Zdjecia - Koty Majorki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 23, 2004 9:57

Bardzo miłą niespodziankę vitez mi zrobił! Linki do najlepszych przesłanych mi przez viteza zdjęć umieściłam na 27 str. w wątku 4MiGaHarce (teraz zmieniony na "Majorkowi") http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=6031&start=390, ale za to tu jest oddzielny wątek!
Do sesji najbardziej zachęciła się Mi-Norka - kokietowała viteza i przyjmowała kuszące pozy, natomiast Gacek niewątpliwe wymaga specjalnego podejścia - i co najmniej kilkugodzinnego oswajania się z obecnością fotografa i aparatu. Myślę, że wiosną vitez znów nas odwiedzi. :)
Vitez robił zdjęcia przyjmując różne pozycje, także z "żabiej perspektywy", czyli leżąc na podłodze, i z pełnym poświęceniem (wyszedł za Misiem Majorem na korytarz w samych skarpetkach. Dobrze chociaż, że pod podłogą biegną rury, to była ciepła).
Piękne dzięki vitezowi i wszystkim, którzy zachwycili się moim kwartetem. :D
Ostatnio edytowano Wto lut 24, 2004 10:19 przez Majorka, łącznie edytowano 4 razy
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Pon lut 23, 2004 10:25

Wspaniałe koty!!!
Florcia
Obrazek

ako

Od: Czw kwi 17, 2003 15:02

Post » Pon lut 23, 2004 14:31

vitez pisze:a potem oddam alahari do poprawki :twisted:
:twisted: :wink:

Fajne foty :D Podoba mi sie ziew Misia Majora :ok: A Gacuś to po prostu cud-miód :love:
Obrazek KAJTUŚ <3 05.02.2003 - 21.07.2023 [*] Jeszcze się kiedyś spotkamy! Obrazek FRODO <3 25.02.2003-18.08.2013 ['] Na zawsze pozostaniesz w naszych sercach!

alahari

Od: Czw kwi 03, 2003 19:25

Post » Pon lut 23, 2004 14:50

alahari pisze: Podoba mi sie ziew Misia Majora :ok:

Moja przyjaciółka powiedziała, że to zdjęcie Misia Majora dla optymistów oznacza uśmiech (pełną gębą), a dla pesymistów ziewanie (też pełną gębą). Ale on rzeczywiście ziewał i wg mnie tylko ktoś, kto zna koty wie, kiedy ten ziew nastąpi. I vitez to wiedział, i strzelił, no i mamy pierwsze ziewające zdjęcie.
Obrazek
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Post » Pon lut 23, 2004 16:15

Majorka pisze:
alahari pisze: Podoba mi sie ziew Misia Majora :ok:

Moja przyjaciółka powiedziała, że to zdjęcie Misia Majora dla optymistów oznacza uśmiech (pełną gębą), a dla pesymistów ziewanie (też pełną gębą). Ale on rzeczywiście ziewał i wg mnie tylko ktoś, kto zna koty wie, kiedy ten ziew nastąpi. I vitez to wiedział, i strzelił, no i mamy pierwsze ziewające zdjęcie.

Nie jestem pesymistka, tylko znam koty :wink:
A oto ziew Froda- nie był wyczekiwany, wyszedł dość przypadkowo:
http://plfoto.com/zdjecie.php?picture=146982
Obrazek KAJTUŚ <3 05.02.2003 - 21.07.2023 [*] Jeszcze się kiedyś spotkamy! Obrazek FRODO <3 25.02.2003-18.08.2013 ['] Na zawsze pozostaniesz w naszych sercach!

alahari

Post » Pon lut 23, 2004 16:19

Piękny, Frodzi ziew! Masz rację alahari, moja przyjaciółka nie zna kotów, bo ma psa. Ale to nie szkodzi, że uważa ziew Misia za uśmiech; jest jego wielką fanką! :)
Obrazek

Majorka

Post » Pon lut 23, 2004 16:25

Ziejacy pies tez wyglada czasem jak uśmiechniety :wink:

alahari

Post » Wto lut 24, 2004 8:45

Majorka pisze:Ale on rzeczywiście ziewał i wg mnie tylko ktoś, kto zna koty wie, kiedy ten ziew nastąpi. I vitez to wiedział, i strzelił, no i mamy pierwsze ziewające zdjęcie.

Tu sie nieskromnie przyznam ze dokladnie tak - ktos kto zna koty potrafi latwo wyczuc. Jak tylko widzialem ze Mis-major sie rozklada w swoim ulubionym miejscu to spodziewac sie moglem, ze zaraz ziewnie. I jestem dodatkowo dumny z tego ujecia, bo nie robilem go w serii tylko wyczekalem na moment najszerszego "usmiechu" i strzelilem pojedynczo 8)
Zdjęcia kotów, z wystaw kotów i nie tylko... :arrow: http://vitez.pl

vitez

Od: Wto mar 04, 2003 10:44

Post » Wto lut 24, 2004 9:29

Tak było. Ja też wiedziałam, że Miś Major zaraz ziewnie, ale nie miałam aparatu, więc tylko zaciskałam kciuki, żeby vitezowi się udało.
Obrazek

Majorka

Post » Śro lut 25, 2004 15:29

Oberhexe pisze:Ziewający Miś-Major rozłożył mnie na łopatki (on ma rude slimaki na bokach! klasyk, jak w mordę :1luvu:),

Megi, wciąż chciałam Cię spytać, ale skleroza, co z tymi ślimakami? O czym one świadczą? Co to znaczy klasyk? Już Niki pytała mnie, skąd Miś jest.
Obrazek

Majorka

Post » Śro lut 25, 2004 15:32

alahari pisze:Ziejacy pies tez wyglada czasem jak uśmiechniety :wink:

Tak mi się przypomniało, dawno temu mój kolega miał sukę. Chodził z nią na spacery ulicą Szopena, i ona zawsze waliła kupę przed domem, w którym mieszkała jakaś ówczesna rządowa szycha. To były takie czasy, że za psią kupę w takim miejscu można było beknąć, więc on krzyczał na nią, żeby przesunęła się chociaż kilka metrów dalej, ale ona wtedy wyraźnie się śmiała całą gębą. I codziennie wybierała to właśnie miejsce na toaletę.
Obrazek

Majorka

Post » Śro lut 25, 2004 20:06

Majorka pisze:
Oberhexe pisze:Ziewający Miś-Major rozłożył mnie na łopatki (on ma rude slimaki na bokach! klasyk, jak w mordę :1luvu:),

Megi, wciąż chciałam Cię spytać, ale skleroza, co z tymi ślimakami? O czym one świadczą? Co to znaczy klasyk? Już Niki pytała mnie, skąd Miś jest.

O ja gapa :oops: Ale juz odpowiadam.
Klasyk to znaczy kot pręgowany klasycznie, z wzorami preg jak ślimaki albo marmur. To trochę rzadsze pręgowanie niż tzw. tygrysie. Piękny przykład klasyka jest na stronie Blue - to Bimiś Migai. Z kolei różnicę między pręgowaniem tygrysim a klasycznym możesz zobaczyć na stronie http://www.nfo.pl/ > Standard i kolory, tam te pręgowania sa ładnie rozrysowane :D

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Śro lut 25, 2004 23:49

Tu są dwaj bracia - kocurki Brytyjskie:

Asterix - klasycznie pręgowany
Anakin - tygrysio pręgowany

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Czw lut 26, 2004 9:41

O dzięki Megi, i Wojtku. Nie wiedziałam o tym, i dlatego opisując wygląd Misia często używam określenia, że ma wzorek jak cukierek toffi. :) A to okazuje się, że to jest klasyczne!!! Brawo Misiu, mój klasyk kochany.
Obrazek

Majorka

Post » Czw lut 26, 2004 10:12

niestety :(((, tak bardzo bym chciał obejrzeć te foty, muszą być śliczne, ale żadna nie chce mi sie otworzyć :cry:
DLACZEGO !!!!
Pewnie "podpadłem" Vitezowi i nie jest mi dane ....
A tu możecie oglądać moje zdjęcia:
Portfolio fotneta
Portfolio kotneta
Obrazek
PRĘGOLO

Bonifacy

Od: Wto sty 28, 2003 16:40

[poprzednia][następna]