Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Serniczek pisze:ale oni w Świnoujściu.....
Poddasze pisze:jeżeli kotek kona, to nie rozumiem, że wet może powiedzieć "nie". nie pojmuję, jak mogą być tak ciemnijak mogą się nie dokształcać , nie uczyć czegoś więcej, nie pomagać, kiedy jest szansa...
nie rozumiem tego... nie rozumiem...
monika74 pisze:Poddasze pisze:jeżeli kotek kona, to nie rozumiem, że wet może powiedzieć "nie". nie pojmuję, jak mogą być tak ciemnijak mogą się nie dokształcać , nie uczyć czegoś więcej, nie pomagać, kiedy jest szansa...
nie rozumiem tego... nie rozumiem...
Ja tez tego nie rozumiemdawcą mógł by być nawet któryś z moich rezydentów
Serniczek pisze:Monia pogadaj z tym wetem-wygląda na sensownego tyle juz zrobił,kot sie nie poddaje.....Ty walczysz.....może się odważy.....w końcu dzięki Wam Lucek jest jeszcze......
Jana pisze:Moniko, na poprzedniej stronie napisałam i wysłałam też w pw - niech wet pobierze krew, odwiruje i wstrzyknie surowicę pod skórę Lucusiowi. Tyle chyba potrafi i może zrobić...
Ponadto: TFX pod skórę, intensywne nawadnianie (dożylnie), silny antybiotyk (np. biotrakson dożylnie), leki osłonowe na jelita (np. ranigast - dożylnie), karmienie pozajelitowe (duphalyte - dożylnie) jeżeli kociak wymiotuje leki p. wymiotne. Jeśli kociak nie wymiotuje, karmienie nawet na siłę convalescence instant małymi porcyjkami i często. Dogrzewanie jeżeli temperatura jest niska.
monika74 pisze:Jana pisze:Moniko, na poprzedniej stronie napisałam i wysłałam też w pw - niech wet pobierze krew, odwiruje i wstrzyknie surowicę pod skórę Lucusiowi. Tyle chyba potrafi i może zrobić...
Ponadto: TFX pod skórę, intensywne nawadnianie (dożylnie), silny antybiotyk (np. biotrakson dożylnie), leki osłonowe na jelita (np. ranigast - dożylnie), karmienie pozajelitowe (duphalyte - dożylnie) jeżeli kociak wymiotuje leki p. wymiotne. Jeśli kociak nie wymiotuje, karmienie nawet na siłę convalescence instant małymi porcyjkami i często. Dogrzewanie jeżeli temperatura jest niska.
weci nie mają u nas nawet wirówkidlatego nie ma jak przetoczyć krwi nawet od któregoś z moich kotów
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], puszatek i 488 gości