CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ(92)krok od śmierci-tragedia 15 kotów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 21, 2009 22:23

ObrazekObrazek Największe oczy na kociarni NIMFA
ObrazekObrazek bardzo przytulasta ZUMA
ObrazekObrazek 4 miesięczna koteczka ENIGMA
ObrazekObrazek również jeszcze kocię, ciągle w ruchu :wink: PERSAFONA

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Nie cze 21, 2009 22:32

Amerykańsko-mitologiczna mieszanka :lol:

Afrodyta jest cudna :love:
A Persefona, jakby jej machnąć białą łatę na plecach i białe uchole, to moja Zośka 8O

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Nie cze 21, 2009 22:41

Biedny Filip, który jak by mógł ubrał by się w czapke niewidkę. Boi sie kotów i ukrył sie pod krzaczkami na wybiegu. Ledwo go znalazłam :(
ObrazekObrazek

A to nasz Bociek u Żany na tymczasie. Gdyby nie brak łapki, niepoznałabym go. Co dobry dom robi z kota :wink: Obrazek
Obrazek jamnik Feniks
Obrazek Falco sprawdza czym Adria pachnie :wink:
W naszych domach trudno sie mieszka jak trzeba koty np. izolowac od psów, które sie ma też na tymczasie Obrazek :twisted:

Barbara Horz

Post » Nie cze 21, 2009 22:47

To jeszcze moje tymczasy
Lenka i tatuś Nosek :wink: ObrazekObrazekObrazek

Dakar i Marcel w koszu na bieliznę :wink: ObrazekObrazek

Barbara Horz

Post » Pon cze 22, 2009 6:42

Barbara Horz pisze:To jeszcze moje tymczasy
Lenka i tatuś Nosek :wink: ObrazekObrazekObrazek

Jakie one słodkie! :love: :lol:
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Pon cze 22, 2009 7:07

grrr... pisze:CK Lu przed: Obrazek Obrazek , zdjęcia "po" są tu :arrow: http://picasaweb.google.pl/send2am/Lu

uwielbiam tak mazane pysie :love:
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pon cze 22, 2009 7:26

Barbara Horz pisze:W naszych domach trudno sie mieszka jak trzeba koty np. izolowac od psów, które sie ma też na tymczasie
Obrazek :twisted:

:ryk: :ryk: :ryk:

Przepraszam :oops:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Pon cze 22, 2009 7:40

A który to jest ten kotek co go miała Ewelina z niedzieli dostać, ale miał byc u nije 2 tygodnie? Trzeba by go poogłaszać, żeby jak najszyciej znalazł dom.
PS Znajdek świetnie sie czuję, co prawda trzeba mu jeszcze usunąć złamany kieł, ale to może poczekać aż pan Morawiecki wróci ze swojego stażu, zwłaszcza że go to nie boli, normalnie je. Muszę jeszcze przestrzeć kobitkę żeby nie dawała mu mleka, oraz solonego / pieprzonego jedzenia. jak gotowane jedzienie to bez przypraw.
PPS Jak już to weszłam to na pewno zostanę :) Hmmm a mogę sie jakoś bardziej przydać? DT chwilowo odpada, ja myśle że mój |DT to jest takie jak mi samo w rece w padnie:P

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Pon cze 22, 2009 8:03

jestem w szoku :cry:

to ja dobre wieści - Cyprys ma dom - wprawdzie miałam go jeszcze szczepić ale nie ukrywam, że przerzuciłam ten "ciężar" finansowy na sąsiadkę wyjaśniając jej sytuacje azylu - nie jest to problem :wink:

pozdrowienia od SZarusi - kicia ma sie dobrze, wprawdzie nadal nie zbliza się do Duzych ale sama szuka ich towarzystwa i chętnie wyleguje się w pobliżu

jednym słowem mam jedno miejsce na tymczas - tylko dajcie mi troszke czasu bo musze poobserwowac Tekliczkę - nie chciałabym jej dodatkowo stresowac z racji jej wieku i choroby :( Tekla dość źle zniosła rozstanie z Cyprysem i Poldkiem więc nie chcę jej dorzucać

marcela35

Od: Śro cze 11, 2008 8:13

Post » Pon cze 22, 2009 8:29

Przelew na Daine poszedl 8)

narwanka

Od: Wto sty 23, 2007 18:32

Post » Pon cze 22, 2009 8:48

Doczytałam zaległości weekendowe.. 8O

Eulalia nadal bardzo zestresowana.
Wczoraj wyciągnęłam jej wenflon i mam wrażenie,że dzieki temu poczuła się trochę lepiej. Bardzo ją drażniło,że ma coś w łapce.
Co gorsza mojego Rudolfa coś napadło i dokucza Eulalii :( co tylko bardziej ją stresuje. Nie ma ochoty iść nawet do miski, zanosimy ją tam z Mamą żeby jadła, bo apetyt to akurat ma już dobry.

Dowiedziałam się o nowej karmie z Royala - Calm.
To jakiś wynalazek dla zestresowanych kotów.
Zamówiłam go już u mojej wetki i dostaniemy go od razu kiedy wejdzie do obiegu.
To będzie dla Eulalii ode mnie.. Ja już nie wiem co robić żeby ona trochę odetchnęła i się zrelaksowała..

Almacita

Od: Czw sty 11, 2007 11:18

Post » Pon cze 22, 2009 9:18

Marcela35 ja nie wiem czy my Ci damy czas :wink: Te koteczki z kociarni bardzo potrzebują DT :( Bardzo się cieszę, że Cyprys już w swoim domeczku :dance: :dance2: :balony:
Szukamy również dobrych domów wychodzących. Mamy na kociarni koty, które nadają się chyba tylko do takich domów, bo mimo kastracji dalej znaczą teren. Może przy mniejszej ilości kotów lub jako jedynacy by tego nie robili, ale tego nie wiemy i trudno nam stwierdzić.
Almacita bardzo mnie interesuje ta nowa karma. Przydała by się tam gdzie jest dużo kotów jak oczywiście będzie działać. Adria ma bardzo nieciekawą sytuację z przekoceniem, u mnie moja Zuzia już ucieka nawet przede mną,a Grandzie prawie nie widuję. O kociarni już nie wspomnę, bo trafiły nam się bardzo dominujące kocury, które żrą się między sobą, a teraz doszły jeszcze maleńkie zestresowane kotki. Może przy większej ilości karmy udało by się uzyskać jakieś rabaty. Tak mamy ze świetną karmą Taste of the Wild, którą teraz karmimy koty, mamy wynegocjowaną cenę. Problem w tym, że tej karmy więcej nie ma, niż jest w sprzedaży u naszego dostawcy.

Barbara Horz

Post » Pon cze 22, 2009 10:37

mojas pisze:
Barbara Horz pisze:
Tak, ale ci co zdają za pierwszym razem pewnie o niczym innym nie myślą, tylko, że muszą egzamin zdać. Uczą się, jeżdżą, a ja nie mam na to czasu.

Basiu, niekoniecznie, słyszałam od koleżanki, że to również kwestia szczęścia.
...a i ponoć przed świętami odsetek zdających jest największy
:lol:

Potwierdzam jedno i drugie :twisted:

San

Od: Czw lut 16, 2006 10:26

Post » Pon cze 22, 2009 10:44

Ponawiam pytanie :oops:

mimw pisze:Mogłabym zrobić ogłoszenia kotom, tylko proszę o informację od których zacząć?
Nie wiem, które są np. w trakcie leczenia itd. :oops:
Obrazek
Obrazek Obrazek

mimw

Od: Sob mar 10, 2007 17:52

Post » Pon cze 22, 2009 11:21

mimw pisze:Ponawiam pytanie :oops:

mimw pisze:Mogłabym zrobić ogłoszenia kotom, tylko proszę o informację od których zacząć?
Nie wiem, które są np. w trakcie leczenia itd. :oops:

Kotom z kociarni. Szczególnie Filipowi i kotkom. Ildefons również powinnien zacząć rozrabiać już u siebie w domu :wink:

Barbara Horz

[poprzednia][następna]