę pisać.

Kontenerów nie mam od jakichś 2 miesięcy, bo pojechały z kotami z Prokocimia.

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Nie cze 28, 2009 18:20

queen_ink pisze:
lutra pisze:Queen_ink, jak możesz to jasne, ja mam taki niby wzór z logiem fundacji, żeby zaczęło być rozpoznawane, szkoda, że mamy w nim psa, a nie kota :).

Hmm, to ten szary może być Twoj...mam go

kastapra

Post » Nie cze 28, 2009 18:22

queen_ink pisze:

a ja myślałam, że ten biało-niebieski to Twój. No to pewnie Kastapra ma Twoje

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Nie cze 28, 2009 18:24

Wiecie co, na stronie mojpupil jest chora chorość, można wystawić tylko 3 ogłoszenia "tej samej rasy"...nie można wystawić z pominięciem rasy...
Padaka

kastapra

[poprzednia][następna]