SHKRP czy PZF?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 23, 2004 18:11

sal pisze: Przeczytaj jeszcze raz statut, a konkretnie fragment:
"w uzasadnionych przypadkach Zarząd PZF może działać jako członek
wprowadzający"

Przeczytałem :)

Punkt "b" paragrafu 11:

pisemne wprowadzenie do PZF przez trzech członków Związku posiadających roczny staż związkowy, w uzasadnionych przypadkach Zarząd PZF może działać jako członek wprowadzający

Punkt ten mówi o 3 członkach z rocznym stażem oraz, że Zarząd może działać jako członek wprowadzający (JEDEN CZŁONEK!).
A gdzie pozostali dwaj członkowie?

Poza tym określenie "w uzasadnionych przypadkach" rozumiem jako coś wyjątkowego, a nie jako zawsze stosowaną procedurę.

Tak więc nie można mówić kandydatom na członków, że nie wymaga się rekomendacji.
Statut mówi, że jest ona wymagana i tylko czsami może być nieco inaczej.

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Pon lut 23, 2004 18:24

sal pisze:
Raddemenes pisze:Za przeproszeniem - to może zdradzisz coś więcej na ten temat?
Czy starałeś się zostać członkiem PZF-u i nie udało Ci się właśnie z powodu nieznajomości członków wprowadzających? Jeśli nie, to dlaczego o tym piszesz?

Piszę, bo rekomendacja jest obowiązkowa!!!
Rekomandacja ze strony członków (lub jak już sam/a napisałaś/eś) ze strony Zarządu, który sam w swej instytucji taką rekomendację może złożyć...
I bez względu czy są z tym jakie kolwiek trudności czy też ich nie ma - rekomendacja jest wymagana. (kropka)
Raddemenes

Raddemenes

Od: Śro lis 19, 2003 23:40

Post » Pon lut 23, 2004 19:46

Statut określa to dość jednoznacznie, a jesli procedura przyjmowania jest inna, to faktycznie można sądzić, że Związek nie przestrzega swojego statutu. Nieładnie... :roll:
Ostatnio edytowano Pon lut 23, 2004 20:02 przez Oberhexe, łącznie edytowano 1 raz

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Pon lut 23, 2004 19:56

Oberhexe pisze:Statut określa to dość jednoznacznie, a jesli procedura przyjmowania jest inna, to Wojtek ma rację: Związek nie przestrzega swojego statutu. Nieładnie... :roll:

Dla ścisłości:
nie wygłosiłem takiej tezy,
taki wniosek wysnułem z wypowiedzi Sal.

Wojtek

Post » Pon lut 23, 2004 20:02

Masz rację, Wojtku, zmieniłam juz mój post.

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Wto lut 24, 2004 9:45

Raddemenes pisze:I bez względu czy są z tym jakie kolwiek trudności czy też ich nie ma - rekomendacja jest wymagana. (kropka)
A. Czyli o tych trudnościach, to sobie tylko tak pisałeś, żeby popisać...? Bo tak naprawdę nie masz o żadnych 'trudnościach' pojęcia.
CK i Tisia

Basia i Zosia (za Tęczowym Mostem)
Obrazek

sal

Od: Wto paź 07, 2003 21:54

Post » Wto lut 24, 2004 9:47

Wojtek pisze:A gdzie pozostali dwaj członkowie?
Mam propozycję. Może po prostu napisz do PZF-u i zapytać o ten punkt Statutu?
CK i Tisia

Obrazek

sal

Post » Wto lut 24, 2004 13:43

Wojtek pisze:
grzeszny pisze:Jak ja zasięgałem informacji odnośnie zarejestrowania się w PZF-ie to pani w Związku nic mi o takim obowiązku nie wspominała.

To po co wypisują takie rzeczy w Statucie?

Żeby wyglądać profesjonalniej
:)

bluecats

Od: Czw sty 08, 2004 10:12

Post » Wto lut 24, 2004 13:55

Sal, nie drąż już tego tematu.

Swoją pierwszą wypowiedzią dałaś do zrozumienia, że Zarząd Związku postępuje niezgodnie ze swoim statutem.
Na pewno nie miałaś takiego zamiaru, ale mimo woli wyświadczyłaś im "niedźwiedzią przysługę", a teraz próbujesz różnych uników żeby się z tego wycofać.
Więc lepiej już nic nie mówić na ten temat.

Dla wyjasnienia:
nie jestem hodowcą,
nie należę do żadnej organizacji hodowlanej,
sympatyzuję z PZF, bo stamtąd pochodzą moje kotki.

Wojtek

Post » Wto lut 24, 2004 14:10

Wojtek pisze:Sal, nie drąż już tego tematu.
Bo?
Wojtek pisze:Swoją pierwszą wypowiedzią dałaś do zrozumienia, że Zarząd Związku postępuje niezgodnie ze swoim statutem.
O nie nie. Nic takiego nie napisałem i nie dałem do zrozumienia. I u licha - jestem facetem :)
Wojtek pisze:Więc lepiej już nic nie mówić na ten temat.
Aaa. Czyli po co zapytać u źródła, skoro można coś tam sobie wysnuć, prawda? Coby przypomnieć. Zaczęło się od tego, że zakwestionowałem wypowiedź Rada, jakoby to dostanie się do PZF-u (rejestracji w tymże związku) było jakieś arcytrudne. Proszę więc - nie wkładaj mi w usta słów, których nie wypowiedziałem. Zgadzam się natomiast co do jednego - obecny zapis można interpretować tak, że związek działa jako jeden członek.
CK i Tisia

Obrazek

sal

Post » Wto lut 24, 2004 14:19

sal pisze:I u licha - jestem facetem :)

Przepraszam :)

Wojtek

Post » Wto lut 24, 2004 14:35

eeeeeee wróć!

Sal - nie powiedziałem, iż dostanie się do PZF jest arcytrudne, tylko stwierdziłem iż potrzebne są rekomendacje:
a. 3 (słownie: trzy) osoby będące członkami zweiązku lub,
b. w sytuacjach uzasadnionych Zarząd (ilu osobowy by nie był) jako jedna i jedyna strona takiej rekomendacji udzielić może...
Co nie ukrywam i w moim przypadku miało również miejsce.
Jeśli Zarząd PZF udziela swej rekomendacji, nie jest konieczne "posiadanie" ponadto kolejnych 2 opinii ze strony członków związku - i nie jest tu absolutnie lekceważony statut, bo osobiście i z wieloletniego "zorientowania w temacie czy SHKRP czy PZF" to właśnie wiem, że w PZF-ie jest on baaaardzo mocno przestrzegany i honorowany tak przez cżłonków jak i Zarząd.
Powyższym mam nadzieję, że odpowiedziałem wyjaśniająco.
Raddemenes

Raddemenes

Od: Śro lis 19, 2003 23:40

Post » Wto lut 24, 2004 16:28

Wciąż czekam na ewentualne uzupełnienie tabeli.
Czy to już wszystkie różnice?
[url=http://www.ruscatclub.pl/]<remkey>
Obrazek[/url]

remkey

Od: Śro lut 11, 2004 1:39

Post » Śro lut 25, 2004 10:15

Więc wydaje mi się, że PZF już nie uznaje tytułów uznanych na wystawach SHKRP. Po drugie kolejne oddziały stowarzyszenia wprowadzają/przywracają przeglądy hodowlane miotów, a w uzasadnionych wypadkach całych hodowli. FIFe uznaje mniej ras, ponieważ bardziej dba o zdrowie kotów - przeprowadzane są badania, jak chociażby zeszłoroczne badanie foldów. FIFe jest tez ostrożniejsze w uznawaniu nowych odmian barwnych u ras już uznanych.

A.

agal

Od: Pon lut 03, 2003 17:48

Post » Śro lut 25, 2004 10:42

remkey pisze:Czas w znaczeniu dojazd do danego oddziału Stowarzyszenia (ze Związkiem kontakt odbywa się pisemnie poprzez pocztę zwykłą lub elektroniczną), co w Warszawie nie jest bez znaczenia. To samo miałem na myśli ludzi mieszkających w miejscowościach w których nie ma oddziału Stowarzyszenia.

No właśnie, też jestem ciekawa, czy w SHKRP można takie sprawy jak np. uzyskanie podstęplowanego zgłoszenia, zmiany w rodowodzie, załatwiać drogą pocztową czy tylko osobiście się stawiając?

elmi

Od: Czw lis 13, 2003 16:59

[poprzednia][następna]