K-ów,toniemy w kotach i długach:-(potrzebna wirtualna opieka

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw cze 25, 2009 12:08

To jest lista miejsc w sieci, gdzie można ogłaszać - lista pobrana z forum. Merci.

Ci, którzy chcieliby ogłaszać mogą się podzielić.

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Czw cze 25, 2009 12:18

lutra pisze:Miuti, przepraszam, że się wtrącę. Nie chodzi o to, że nie chcemy pomóc, tylko nie możemy na ten moment. Jest nas zbyt mało, żeby ogarnąć wszystko, a kotów zbyt dużo. Ogłoszenia kuleją, adopcje leżą, a kociostan się powiększa.

Ja wiem. Ja to rozumiem.
Ale dopóki jest ze mną jako tako - będę robić, co mogę, a trochę nawet i czego nie mogę.
Tak jestem skonstruowana.

Gdyby przez moje wygodnictwo jakieś kocię straciło zycie - to ja bym chyba też umarła.

Ja inaczej nie potrafię.
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Czw cze 25, 2009 12:18

Na dogo na kocim wątku już pisałam, ale nikt nie odpowiedział....

Robię ogłoszenia dla psów, więc mogę robić także dla kotów. Proszę tylko o zdjęcia, jakiś fajny tekst ( bo na kotach zupełnie się nie znam i nie wiem co pisać) + telefon kontaktowy.
Ponieważ 'podrzuciłam' 3maluchy + matkę do fundacji, więc czuję się zobowiązana, żeby pomóc w wydaniu choćby jednego kota.

Jeśli wyrobię finansowo (pomagam w utrzymaniu psa mieszkającego w biednej rodzinie) to dorzucę parę groszy :)

tylko, że od 1.07 - 31.07 mnie nie ma :oops:

Ank@2

Od: Pt maja 22, 2009 19:51

Post » Czw cze 25, 2009 12:20

Dziękuję za listę, ogarnę w weekend. Jak zrobię raz to potem będzie gładko szło. Ja myślę też o ogłoszeniach drukowanych do pozostawienia w sklepach zoologicznych i u weterynarzy.

Lutra może w chwili wolnego czasu zaprojektujemy coś. Tylko nie wiem czyj numer telefonu podawać jak Tweety nie będzie dostępna.

Może nie powinnam zapeszać, ale w weekend powinnam wiedzieć jak to jest z tymi cegiełkami na e-bayu. Jeśli zgodzą się na umieszczenie naszej akcji i cegiełek to będę działać w Niemczech. 2 Euro cegiełki w zamian za fotkę kotów naszej Fundacji. Przyjaciele z Niemiec pomogą z kontem bankowym. Potrzebuję oczywiście zgody szefowej. Jeszcze nie wiem czy to możliwe ale próbuję.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Czw cze 25, 2009 12:22

Mała już u mnie :D O siedzeniu w transporterze nie ma mowy, bo cały czas płacze...Mruczy jak ursus i wtula się w szyję, bo na rękach jest najlepiej :twisted: Nawet ugniatać umie! Niestety nie zjadła nic a nic :( Anna09 pojechała po prowiant, będziemy próbowały ją nakarmić.
Zaraz, jak mała pozwoli wrzucę zdjęcia wielopolan.
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Czw cze 25, 2009 12:22

kosma_shiva pisze:
Akima pisze:
Akima pisze:
lutra pisze:Ja czuję się wywołana z autem i biję się w pierś. Zupełnie nie pomyślałam, bo spieszyłam się do domu...
Słuchajcie, kochani, nie wiem, czy mam prawo narzekać, pomagam od niedawna, są starsi stażem i w ogóle.
Myślę, że warto się spotkać i ustalić podział obowiązków, kto może, co może, jak może i ile może.
Aga wkrótce na jakiś czas wyłączy się z działań, więc, żeby była spokojna o to, że sobie radzimy, ustalmy coś wszyscy razem, dotrzymujmy ustaleń, szukajmy rozwiązań, działajmy, pomagajmy, bądźmy i zmieniajmy trochę tę szarą rzeczywistość.
Ale róbmy to razem, bo inaczej się nie da. Na co mamy teraz najlepszy dowód. Powoli się wszystko wymyka, bo jest dużo kotów, a czynnika ludzkiego coraz mniej.
A ten tydzień pokazuje, że jednak potrafimy się mobilizować w sytuacjach podbramokwych, to może spróbujemy do nich niedopuszczać.
Napisałam, co wiedziałam i do kota poleciałam.

PS
Gracjana, w Kotowozie jest podbierak.

:wink:

a co to takiego ten pobierak?
Jestem za spotkaniem. Sama chętnie pomogłabym z ogłoszeniami ale nie wiem gdzie i nie wiem jak.

Gdzie jest kluczyk do altanki? Jakbyśmy dzisiaj cudem nie złapały to można dziadkowi zostawić klatkę łapkę

ja czekam na ta klatke!

podbierak to jest takie cudo do wylawiania ryb lub malych ogonow.
Czy to ten co dostalam (tzn pozyczylam) od Harpii?
Przydalby sie mi znowu na Wenecje.
Ale chyba w obecnej sytuacji nie bede ich lapac.

KASTAPRA poczekajmy!
Poczekam do wtorku.
Dzis pojde przeprosze.
We wtorek moze zlapie maluchy do swojej lazienki. Z Lola nie wiem - brak mi pomyslu co tu poczac.

Spotkanie byloby fajnym pomyslem - na mnie mozna liczyc.
AKIMA
Z ogloszeniami jest tak - na pierwszej stronie ktoregos z wczesniejszych watkow jest lista wklejona przez Tweety - sama ja sobie wydrukowalam i dzis wieczorem robie rozeznanie co to to to :)

Z reszta mozna po prostu w necie wpisywac cos na chybil-trafil i juz! Cos sie znajdzie, jakies miejsce bo przeciez wiekszosc ludzi szuka wlasnie na chybil-trafil

Postaram się złapać małą dzisiaj, ale sama wiesz jak jest. Jeśli o mnie chodzi mogę tam nawet do północy siedzieć i do rana. Nie wiem jak Miszelina

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Czw cze 25, 2009 12:24

x bubel + zmiana
Ostatnio edytowano Czw cze 25, 2009 12:25 przez lutra, łącznie edytowano 1 raz

lutra

Post » Czw cze 25, 2009 12:25

Ank@2, cudnie.
To może tak:
Kto chce odpowiadać za ogłoszenia, na których stronach?

Kompleksowo ustalimy wszystko na spotkaniu, które, mam nadzieję, uda się zorganizować w ten weekend, a od poniedziałku AFN ruszy z nowym zapałem, co szybko przełoży się na spadek kociostanu.

lutra

Post » Czw cze 25, 2009 12:35

lutra pisze:To jest lista miejsc w sieci, gdzie można ogłaszać - lista pobrana z forum. Merci.

Ci, którzy chcieliby ogłaszać mogą się podzielić.

Gumtree dalej biore na siebie -robie co tydzien - niestety to nie allegro i ogloszenie trzeba robic za kazdym razem od nowa (nie da sie odswiezyc) wiec czasem nie wyrabiam zreszta juz po 3 dniach jets na 10 stronie :(

Jak pisalam amm kociol w domu i nie tylko. Po niedzieli (jak dobrze pojdzie) bede do dyspozycji czasowej i ew. komunikacyjnej.
Obrazek

Patka_

Od: Czw lut 12, 2009 16:43

Post » Czw cze 25, 2009 12:36

27-go, w sobotę, organizujemy kocie spotkanie w Dworku Białoprądnickim.

Zob. dział - Spotkania.
Ostatnio edytowano Czw cze 25, 2009 12:37 przez Miuti, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Czw cze 25, 2009 12:36

I oglaszam mojego TZ jako fotografa, nie ma sie biedny kiedy wykazac, bo albo mamy kwarantanne, albo kots ma kwarantanne albo cos i tak zawsze :(

Mail do moego podam na priv - niech sobie sam zarzadza :D
Obrazek

Patka_

Post » Czw cze 25, 2009 12:37

lutra pisze:Ank@2, cudnie.
To może tak:

Kompleksowo ustalimy wszystko na spotkaniu, które, mam nadzieję, uda się zorganizować w ten weekend, a od poniedziałku AFN ruszy z nowym zapałem, co szybko przełoży się na spadek kociostanu.

Dzięki Amelia za pociągnięcie tematu :1luvu:

Zapraszam serdecznie w sobotę na Kocimską do kociarni, która nadal w proszku, bo czekamy na komisję z ADM-u, bo mamy mokro i nie da się nic robić a szczególnie malować. Godzinę podam gdy dowiem się od Lutry, bo tam będzie jeszcze kwestia rozładowania samochodu

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Czw cze 25, 2009 12:39

Ja sobie wszystki notuję i zrobię podsumowanie na koniec dnia. 8)

lutra

Post » Czw cze 25, 2009 12:43

lutra pisze:Ank@2, cudnie.
To może tak:

jak dotychczas ogłaszałam (nie przez ostatni miesiąc przyznaję się bez bicia bo schronisko pęka w szwch) m.in. na
www.adopcje.org
www.e-zwierzak.pl
www.animalia.pl
http://www.przygarnijzwierzaka.pl
http://zwierzakiwkrakowie.blox.pl/html
i petworld.pl
więc mogę zaklepać te własnie strony

Tunisia

Od: Czw wrz 25, 2008 20:05

Post » Czw cze 25, 2009 12:45

Miuti pisze:27-go, w sobotę, organizujemy kocie spotkanie w Dworku Białoprądnickim.

Zob. dział - Spotkania.

Obawiam sie ze bedzie za duzo ludzi na ustalanie strategii. Jakby cos to blagam wieczrem bo mam egzaminy ;(
Obrazek

Patka_

[poprzednia][następna]