Weekend zwierzęcy w Mili Moi: Podkowa Leśna 20-21 czerwca

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 11, 2009 20:03

Ja postaram się być przez cały weekend :)
A.. i nagłośnienie będę miała.. :)
Tzn nagłośnienie to może dużo powiedziane.. no ale mikrofon i wzmacniacz. Powinno starczyć :)

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Czw cze 11, 2009 22:05

Super! Tylko zróbcie jakąś próbę, czy działa ;)
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Czw cze 11, 2009 22:09

Anuk pisze:Proszę o potwierdzenie, kto może być i którego dnia!
Kilka osób się zadeklarowało i popadło w milecznie :wink:

u mnie sobota i niedziele, z tym ze jak mowilam, jeden z tych dni nie do konca pewny - dlatego milcze.
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Czw cze 11, 2009 22:17

Dzięki za odzew: fajnie by było jakbyś się dała radę zjawić rano, o tej 10 w sobotę do pomocy przy rozkładaniu rzeczy. Ale jeśli nie dasz rady, to spoko :)
Obrazek Obrazek

Anuk

Post » Czw cze 11, 2009 22:25

Kaprys2004 pisze:Pliki chyba mam, bo niczego nigdy nie kasuję :oops: ..
Oczywiście - wydrukuję :D

Kapryska będziesz w Podkowie? :twisted:

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Czw cze 11, 2009 22:53

Zamilkłam, bo najpierw mi uciekł wątek, a dzisiaj cały dzień gdzieś krążyłam (na koniec wylądowałam przez przypadek na łapance Jopop :wink: ).

Będę :D W sobotę, od rana. W niedzielę muszę jechać daleko poza Warszawę, więc raczej odpadnę :cry:

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Pt cze 12, 2009 11:57

Kasiu, nie drukuj kolorowanek: jest dużo z Kafki.
Zamiast nich dostaniesz nowe ulotki do druku :)
Obrazek Obrazek

Anuk

Post » Pt cze 12, 2009 20:27

OKI :D

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Sob cze 13, 2009 10:57

Jestem załamana, wściekła i już nie wiem, jak to określić.

Miesiąc przygotowań może wziąć w łeb, bo zechce padać i nie będzie to żadna niespodzianka, bo leje z niewielkimi przerwami od ponad miesiąca.

Prognoza na za tydzień nie nastraja jakoś super optymistycznie.

http://www.pogodynka.pl/miasto.php?mias ... wa+Le%B6na

Będę kląć!!!

Nie mamy na ten moment żadnego planu B!!!

Jedyne, co mam, to trochę folii malarskiej do przykrycia fantów i ulotek, ale jak zabezpieczyć zdjęcia, weterynarza i nas???

Nie muszę mówić, że plakaty, które pracowicie wieszałam przez 5 godzin popłynęły... Wiszą, owszem, tylko już nic na nich nie widać.

Mam do pomalowania ponad 20 kubków i miseczek: i nie ma za Chiny weny, bo nie wiem, czy wszystko nie spłynie.

Jak byłam na evencie fundacji Przytul Psa to ze współczuciem patrzyłam, jak miesiące ciężkiej pracy i przygotowań spływają w strugach deszczu. A teraz nam grozi to samo.

Organizatorka nie powinna siać defetyzmu, ale mam tak cholernie dość tej pogody, że już mi wszystko jedno :evil: :evil: :evil:
Obrazek Obrazek

Anuk

Post » Nie cze 14, 2009 12:47

Ania, spokojnie!
padac nie musi, grunt zeby ciepło było a zapowiadają już upały
mam na działce namiot imprezowy, z 3 sciankami - jakies 3 metry na 1.5 m, tylko nie mam możliwosci pojechania po niego w tygodniu, bo P. pracuje - gdyby komuś się chciało tam ze mną pojechac i go wziac to jest do dyspozycji - kwestia zawiezienia go tam (ciezki) i rozstawienia
mam tez stolik z działki, składany, wezme go do torby ikei, wejdzie

no, bez czarnowidztwa ;)
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

Post » Nie cze 14, 2009 19:33

No, dzisiaj ta prognoza już zupełnie lepiej wygląda!
Byle tylko nie padało, byle tylko nie padało, byle tylko nie padało, byle tylko nie padało, byle tylko nie padało, byle tylko nie padało, byle tylko nie padało...

Kto mógłby zająć się namiotem xandry???

Jestem bardzo pożyteczna: w ten weekend pomalowałam łącznie 18 kubasów i miseczek: schną i czekają na wypalenie.
Obrazek Obrazek

Anuk

Post » Wto cze 16, 2009 20:35

Alarm stołowo-namiotowy odwołany!!!

Znalazł się Tajemniczy Wujek Z., który zaoferował namioty, kanapy (!) stoliki i krzesła.

Poproszę Was tylko o zabranie, kto może koców piknikowych.

Wygląda na to, że wszystko dopięte na ostatni guzik...
Tylko ta pogoda cały czas taka niepewna...
Uprasza się o trzymanie kciuków w tej sprawie!
Obrazek Obrazek

Anuk

Post » Wto cze 16, 2009 21:43

Teraz zobaczyłam ten watek, mam zaprzyjazniona rodzine w Podkowie Lesnej moze cos ona pozyczy na ten dzien.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Wto cze 16, 2009 21:51

Aha:
Przypominam o "metkowaniu" fantów!
Będzie ich naprawdę dużo!!!
Jeśli osoba, którą poprosiłam się zgodzi, to będzie jedna wolontariuszka odpowiedzialna za puszki z pieniędzmi.
Myślę, że wszystko będzie szło do jednej puszki: tak będzie łatwiej wydawać resztę. (Zresztą np. moje kubki będą na różne cele: każda sztuka kubka będzie miała metkę, jeśli ktoś kupi 2 kubki z różnymi metkami, to te metki będą podstawą rozliczenia)

Tak więc podstawą rozliczenia będą dołączone do każdego fantu metki.
W przypadku drobiazgów takich jak kolczyki, do których metek dołączyć się nie da, wiadomo, że wszystko od xandry idzie na Konstancin, a wszystko od ludzi z Milanówka, na Milanówek. Rzecz w tym, żeby osoba sprzedająca wiedziała, co jest co!

Równie ważne, jeśli nie najważniejsze: dojazd

Dla niezmotoryzowanych jest kolejka WKD, która odjeżdża z Dworca Centralnego zawsze 20 po godzinie i 50 po godzinie. Z tego, co wiem, do Podkowy Leśnej Głównej dojeżdżają wszystkie składy weekendowe.
Dokładny rozkład jazdy z rozpiską stacji: http://www.wkd.com.pl/schedule_tables/s ... warsaw.htm (Pociągi oznaczone literą D nie kursują w weekendy!)

Dojazd trwa ok. 45 minut, trasa przyjemna.
Wysiąść należy na stacji Podkowa Leśna Główna (nie Wschodnia, która będzie najpierw!)
Od stacji do kawiarni jest jakieś 10 minut spacerkiem: mapka w wątku parę postów wyżej (zresztą opis niżej jak od stacji też jest).

Dla zmotoryzowanych: zjazd z trasy na Grodzisk Mazowiecki (w lewo!) jest całkiem spory, ale wydaje mi się, że łatwo go przegapić (znak jakoś tak głupio stoi...): rozglądajcie się po minięciu miejscowości Otrębusy.

Po zjechaniu z trasy na Grodzisk jedziemy prosto do torów, które przejeżdżamy (z zachowaniem należytej ostrożności), potem mijamy za chwilkę kościół po lewej stronie i skręcamy w pierwszą w lewo za kościołem. Do kawiarni jest kilkaset metrów, jak po sznurku.
Obrazek Obrazek

Anuk

Post » Wto cze 16, 2009 22:17

mnie niestety w sobotę nie będzie, i nie ze względów zawodowych, ale rodzinnych.

natomiast cala niedziele jestem do dyspozycji.
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

[poprzednia][następna]