Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie cze 21, 2009 22:43

dorkonst pisze:Wysłałam zdjęcie mojej trikolorki na pkdt, ale nie mam żadnej wiadomości :(
Nie wiem, czy ma jakieś szanse :( :(
Sytuacja z maluchami jest tragiczna, w mojej okolicy jest 7 maluchów (na PG),i pozostały mi 3 kotki do sterylizacji (w tym jedna w ciąży), a bezpłatne sterylizacje się skończyły :(
TRAGEDIA !!!!!!!

sprawdź w Brzeźnie tam może są jeszcze jakieś wolne sterylki ul Gałczyńskiego 18 tel.058 522-12-54
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pon cze 22, 2009 22:13

nie wiem jak jest z leczeniem tymczasów i wydawaniem karmy ze schroniska w spocie, ale wiem, ze pani prezes była bardzo miła i nie mogła się nachwalić tego co robi PKDT. była nami wyraźnie urzeczona i jak najbardziej jest chętna na współpracę. a to dobry znak i pierwszy krok do wspólnej misji dla dobra kotów, obecnie i tak nie mamy szansy zabierać stamtąd maluchów- bo i gdzie?????????ale możemy jak najbardziej robić im reklamę na naszej stronie adopcyjnej !!!!!!!!!!! kto chętny na sesję foto???????? ja tam bardzo chętnie pojadę z kimś w celu napisania kilku wzruszających ogłoszeń i porobienia kociastym fotek. pani prezes i jej współpracownicy to naprawdę bardzo mili, starsi ludzie i bardzo spracowani, przydała by się tam jakaś pomoc.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pon cze 22, 2009 22:18

złe wieści- solaris nie miała dzis co zrobić z kociętami ok. 6 tuyg szylkreciki, znalazła je, nam się skończyły DT i nie wygląda, żeby to uległo zmianie :(
nie wiem, ale chyba zawiozła je do izabeli do schroniska........smutne, ze zaczynamy obciążać schroniska, zamiast wydobywać z nich do DT koty. nie mam już naprawdę pojęcia jak pozyskac nowe domy tymczasowe? mi się kilka dni temu na szczęście udało- z tymi :obłużakami"...ale to kropla w morzu.................. :cry: :cry: :cry: sa wakacje, a to nie jest dobry okres na adopcje............

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Pon cze 22, 2009 23:55

kinga-kinia pisze:
dorkonst pisze:Wysłałam zdjęcie mojej trikolorki na pkdt, ale nie mam żadnej wiadomości :(
Nie wiem, czy ma jakieś szanse :( :(
Sytuacja z maluchami jest tragiczna, w mojej okolicy jest 7 maluchów (na PG),i pozostały mi 3 kotki do sterylizacji (w tym jedna w ciąży), a bezpłatne sterylizacje się skończyły :(
TRAGEDIA !!!!!!!

sprawdź w Brzeźnie tam może są jeszcze jakieś wolne sterylki ul Gałczyńskiego 18 tel.058 522-12-54

Albo Osowa ul Feniksa
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Wto cze 23, 2009 7:12

sabina skaza pisze:złe wieści- solaris nie miała dzis co zrobić z kociętami ok. 6 tuyg szylkreciki, znalazła je, nam się skończyły DT i nie wygląda, żeby to uległo zmianie :(
nie wiem, ale chyba zawiozła je do izabeli do schroniska........smutne, ze zaczynamy obciążać schroniska, zamiast wydobywać z nich do DT

2 małe ok 6-7 tyg szylkretowe koteczki zostały wyrzucone przy lesie.Ktos pozbył się "problemu" ale "problem" to żywe ,małe ,wystraszone i głodne stworzonko....ale kogo to .. :( Nie powinny trafić do schronu ,powinno stworzyć im sie chociaż DT bo na ta chwilę nie miały nic , ani budki gdzie mogłyby mieszkac , ani możliwości dokarmiania ani opieki weta.DT pkdt zapchane na maxa kotami z interwencji lub zarezewowane dla kolejnych kocich nieszczęść i takie małe znajdy musiały wylądować w schronie u Izabeli w Ciapkowie gdzie aktualnie jest ok 30 kociąt :( aż strach sie bać....Smutne to, że schron to była jedyna ich szansa :( :( :(

solaris

Od: Nie lis 21, 2004 23:07

Post » Wto cze 23, 2009 8:31

Oto Ziutek, którego ktoś podrzucił do mojej piwnicy. Siedział w okienku i strasznie płakał. Jest zdrowy, ma apetyt, biega po całym mieszkaniu, a jak ma chwilkę czasu, to pozwala się miziać po brzuszku i mruczy :)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Wto cze 23, 2009 9:40

maria_z pisze:Oto Ziutek, którego ktoś podrzucił do mojej piwnicy. Siedział w okienku i strasznie płakał. Jest zdrowy, ma apetyt, biega po całym mieszkaniu, a jak ma chwilkę czasu, to pozwala się miziać po brzuszku i mruczy :)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Ziutek podobny jest nieco do mojego tygryska ;)) którego notabene energia roznosi, kupiliśmy mu piłeczki pingpongowe, gania za nimi godzinami, począwszy od 5.30, sąsiedzi na pewno nas nienawidzą :roll:
Obrazek Obrazek

soso

Od: Śro lis 26, 2008 7:38

Post » Wto cze 23, 2009 9:54

Ziutek śliczny :)
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Wto cze 23, 2009 10:11

matko to od wczoraj tylko zostały znalezione 3 koty- ziutek i 2 szylkretki solaris :( ciekawe, czy je ktoś ze schroniska weźmie czy zostaną tam dłużej? lila masz ich zdjęcia? można by wstawić je na strone www.pkdt.pl jako ogłoszenie grzecznościowe.

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Wto cze 23, 2009 10:14

Sabina Ziutek nie jest w schronisku Marylka wzięła go do siebie na DT :)
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Wto cze 23, 2009 16:02

kinga wiem, napisałam- "ciekawe czy ktoś je ze schroniska weźmie?" w kwestii 2 szylkretek solaris.
brawo dla marii- za przygarnięcie ziutka :)
jest dziewczyna chętana, podałam solaris tel- niech lila tam zadzwoni, dobrze by było jakby laska z mamą wyciągnęły z ciapkowa 2 szylkreciki :) ja już bym napisała do tej dziewczyny rano- ale nie chcę decydować za lilianę. myślę, że dobrze by było odciążyć schronisko- skro są ludzie, którzy chcą 2 koty na DT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Wto cze 23, 2009 22:11

jak dawno mnie tu nie było :( brak dostępu do internetu zrobił swoje ale nie próżnowałam przez ten czas :) po bardzo przykrym zajściu tj odnalezieniu kilku martwych kociaków zorganizowałam akcje sterylkową na moim osiedlu. Zapukałam do drzwi wszystkich sąsiadów z mojego bloku prosząc o jakikolwiek grosz na sterylki i udało mi się zebrać kasę na 10 sterylek!!!!!!!! tzn wet osiedlowy zgodził się wysterylizować te nasze kotki za grosze i je przechować na kilka nocy by doszły do siebie :) powiedział, że jemu też zależy na tym bo potem dzieci mu znoszą małe kociaki i co z nimi robić :( Ale jak czytam od kilku godzin posty z ostatnich tygodni to zdaje sobie sprawę z tego, że ten mój osobisty sukces to nic w morzu potrzeb :( i te wyrzuty sumienia, że tak dawno Wam nie pomagałam :oops:
Obrazek

m&j

Od: Czw paź 30, 2008 18:21

Post » Wto cze 23, 2009 22:34

M&J to bardzo duży sukces, gratulacje :!:
Już wysterylizowaliście te 10 kotek czy dopiero będziecie je łapać?

Ja sądzę ze jeśli chodzi o sterylki kotek na osiedlach mieszkaniowych to faktycznie warto przejść po mieszkańcach, bardzo wielu może i chce pomóc tylko nie bardzo wiedzą jak się za to zabrać i chociaż wspomogą finansowo, to chyba skuteczniejsze niż wysyłanie pism do spółdzielni czy administracji wspólnot, bo te często postrzegają koty na osiedlu jako kolejny problem, z mieszkańców wększoać też, ale zawze jest grupa ludzi przychylna działaniom pro kocim.

Tak sobie myślę może w tym Super Expresie Karolina by o Rozalce napisała może by Rozalka dom zanalazła.
O Szczęściarzu też moze być, nie to żebym go nie chciała oddać, ale nie wiem kiedy zdołamy z Doro cos napisać bo mnóstwo roboty mamy i nie ma kiedy, ale spoko niedługo napiszemy.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro cze 24, 2009 6:56

m&j pisze:jak dawno mnie tu nie było :( brak dostępu do internetu zrobił swoje ale nie próżnowałam przez ten czas :) po bardzo przykrym zajściu tj odnalezieniu kilku martwych kociaków zorganizowałam akcje sterylkową na moim osiedlu. Zapukałam do drzwi wszystkich sąsiadów z mojego bloku prosząc o jakikolwiek grosz na sterylki i udało mi się zebrać kasę na 10 sterylek!!!!!!!! tzn wet osiedlowy zgodził się wysterylizować te nasze kotki za grosze i je przechować na kilka nocy by doszły do siebie :) powiedział, że jemu też zależy na tym bo potem dzieci mu znoszą małe kociaki i co z nimi robić :( Ale jak czytam od kilku godzin posty z ostatnich tygodni to zdaje sobie sprawę z tego, że ten mój osobisty sukces to nic w morzu potrzeb :( i te wyrzuty sumienia, że tak dawno Wam nie pomagałam :oops:

No nie wyobrażam sobie, by ktoś umiał Ci odmówić ;)
Obrazek Obrazek

soso

Od: Śro lis 26, 2008 7:38

Post » Śro cze 24, 2009 8:48

m&j uważam że 10 sterylek to dużo zobacz ile mniej kociaków będzie do adopcji ....brawo :)
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

[poprzednia][następna]