K-ów,toniemy w kotach i długach:-(potrzebna wirtualna opieka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 20, 2009 18:24

Tweety pisze:Queen_ink, łapać do ciachania oczywiście można wszystko. A Rysia jeszcze karmi? Bo może też by ją można już dać pod nóż :roll:

Myślę, że ona powinna iść do wycięcia jak najszybciej, zanim znowu zacznie rujkować. Mleka nie udało mi się z niej wycisnąć i nie widziałam, żeby karmiła.
Tam jest do złapania na miejscu jedna trikolorka bez kociąt, do wypuszczenia z powrotem, to mogę się na nią zasadzić. Tej drugiej z czwórką maluchów nie mam gdzie przechować.

No i jeszcze nie ma nas w ten weekend od piątku do niedzieli. Będę więc potrzebowała tymczasowego tymczasu dla maluszka, potem może do nas wrócić.

EDIT: Zrobiłam Lunie allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=668103252
Ostatnio edytowano Sob cze 20, 2009 21:46 przez queen_ink, łącznie edytowano 1 raz

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Sob cze 20, 2009 19:15

Rozmawiałam z Lutrą . Jak złapie kociaki to najprawdopodobniej pójdą do mnie. Tak chyba było ustalone z Tobą, Aga?
pozdrawiam,
ogocha
Obrazek
Chałwa, Kitel i Thalia ['] na zawsze ze mną

ogocha

Od: Wto sie 07, 2007 22:03

Post » Sob cze 20, 2009 21:38

ogocha pisze:Rozmawiałam z Lutrą . Jak złapie kociaki to najprawdopodobniej pójdą do mnie. Tak chyba było ustalone z Tobą, Aga?

owszem, bo one większe a mamunia na ciachnięcie

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Nie cze 21, 2009 9:11

Joszka odszedł bezobjawowo po prostu kiciunia usnęła
Natomiast moje czarnulki zaczęły wymiotować i zaczęło je czyścić
srały bo inaczej tego nazwać nie można dalej niż widziały
stały się apatyczne nie chciały jeść ani pić
Na szczęście wcześniej dostały Lidiom w sobole byliśmy na Sanockiej
dostały surowice antybiotyk witaminki i jeszcze kilka zastrzyków plus kroplówki
aż dziw bierze gdzie się to w nich zmieściło .
dziś jest lepiej kupka bardziej gęsta trochę zjadły ale leczenie
mamy zapewnione na kilka dni codzienne kroplówki i antybiotyk
no to jedziemy na Sanocką
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Od: Pt cze 27, 2008 19:02

Post » Nie cze 21, 2009 11:08

najgorsze, że wynik sekcji Joszki zupełnie nie jednoznaczny, bo krew w brzuszku więc mógł to być również uraz mechaniczny.

Asmiszka

Od: Czw cze 18, 2009 20:04

Post » Nie cze 21, 2009 12:52

dzisiaj pomoc kociakom idzie pełną parą. Az serce rośnie :1luvu:

Marek zaliczył Krakvet, maluchy lepiej, już się bawią, jedzą i kupki normalniejsze.

Akima z Lutrą łapia na Bielanach co im w ręce wpadnie. Przed 12-stą miały trzecią mamusię, tatusia, jednego kociaka, zostały im jeszcze 3 maluchy. Oczywiście starszyzna tylko do ciachnięcia, maluchy zostają.

Kinya z Edytą ratują jednodniowe kociaki, którym matka zmarła przy porodzie. Kinya od rana szukała mamki, próbują z Figą od Jawy i Jaro, bo ona jeszcze lubi się zajmować dziećmi i wkurza się, że one się nie dają już niańczyć więc może zajmie się nowymi.

Tweety

Post » Nie cze 21, 2009 14:15

Tweety pisze:dzisiaj pomoc kociakom idzie pełną parą. Az serce rośnie :1luvu:

Marek zaliczył Krakvet, maluchy lepiej, już się bawią, jedzą i kupki normalniejsze.

Akima z Lutrą łapia na Bielanach co im w ręce wpadnie. Przed 12-stą miały trzecią mamusię, tatusia, jednego kociaka, zostały im jeszcze 3 maluchy. Oczywiście starszyzna tylko do ciachnięcia, maluchy zostają.

Kinya z Edytą ratują jednodniowe kociaki, którym matka zmarła przy porodzie. Kinya od rana szukała mamki, próbują z Figą od Jawy i Jaro, bo ona jeszcze lubi się zajmować dziećmi i wkurza się, że one się nie dają już niańczyć więc może zajmie się nowymi.

a czy Figa ma mleko?

Wydaje mi się, że wykarminie jednodniówek graniczy z cudem... :(

Ja niestety leżę i zdycham, więc nici z Wenecji, ale obiecuję w tygodniu tam pójść.

Mam też problem z Kasią - dziś nie dałam jej już ostatniego szóstego zastrzyku, bo to co się z kotką po nich dzieje, przechodzi ludzkie pojęcie :(
Tak ją te zastrzyki pieką, że zaczęła się mnie bać, ucieka, nie przychodzi w nocy, ani nawet rano na przytulanki, nie mruczy, chodzi skulona i chowa się pod fotele...

Cztery ostatnie poranki znajduję kupę raczej miękką rozmazaną po całej wannie...

Wcześniej przytrafiało mi się znaleźć podsikiwania - teraz już wiem, że to też Kasieńka - nie poznaję jej.

Faktem jest jednak, że antybiotyk pomógł, przynajmniej na oko, bo ogromna kipa zniknęła, Kasia oddycha swobodnie.
Oczko też lepsze.

W poniedziałek muszę pojechać i z nią i Norą na Sanocką, tylko mam nadzieję zdążyć, bo ode mnie autobusem to muszę do Grunwaldzkiego ode nie i 179, to nieprawdopodobne, ale najszybsza trasa wynosi prawie 50 minut, na przełaj byłoby mi bliżej i szybciej - autem jadę tam 5 min. :(
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Nie cze 21, 2009 16:25

jako, że na Wielopolu jest obecnie mnóstwo pracy, jest pełno maluszków, przy których trzeba posiedzieć aby np. zjadły gerberki bardzo proszę o pomoc w ich obsłudze. Lutra nie może całego życia spędzać na Wielopolu, Marek jest wyłączony na czas bliżej nieokreślony z racji niejasnej sytuacji zdrowotnej maluchów, które ma u siebie, ja zaraz wypadam z gry na jakiś czas więc mój TŻ będzie miał na głowie dzieci, naszą firmę, fundację i w pewien sposób mnie.
Ja wiem, że każdy ma mnóstwo obowiązków i wszystkiego ale może jest szansa na jeden dzień w tygodniu. Jest nas tyle, że na dobra sprawę pewnie okazałoby się, że każdemu wypadnie jeden dyżur raz na 10-14 dni. To jest tak jak z wpłatami na allegro, wystarczy, że każdy wpłaci 5 zł i robi się z tego mnóstwo pieniędzy, od nikogo nie oczekuje się, że wpłaci 1000 zł. I tutaj tak samo, dlatego bardzo proszę o jeden dyżur raz na jakiś konkretny czas np ktoś może tylko w poniedziałki a inny w każdym tygodniu inny dzień. Po to jest w pierwszym poście grafik aby móc ustalić wcześniej, że w któryś dzień można przyjść a od dawna widać w nim, że rotacja w osobach właściwie żadna.
Jeszcze raz bardzo proszę o włączenie się w opiekę nad ogonkami.

Tweety

Post » Nie cze 21, 2009 16:32

Zobaczę jak ustalicie dyżury i przypnę się do kogoś doświadczonego w wielopolowaniu, żeby zobaczyć co i jak robić. Będę teraz miała więcej czasu, mogę doglądać podopiecznych.
Tweety, czy te kolczyki są srebrne, czy nie? Nie mogę znaleźć próby...
Obrazek
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Nie cze 21, 2009 16:35

mjs pisze:Zobaczę jak ustalicie dyżury i przypnę się do kogoś doświadczonego w wielopolowaniu, żeby zobaczyć co i jak robić. Będę teraz miała więcej czasu, mogę doglądać podopiecznych.
Obrazek

świetnie! bardzo dziękuję :1luvu:
a o kolczyki zapytaj Akimę, bo to chyba od niej :roll:

Tweety

Post » Nie cze 21, 2009 16:38

Ja mogę być we wtorek po południu, koło 17.00. W poniedziałek niestety Krakvet z Asterkiem. No i w pracy mam teraz piekło - stare szefostwo odchodzi na emeryturę, nowy szef przyjeżdża, a ja jako jedyna - bez zbędnej skromności - mam całą historię firmy w małym palcu. Wiecie, co to znaczy...
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Nie cze 21, 2009 16:39

mjs pisze:Zobaczę jak ustalicie dyżury i przypnę się do kogoś doświadczonego w wielopolowaniu, żeby zobaczyć co i jak robić. Będę teraz miała więcej czasu, mogę doglądać podopiecznych.
Obrazek

alllle koloczyki !!

ja chce, ja chce, jesli srebrne bo mam na inne metale uczulenie!!

W tym tygodniu mogę od środy wielopolować po pracy - kończę raczej o 17tej, może 16.30
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Nie cze 21, 2009 16:43

Ja wolałabym wielopolować przed południem, poczekam aż się ktoś zgłosi :)

Do kolczyków jest jeszcze zawieszka.
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Nie cze 21, 2009 16:50

Tweety pisze:
Obrazek

świetnie! bardzo dziękuję :1luvu:
a o kolczyki zapytaj Akimę, bo to chyba od niej :roll:

są srebrne, jest jeszcze w ostatniej paczce zawieszka od nich!

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Nie cze 21, 2009 16:54

PILNE! potrzebny ktoś, tylko w charakterze łapacza maleńkiego kotka, bo dom czeka, w okolicy ul Sarego (przecznica z Gertrudy i Dietla). Na razie łapią go starsze panie ze skutkiem więcej niż marnym :cry:

Tweety

[poprzednia][następna]