BOŻENA WAHL ZNÓW ZBIERA KOTY!!! Uwaga W-wa!!! s.37

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 25, 2009 1:07

Arko, wyluzuj odrobine.
Przeciez doskonale wiesz i mnostwo osob wie, ze to ja zatrzymalam uspienie trzech 2 tygodniowych szczeniakow.
Nie robilam z tego tajemnicy.
Szczeniaki mialy byc uspione od razu po urodzeniu.
Zapomniano o tym.
Wine ponosza ludzie.
Tydzien pozniej urodzilo sie 12 szczeniakow i sama poinformowalam CoolCaty, ze trzeba je natychmiast uspic i czy moze w tym pomoc.
Wczesniej tez nigdy nie negowalam koniecznosci usypiania narodzonych miotow ani wykonywania sterylek aborcyjnych.
Wiec nie probuj mi przyczepiac etykietki osoby, ktora popiera rozmnazanie zwierzat w schronisku.
Mialam chetna na bardzo mlode szczeniaki, maks 2 miesieczne. Zadzwonilam do niej od razu z Boguszyc, powiedzialam. Mamy trzy, dwutygodniowe. Jesli chcesz je wziac, to zostana, jesli nie - uspimy je.
Innych szczeniakow w wieku 2 miesiecy w OS nie bylo. Najmlodszy chyba 6 czy 8 miesiecy.
Te szczeniaki zyly tak dlugo tylko i wylacznie z naszej winy.
Nie wplynely na stan liczbowy zwierzat z Boguszyc, bo zadne inne zamiast nich by nie wyszly. Sa razem z matka odizolowane, sa w miejscu gdzie szczeniaki nie choruja na parwo.
Jesli przezyja, wygraly los na loterii.
Tego juz Zofia nie powiedziala?
Moze lepiej bylo spytac mnie bezposrednio, niz szeptac po privach?
Zakonotuj sobie Wacpanna, ze jak duzo wad bym nie miala, to nie klamie.

Wiecej sie tlumaczyc nie bede. Teraz tez nie powinnam, ale czekalam az wywola mnie ktos do odpowiedzi zamiast rozsiewac plotki.
Poza tym mam watpliwosci, czy akurat Ty jestes upowazniona do rozliczania mnie z tego co robie w Boguszycach.
Jezeli osoby, ktorych zdanie sie dla mnie liczy uznaja, ze moje dzialania w ostatecznym rozrachunku przynosza wiecej szkody, niz pozytku, to z pokora sie wycofam.
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Czw cze 25, 2009 8:13

A ja bardzo proszę o pomoc w znalezieniu lepszego DT dla Tosi. :oops: Ona zbyt wiele godzin musi spędzać zamknięta w klatce. :cry:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Ona jest radosna, przyjazna, towarzyska. A tak mało czasu mogę jej poświęcić, tak mało czasu może się socjalizować. :oops:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Czw cze 25, 2009 8:16

Witajcie, z wielkim podziwem podczytuję wątki o Boguszycach, i...

Byłam ok.22giej wczoraj w lecznicy (odebrać koty), popytałam o te dwa psiaki kilkumiesieczne z biegunka, przywiezione wczoraj z OS.

Testy parwo mają ujemne, wzdęte i bolesne brzuszki - może robaki, może się czegoś najadły. Dostały rozkurczowe, wg lekarzy było widać bardzo szybką ulgę. Nie są jakoś silnie odwodnione - ogólnie stan dobry, nie wymagający hospitalizacji.
Od momentu przywiezienia ich do lecznicy do mojej wizyty nie było rozwolnienia, wymiotów czy innych niepokojących objawów.
Dostały kroplówkę, dziś też dostaną.

I wielka prośba lekarzy o zabranie psiaków do piątku - nie wymagają hospitalizacji, a w lecznicy miejsce jest bardzo potrzebne.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Czw cze 25, 2009 10:29

Anna_33 pisze:Mialam chetna na bardzo mlode szczeniaki, maks 2 miesieczne. Zadzwonilam do niej od razu z Boguszyc, powiedzialam. Mamy trzy, dwutygodniowe. Jesli chcesz je wziac, to zostana, jesli nie - uspimy je.

To dziwna chetna Anno, ktora chce szczeniaki(nie jednego a iles) az tak mlode :roll: Anno nie zagalopuj sie z tym wywozem psow do Niemiec!!
Poza wszystkim:
-nie wiedzialam ze to Ty własnie, zdecydowalas o ich nie usypianiu
- i miałam info, ze to był tzw. ślepy miot.

Zakonotuj sobie Wacpanna, ze jak duzo wad bym nie miala, to nie klamie.

Anno, zakonotuj sobie Ty, ze: waćpanna nie jestem-moze bym i chciala ale to se ne wroci. Raczej, jesli, mogłabym to powiedziec ja, o Tobie.

Dwa, nie klamiesz ale nie piszesz calej prawdy, jak z pogryzieniem jany.

Czy ustaliłaś, skoro pracownik odganial psa, ktory to pies ugryzł jane?

I prawde mówiąc takie wyjaśnienia powiny byc od zarządu fundacji, chyba,ze jestes ich rzecznikiem prasowym.

Anno, zrobilyscie kawal dobrej roboty, wiele zwierzat jest uratowanych ale w moim odczuciu bagatelizujesz problemy wypadkow z psami a co to za tym idzie bezpieczeństwa ludzi tam wchodzących. I O TO mi głownie chodzi.
[/quote]
Marzec; Ogólnopolski Miesiąc Sterylizacji Zwierząt,niższe ceny zabiegów

ARKA

Od: Sob lut 16, 2002 21:27

Post » Czw cze 25, 2009 11:51

Arko, a gdzie jest napisane, ze psy jada do Niemiec?
No chyba, ze Opole jest za niemiecka granica...
Znowu niepotwierdzona plota?

Posluchaj, jedna sprawa. Jezeli masz cos do mnie, jakiekolwiek watpliwosci, to po prostu mnie spytaj.
Pisalas do mnie kilka pw. Czy na ktores odpowiedzialam niegrzecznie, pokretnie lub odmowilam odpowiedzi? Wydaje mi sie, ze nie..
Wyslalam Ci linki, adresy, wszytko do sprawdzenia. Sama stwierdzilas, ze chyba jest ok.
Wszedzie jest wytapetowany moj telefon, maile, gg.
Czy tak nie byloby prosciej?

Z zarzutem bagatelizowania bezpieczenstwa wolontariuszy w Boguszycach nie moge sie zgodzic.To bardzo powazne oskarzenie.
Tutaj, na Miau ostrzegalam przed mozliwym zachowaniem psow w schronisku. Pisalam o nietypowych warunkach, o ryzyku, o koniecznosci stosownego ubrania sie.O pilnowaniu sie pracownikow i pod zadnym pozorem nie uprawianiu samotnych wycieczek po wybiegach.Pisalam o zachowaniu stada, o ryzyku i ze kazdy jedzie tam na wlasna odpowiedzialnosc, bo warunki sa takie, a nie inne.
Wiesz z jakim zarzutem sie wtedy spokalam?
Ze strasze ludzi, ze sugeruje jakoby psy byly agresywne i ze pisze bzdury, bo psy w Boguszycach sa lagodne.
Zarzut przedstawila mi Wilhelmi. Jest to czarno na bialym, chyba w poprzedniej czesci watku boguszyckiego.
Zauwaz, czego bym nie zrobila i tak zawsze ktos to skrytykuje.
Albo histeryzuje i strasze ludzi, albo bagatelizuje. Do wyboru, co bardziej pasuje zeby mi dokopac))

Wybacz, ale o tym dwutygodniowym miocie Zosia opowiedziala systemem szeptanym prawie wszystkim:-)
Trzy dni temu jedna z tych poinformowanych osob pokazala mi zolte strony Emira. Wczesniej nawet nie wiedzialam o ich istnieniu.
Nawet nie przypuszczalam, ze znajde tam swoj nick) a juz na pewno nie w towarzystwie epitetow typu: glupia, zadna wladzy, wypalona, ktora nie powinna sie zajmowac pomoca zwierzakom,odpowiedzialna za ugryzienie Jany i dalszy los Bacy, odpowiedzialna za ratowanie slepych miotow, obojetna na smierc szczeniakow na parwo itd itd.Normalnie zwierzecy Hitler - to juz moja interpretacja, ale troche tak sie poczulam.
..I byly to wszystko wpisy Twoje, Zosi i Emira.

Juz kilka razy pisalam, ze nie widzialam przy Janie psa, bo mialam glowe w bagazniku. Sama Jana nie wie ktory pies ja przewrocil.Cyrylica mam to wyryc?
Widzialas zdjecia z Boguszyc. Na tamtym wybiegu "przepychasz sie "pomiedzy psami, ostroznie zeby nie zdeptac. Caly czas skacza na czlowieka, generalnie chca jego uwagi, dotyku.
Jezeli otacza Ciebie np 20 psow, w tym 19 chce miziania, a dwudziesty Cie dziabie w kostke od tylu, to jestes w stanie zorientowac sie ktory to zrobil?Przeciez to jest moze glow, lap i ogonow.
Pracownik tez nie wie, ktory to zrobil.
Arko, o czym w ogole mowisz. Wyobraz to sobie, albo jesli mozesz, to pojedz tam z nami.
I nie sluchaj prosze wiecej plot i pomowien, powtarzam, chcesz informacji - sluze osobiscie odpowiedziami.

Nie jestem oficjalnym rzecznikiem OS. Ale jestem osobiscie bardzo zaangazowana w cala akcje. Zalezy mi na tym zeby dobrze sie skonczyla.
Zarzuty kierujecie pod moim adresem i dlatego ja na nie odpowiadam.
Zarzad ma wazniejsze sprawy, niz siedzenie na forum 24/na dobe.

Mam nadzieje, ze wyczerpujaco odpowiedzialam.

Czy ktos moze polecic jakis super hotelik dla psow w Lodzi? To bardzo pilne.

Szukamy tez na gwalt dt dla szczeniaka, ktory chwilowo przebywa u Agneski!

Tara przebywajaca w dt pod Katowicami u Kasiain musi natychmiast zmienic miejsce pobytu.
Ostatnio edytowano Czw cze 25, 2009 13:35 przez Anna_33, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Anna_33

Post » Czw cze 25, 2009 12:43

Anna_33 pisze:Czy ktos moze polecic jakis super hotelik dla psow w Lodzi? To bardzo pilne.

Malownicza 82. Znakomity.

Polecam. Z doświadczenia.

M.

m_orsetti

Od: Czw cze 01, 2006 12:51

Post » Czw cze 25, 2009 12:50

Juz lece go szukac w necie. Mam nadzieje, ze znajde) Dziekuje
Obrazek Obrazek

Anna_33

Post » Czw cze 25, 2009 15:07

Pod tym adresem w necie sa tylko uslugi pogrzebowe dla zwierzat... 8O
Ale chyba nie o to chodzilo??))

Litosci, masz moze tam telefon?
Obrazek Obrazek

Anna_33

Post » Czw cze 25, 2009 15:22

Juz mamy.
Maja full.(
Obrazek Obrazek

Anna_33

Post » Czw cze 25, 2009 15:25

Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Czw cze 25, 2009 16:41

Anna_33 pisze:Szukamy tez na gwalt dt dla szczeniaka, ktory chwilowo przebywa u Agneski!

Tara przebywajaca w dt pod Katowicami u Kasiain musi natychmiast zmienic miejsce pobytu.

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Czw cze 25, 2009 17:46

magicmada pisze:http://www.zumi.pl/414824,Hotel_Dla_Zwierzat_i_Ptactwa_Domowego._Mariola_Sieminska,Lodz,firma.html
słyszałam o tym hotelu.

To nie jest dobry pomysł, z różnych względów.
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Czw cze 25, 2009 17:47

Juz chwilam nie wiem w co najpierw rece wlozyc :roll:
Kaprysku, nie uciekaj, mam pilna sprawe.
Obrazek Obrazek

Anna_33

Post » Czw cze 25, 2009 22:57

Dziekuje za namiary, nigdzie miejsc nie ma.
Ale mamy dwie nowe swietnie dogomaniaczki, ktore wykopaly spod ziemi hotelik dla zwierzat w Kotowicach w ok. Rogozna, 60 km od Lodzi.Zawiozly tam psiaki i wyglada na to, ze wszystko dobrze sie skonczy.
Psiaki sa rewelacyjne, moglismy je lada dzien stracic na parwo. Udalo sie.
Jutro pokaze Wam zdjecia.

Nadal szukamy DT lub DS dla szczeniaka Agneski i suczki od Kasiain.
Obrazek Obrazek

Anna_33

Post » Czw cze 25, 2009 23:43

Niestety dt służyć nie mogę, mam w domu za dużo tymczasowiczów... podrzucam!
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

[poprzednia][następna]