4 marmurki. Dziewczynki [*][*] - Chłopcy w DS - KONIEC

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt cze 26, 2009 0:31

Zdjęcia będą,ale już nie w tej chwili :wink: Zrzucić tylko na kompa muszę i wtedy wstawię.Napiszę tylko,że kocia mama świetnie opiekuje się maluszkami-wszystkie mają okrąglutkie brzuszki,ale też zaczynają powoli,powoli jeśc same.Na razie słychać tylko cmokanie i mlaskanie ale już już.Dziś jedno z małych przysypiało przy misce,chciałam wziąć wytrzeć pysio od jedzonka ale maleństwo udziabało mnie w palec i cmokało dalej :wink:
Są rozkoszne,widać,że potrzeba im było mamy-kochają ją bezgranicznie a ona je.Zresztą ludzi też kochają,wdrapują się po nagawkach jak po drzewie.Po pokoju biegają jak małe robaczki,trzeba uważac gdzie nogi stawiać.Opanowały sztukę wspinania na wersalkę,wlezą wszędzie tam gdzie ich mama :wink:
Obrazek
Mini[*]-22.10.2009r.nigdy Cię aniołku nie zapomnę.
Bibi[*]-03.11.2009r.Małe,radosne słoneczko,bądź szczęśliwa.
Lili[*]-06.11.2009r.Czekaj na mnie moja wesoła koteczko.
Izzi[*]-07.11.2010r.Zasnęłaś o wiele za szybko.Przyjdę smyku do Ciebie,czekaj na mnie.

kotek72

Od: Pt sty 13, 2006 20:20

Post » Pt cze 26, 2009 1:07

kotek72 pisze:Zdjęcia będą,ale już nie w tej chwili :wink: Zrzucić tylko na kompa muszę i wtedy wstawię.Napiszę tylko,że kocia mama świetnie opiekuje się maluszkami-wszystkie mają okrąglutkie brzuszki...

Kocham kocie mamy :love: i ubóstwiam, mogłabym godzinami patrzeć jak opiekują się swoimi dziećmi.
Są absolutnie nie zastępowalne.

kotek72 pisze:ale też zaczynają powoli,powoli jeśc same.Na razie słychać tylko cmokanie i mlaskanie ale już już.Dziś jedno z małych przysypiało przy misce,chciałam wziąć wytrzeć pysio od jedzonka ale maleństwo udziabało mnie w palec i cmokało dalej :wink:
Są rozkoszne,widać,że potrzeba im było mamy-kochają ją bezgranicznie a ona je.Zresztą ludzi też kochają,wdrapują się po nagawkach jak po drzewie.Po pokoju biegają jak małe robaczki,trzeba uważac gdzie nogi stawiać.Opanowały sztukę wspinania na wersalkę,wlezą wszędzie tam gdzie ich mama :wink:

Będąc u mnie chłopcy w miarę szybko załapali o co chodzi z tą miseczką,
ale z dziewczynkami była tragedia.
Moja kotka niby karmiła, ale za każdym razem krótko i szybko i odchodziła. Może miała za mało mleka, wykarmić swoje i jeszcze dodatkową czwórkę? Jedzenia dostaje dużo, jest specjalnie karmiona.
Teraz gdy została z dwójką to "swoje" dzieci już porządnie karmi. Więc pewnie był problem z ilością mleka.
Maluszki nie chciały specjalnie pić ze smoczka, więc dokarmiałam strzykawką. Ale to w sumie takie sobie było to dokarmianie. No i sztuczne mleko :cry:

Z bieganiem to już widzę :lol: Wszędzie pełno, ciekawość gna do przodu.
I sztukę wspinania się też szybko opanowały, szczególnie dwa.
Są przesłodkie, śliczne, bardzo dzielne

Kotek, przy okazji proszę wycałuj ode mnie koteczkę. Jestem jej (i Wam) ogromnie wdzięczna za uratowanie im zdrowia i życia. :1luvu:
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Pt cze 26, 2009 6:35

dellfin612 pisze:Aia, Ty masz jutro egzamin, co tu robisz?! :wink:

najwidoczniej z niedosytu marmurków nie mogę się uczyć :smiech3:

Na Twoje pytania i prośby odpowiem, gdy zdasz :lol:
dobry argument :mrgreen:
mamniu nawet nie wiecie jak ja sie ciesze ze to juz ostatni egzamin i koniec :roll: odpoczynek od myślenia :lol:

Defflinku ja też kocham kocie mamusie, a szczególnie takie co nie swoje dzieci wychowują :D to jest wspaniałe
i ta koteczka jest wspaniała (ode mnie tez buziaka dla Niej)

zdjęcia... marmurki... Obrazek

Obrazek

to ide zdać ten egzamin
:roll:

całusy dla małych latających pszczółek :lol:
A.

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Pt cze 26, 2009 19:45

Obrazek
Izzi[*]-07.11.2010r.Zasnęłaś o wiele za szybko.Przyjdę smyku do Ciebie,czekaj na mnie.

kotek72

Post » Pt cze 26, 2009 19:53

kotek72 pisze:Maluszki,nie wiem które jest które :oops:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

przepraszam, troszkę poprawiłam zapis

pozycja 1 i 3 - chłopcy
pozycja 2 i 4 - dziewczynki

serduszka moje kochane :love:
Obrazek Obrazek

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Post » Pt cze 26, 2009 21:57

No właśnie,cos mi sie tam poplątało,dzięki dellfinku za poprawkę :wink:
Mam więcej zdjęc,wstawie jak bedzie chwilka :)
Obrazek

kotek72

Post » Pt cze 26, 2009 22:01

To dla chłopaków: Fart i Fuks 8)
Jak mają być samospełniające się...

megan72

Od: Śro kwi 18, 2007 12:41

Post » Pt cze 26, 2009 22:28

Mam pytanie.. niestety nie byłam w stanie przeczytac wszystkich watków.. ;/ te maluszki to sa w Warszawie czy Toruniu??? szukam małej kotki, uwielbiam takie preguski, ale szukam z Warszawy.. bo nie mam jak pojechać gdzieś daleko :(

osika

Od: Śro cze 24, 2009 14:01

Post » Pt cze 26, 2009 23:17

osika pisze:Mam pytanie.. niestety nie byłam w stanie przeczytac wszystkich watków.. ;/ te maluszki to sa w Warszawie czy Toruniu??? szukam małej kotki, uwielbiam takie preguski, ale szukam z Warszawy.. bo nie mam jak pojechać gdzieś daleko :(

Kociaki są warszawskie, ale obecnie są na wychowaniu u toruńskiej kotki.

Nie przejmuj się odległościami, bardzo często organizujemy przewozy dla adoptowanych kotów. Nie musiałabyś jechać.
Można sobie wstępnie zaklepywać futrzaki, bo one będą za 4-5 tygodni gotowe do adopcji.
Są tylko pewne warunki do spełnienia przez osobę adoptującą.
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Nie cze 28, 2009 13:09

pozdrawiam marmurki :1luvu:

Osika, widzę, że wytrwale poszukujesz swojego futrzastego Szczęścia :lol:
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Nie cze 28, 2009 17:32

megan72 pisze:To dla chłopaków: Fart i Fuks 8)
Jak mają być samospełniające się...

to dla mamrurowej dziewczynki powinna być Fortuna
a dla buraski: Laimei (bo już nic na "f" nie mogę znaleźć :oops: ale imie też oznacza szczeście, tylko po litewsku :D :wink: )

Kotek śliczne zdjecia maluszków :P

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Nie cze 28, 2009 19:32

mamy jakieś problemy zdrowotne. :cry: Mam nadzieję, że okażą się przejściowe

Kotek jak się miewa kocia mama?
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Nie cze 28, 2009 20:26

dellfin612 pisze:mamy jakieś problemy zdrowotne. :cry: Mam nadzieję, że okażą się przejściowe

Na pewno tylko przejściowe. Skoro tyle dobrego się wydarzyło nic nie może tego zepsuć. W końcu imiona zobowiązują - mali Farciarze nie mogą mieć dużych kłopotów.

Babett_B

Od: Pon lut 02, 2009 19:50

Post » Nie cze 28, 2009 22:57

Mam nadzieję, :? że masz rację, Babett
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Pon cze 29, 2009 0:23

Kocia mama"częściowo"tylko zajmuje się malcami,trzeba je dokarmiać sztucznie.Dobrze,że wszystkie powoli zaczynają podjadać.
Najsłabsza jest marmurkowa dziewczynka,jest najmniejsza-taka calineczka :( Ale za to najwięcej wypiła convalescenta :) Maleństwa miały dziś kąpiel tylnych części ciała,coś mają brzydką koopę :( Dostają nifuroksazyd i jeśli do jutra nie będzie poprawy czeka nas spacer do weta :? Kocia mama chyba ma dosyc dzieci,też jakas niewyraźna jest-mało je i taka jakaś...nie podoba mi się.Poczekamy na jutro,może będzie wszystko ok.
Proszę,trzymajcie kciuki za marmurkową dziewczynkę,oby wszystko skończyło się dobrze :ok: ja tez trzymam.
Obrazek

kotek72

[poprzednia][następna]