Tytek wieczny gilarz ,a życie toczy się dalej.....FOTO

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 17, 2009 7:55

dorcia44 pisze:wróciłam zmokła kura,bo parasolkę najlepiej mieć w ręku i zamkniętą ,ma wtedy magiczną moc :lol:

Ty też powinnaś dostać w ciry :twisted: :twisted:
Zobaczysz, jak Cię dopadnę to krucho będzie ... Z Gadziną też :twisted:
mamuśka

Post » Śro cze 17, 2009 8:17

Jesoo, a klamki macie pozłacane? Koszmarnie drogo.

zasadzkas

Od: Czw gru 21, 2006 23:50

Post » Śro cze 17, 2009 8:27

wygląda na celowe nękanie....... :evil: może tu coś pomogą http://www.poszkodowani-olsztyn.yoyo.pl ... tion=pokaz
Stowarzyszenie prowadzi działalność na terenia całego kraju.
Jest organizacją pożytku publicznego , prowadzi działalność na zasadach wolontariatu,
występuje w obronie podmiotowych i majątkowych praw obywateli we wszystkich obszarach
i formach mieszkalnictwa :

- spółdzielnie mieszkaniowe
- wspólnoty
- TBS-y
- budownictwo zakładowe
- najem

Działalność prowadzi poprzez tworzone w różnych miastach kraju społeczne poradnie obywatelskie,
udzielające zainteresowanym wszelkiej niezbędnej informacji o ich prawach
i sposobach ochrony tych praw. Udziela porad i pomocy prawnej również na drodze sądowej,
w zakresie dochodzenia roszczeń z tytułu:

-zadłużenia czynszowego
-eksmisji
-wykluczeń z członkostwa w spółdzielniach mieszkaniowych
-kaucji i czynszu w TBS-ach
-umów z developerami odnośnie niedozwolonych klauzul w umowach
-przekształceń własnościowych w spółdzielniach mieszkaniowych
-rozliczeń wkładu mieszkaniowego i budowlanego w spółdzielniach mieszkaniowych
-wyceny rynkowej mieszkań
-innych roszczeń majątkowych

Informacje i porady są bezpłatne ! ! !
Serniczek

Post » Śro cze 17, 2009 8:42

sherina pisze:
Tez byłam w szoku jak mi Dorcia powiedziała..
ewidentnie widać, że administracja robi machloje, trzeba będzie to z którejś strony ugryźć :?

A nie da sie tych podwyzek jakos sadownie zatrzymac, chociaz do czasu rozprawy dorci?
Karolina

karolinah

Od: Wto gru 05, 2006 17:05

Post » Śro cze 17, 2009 9:32

dorcia44 pisze:ale jeden maluszek sie pochorował ,kup dużo i brzydkie ,wymioty ,przestał jeść ,dostał zastrzyki ,pije wodę ,ciut liznął conva mięsnego .

co z nim?
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Śro cze 17, 2009 9:48

karolinah pisze:
sherina pisze:
Tez byłam w szoku jak mi Dorcia powiedziała..
ewidentnie widać, że administracja robi machloje, trzeba będzie to z którejś strony ugryźć :?

A nie da sie tych podwyzek jakos sadownie zatrzymac, chociaz do czasu rozprawy dorci?

na razie sprawa jest u radcy administracyjnego :?

teraz podwyższyli szambo i coś tam jeszcze :roll:
Tż ma tam być dzisiaj..
ObrazekObrazekObrazek

sherina

Od: Pt kwi 18, 2008 19:45

Post » Śro cze 17, 2009 9:52

Rany, no lekko nie jest :( :( wsciekli się z tym czynszem. Może oni chca tam apartamentowiec stawiać :roll:
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Śro cze 17, 2009 9:55

czy tych ludzi do reszty pop....? tysiąc złotych!!? nie no to jest jakaś kpina. chciałabym zauważyć, że za 100metrowy apartament w luksusowym, nowo wybudowanym budynku z ochroną, kartami magnetycznymi dla mieszkańców i na pełnym wypasie czynsz wynosi niecałe 1000zł, u mnie w Gdyni. paranoja!
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

Post » Śro cze 17, 2009 10:08

to wszystko zależy od administracji.........ja 10 lat temu mieszkając na Ursynowie w 65 metrowym mieszkaniu z płyty-płaciłam ponad 500zł czynszu.
10 lat temu.
Teraz za podobne mieszkanie na Stegnach moja rodzina płaci cos ok 700 ale w tym jest opłata za wszystko,ogrzewanie,wodę itd tak jak w spółdzielczych lokalach.
Mnie te opłaty przekonały do posiadania własnego domu......koszty może podobne ale standard bez porównania.
Za wywóz szamba płacę ok 120 zł za jednorazowe wywiezienie. Za smieci średnio ok 40zł na 2 miesiące-to sa mniej więcej ceny obowiązujące w firmach wywozowych. Ciekawe ile kosztuje Dorcie wywóz szamba......zdaniem administracji,albo smieci......
Serniczek

Post » Śro cze 17, 2009 10:16

Nie podobają mi sie te całe podwyżki, co chwile Dorci czynsz podnoszą, w tym musi byc coś nie tak, napewno robią to na lewo, wyciągają kase z ludzi :roll:

komu kociaka? :D Mamuśka w pracy znalazła czarnego kociaka ok 6 tygodniowego, chodziła szukała matki i rodzeństwa ale ni widu ni słychu wiec przywiezie za dwie godzinki malucha do domu.
Czarny, chyba zdrowy, czasami kichnie wiec dostanie scanomune.

Ma moze ktos kilka saszetek conva do odsprzedania? W suwałkach nigdzie tego nie ma, wogóle ciezko dostac saszetki i puszki royala. :roll:
Im bardziej poznaje ludzi - tym mocniej kocham zwierzęta.

Pozdrawiamy - Emi i Billi

bulefka

Od: Wto kwi 11, 2006 20:51

Post » Śro cze 17, 2009 10:25

Wywóz szamba kosztuje Dorcię b. dużo, mamy już zgodę na założenie licznika.
ObrazekObrazekObrazek

sherina

Od: Pt kwi 18, 2008 19:45

Post » Śro cze 17, 2009 10:49

kupiłam kwiaty ,wiązankę ,zapaliłam wszystkie znicza które i tak się paliły ,ale mnie już było wkładu ,z ryczałam się jak mops..siedziałam na płycie i ryczałam ,na chodzą mnie takie głupie myśli ,ale na tablicy nie ma miejsca na 4 wpis ....

dziś zdążyłam .

nie dam rady płacić czynszu i nie będę go płaciła ,czekam na eksmisje .

nic więcej nie mogę zrobić .

Waldek (tż. sheriny)staje bez mała na głowie żeby mi pomóc ,ale wszystko obraca się przeciwko...
na zasadzie kijem Wisły nie zawrócisz..
sąsiedzi dostali również podwyżkę na 500 zł..jest ich dwoje ,metraż ten sam..

liczyłam na obniżkę ,liczyłam np. na 500zł...to bardzo dużo jak na te warunki które tu mamy,łazienka w kuchni,opalanie węglem,zimne i wilgotne mieszkanie.
ale tu są moje najwspanialsze wspomnienia ,maleńki ogródek gdzie chodzę z psami i 500zł jakoś byśmy dali radę...ale 1029 ??

nie ,dlatego nie będę płaciła czynszu,. :cry:
ew. 500zł na czynsz mogę odkładać.

ale co to da.

jopop maluszek wczoraj dostał kroplóweczkę ,biotyl ,coś na wymioty c..... witaminki ...jelitka nieładne ,bardzo dużo pije ,ale dziś śmiga po mieszkaniu ,pynio łobuziaka ,idzie ku dobremu i tak trzymać,zjadł troszkę conva.

acha skubnął kuraka got.

mamuśka masz zezwolenie lej ile wlezie :wink:

Emilko z kąd to drugie cudo? i dlaczego nagusek w ubraniu ..i gdzie w Poznaniu będziesz mieszkała ,a psy tez mogą?????

dupowaty dziś dzień...
kolejny
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Śro cze 17, 2009 11:11

Ojj jak przywiozę klatkę to krucho z Tobą :twisted:

kiedy mam ją oddać ?
mamuśka

Post » Śro cze 17, 2009 11:49

chwila moment.........daj zadziałać nie popadaj w rozpacz.....trzeba tę drastyczna podwyzkę wyjaśnić :? na razie spoko....żadna eksmisja
Serniczek

Post » Śro cze 17, 2009 12:03

Dorciu moja corka u komornika i zajmowlaa sie takimi sprawami, w dopoki nie bedzie nakazu na Ciebie - /jezeli dobrze pamietam/ to moga , ale nie musza podwyzszac czynszu :(
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

[poprzednia][następna]