aaa male kotki dwa-czarna i bury-PILNIE DT dla malej czarnej

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 28, 2009 9:44

a jak czarna?

Uschi

Od: Śro kwi 12, 2006 16:17

Post » Pt maja 29, 2009 6:10

Buras został wstępnie Oskarem :-)
Dziś rano zastałam go w pokoju na fotelu 8O Znowu przebił się przez siatkę w drzwiach łazienkowych. Wylazłam spod kołdry i powoli do niego podeszłam, nie zwiał, tylko przy dotknięciu zaczął mruczeć i przewracać się na boczki do głaskania :-) Sukces!
Poszłam do łazienki żeby nasypać mu suchego- przybiegł od razu bez oporów.
Ma juz takie momenty, że z zaciekawieniem patrzy spod kibelka, wychodzi, daję mu reke do powąchania (żeby nie było- ja to ja :-) ) a on wypina doopkę, i upomina się o głaski. Wczoraj nawet dwa razy miauknął sobie z zadowolenia. Już się nie kuli spłoszony, widać, że jest bardziej wyluzowany i pewny siebie, chodzi na wyprostowanych łapkach- nie udaje płaszczki :-)

Ania_EN

Od: Śro kwi 04, 2007 21:53

Post » Pt maja 29, 2009 8:06

hej, idzie Ci całkiem nieźle! :ok:

Uschi

Od: Śro kwi 12, 2006 16:17

Post » Pt maja 29, 2009 9:14

super wiesci :P
imie tez fajne, takie pelne jako i maluch jest pelny :lol:

a mala czarna ok
zyskala zainteresowanie rezydentow, zwlaszcza jednego :)
przy czym nadal szukamy dla niej DT
Luna Obrazek

iskra

Od: Śro wrz 22, 2004 10:07

Post » Pt maja 29, 2009 14:10

Oskarek ma apetyt aż miło :-)
Dziś nawet TŻ mu tabletkę podał i mu się udalo! Dostałam informującego o tym fakcie smsa w pracy :-)
Jutro i w niedzielę mam wolne, więc znowu malucha pomęczę intensywniej :-)
Z zainteresowaniem zagląda na stół i sprawdza co jest na nim do jedzenia- tu się akurat z moją Luśką dobrali idealnie w tej kwestii.
Lusia szoruje jęzorem małego a ten mruczy z zadowolenia. Oboje ganiają po domu w nocy, dlatego staram się zamykać Oskara w łazience, żeby można było oko zmrużyć.

Ania_EN

Post » Wto cze 02, 2009 19:59

Spieszę donieść, że mały był dziś z Iskrą (DZIĘKUJĘ :1luvu: :aniolek: ) na badaniach. 10 dni podawania antybiotyku minęło i jutro dowiemy się, czy można szkraba ogłaszać czy jeszcze nie..
Coraz fajniejszy się robi. Wczoraj łazilam za nim z wyciagnietą ręką. Wolałam, delikatne ruchy wykonywałam, przemawiałam ale skubaniec zwiewał. Wolniej niż na poczatku ale jednak uciekał. Od tego kręcenia się za nim aż mi się w łepetynie zakręciło, ale postanowiłam, że nie odpuszczę! W końcu padł, przewalił się na plecki i pozwolił się miziać. Uparciuch jeden! Tak, jakby coś mu podpowiadało, że musi uciekać, ale wcale tak do końca nie jest pewien dlaczego... Raz jak nie było w nocy TŻa spał ze mną w łóżku, bo rano jak wstawalam, wyskoczył spod pościeli :-)
Na jedzonko leci z podniesionym ogonkiem, jest bardzo ciekawski, zwiedza blat w kuchni i juz nie chce nocować w łazience :twisted: Śpi na foteliku, albo w budce drapaka (jedyny kot który z tego korzysta!)
Apetyt ma ogromny, mnóstwo energii i uroku :-) Mimo, że jest taki niedostępny :-)
I chyba zmienimy mu imię na Piątek :-) Pojawil się u nas właśnie w ten dzień, a poza tym brzmi bardziej zawadiacko :-) Mam też ucznia o takim nazwisku i jest to bardzo fajny gość :-)

Ania_EN

Post » Czw cze 04, 2009 12:10

iskra pisze:a mala czarna ok
zyskala zainteresowanie rezydentow, zwlaszcza jednego :)
przy czym nadal szukamy dla niej DT

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Pt cze 19, 2009 14:38

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=95280&highlight=

Proszę o zaglądanie, kibicowanie, podnoszenie :-)

Ania_EN

Post » Pt cze 19, 2009 14:46

Kibicujemy

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

[poprzednia]