[Białystok4]kociaki w hurcie i w detalu...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 16, 2009 16:11

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

Post » Wto cze 16, 2009 16:13

To właśnie to maleństwo :P

Luspa

Post » Wto cze 16, 2009 17:22

Pilnie szukam transportu dla Garfika do Wawy wybiera się może ktoś najdalej do 26.06.2009 ???? Koto pojedzie z Panią do domku docelowego do Gdynii, popytajcie plisss :roll:

monia3a

Od: Wto paź 16, 2007 13:00

Post » Wto cze 16, 2009 18:18

Cześć Kocie Ciocie :P Jest jedna mocno starsza pani, która błaga o litość, żeby znaleźć dom 5 dorosłym rocznym kotom (czarny, szary, szaro-biała kotka). Na życzenie dowóz (lub zwrot za benzynę) i sterylka. Niestety nie ma komu porobić zdjęć. Koty przebywają za Bielskiem Podlaskim, w Siklukach (w sumie koło 60 km od Białego). Ich właścicielka umarła, a pani bardzo ich żałuje i próbuje pomóc. Próbowała prosić, żeby ktoś na miejscu dokarmiał, dawała karmę i kasę, ale nie ma chętnych. Jak to na wsi. :cry: Jest też jeden szczeniak.
A może macie chociaż jakieś znajome w tamtych okolicach, żeby je obfotografować? Kurcze, marna sprawa...

dreag

Od: Wto sty 13, 2009 21:04

Post » Wto cze 16, 2009 18:57

monia3a pisze:Pilnie szukam transportu dla Garfika do Wawy wybiera się może ktoś najdalej do 26.06.2009 ???? Koto pojedzie z Panią do domku docelowego do Gdynii, popytajcie plisss :roll:

Kurczę, ja się najprawdopodobniej wybieram do Warszawy najwcześniej 28 lub 29 czerwca :?

Luspa

Post » Wto cze 16, 2009 19:09

Luspa pisze:Kurczę, ja się najprawdopodobniej wybieram do Warszawy najwcześniej 28 lub 29 czerwca :?

Trochę za późno. Pani jedzie do Gdynii 26 czerwca :?

monia3a

Od: Wto paź 16, 2007 13:00

Post » Wto cze 16, 2009 21:35

dreag pisze:Cześć Kocie Ciocie :P Jest jedna mocno starsza pani, która błaga o litość, żeby znaleźć dom 5 dorosłym rocznym kotom (czarny, szary, szaro-biała kotka). Na życzenie dowóz (lub zwrot za benzynę) i sterylka. Niestety nie ma komu porobić zdjęć. Koty przebywają za Bielskiem Podlaskim, w Siklukach (w sumie koło 60 km od Białego). Ich właścicielka umarła, a pani bardzo ich żałuje i próbuje pomóc. Próbowała prosić, żeby ktoś na miejscu dokarmiał, dawała karmę i kasę, ale nie ma chętnych. Jak to na wsi. :cry: Jest też jeden szczeniak.
A może macie chociaż jakieś znajome w tamtych okolicach, żeby je obfotografować? Kurcze, marna sprawa...

Oj. Nieciekawie... Dorosłe koty obecnie zalegają. Tj myślę, że najbliższe szanse na dom w październiku. Wtedy by można je pojedynczo poumieszczać po domach, potestować itp. Teraz warto by ciachnąć...
Jak się wsadzi takiego dużego kicia to niestety - iluś tam maluchom w międzyczasie się nie pomoże, one mają dużo większą rotację.

Maluch od Bakterii prawdopodobnie ma rozszczep kręgosłupa. Rokowania marne :(

Żeby nie było całkiem do bani. Mama Szczygiełków nie ma białaczki. Jakaś taka marna jest, ale wyniki w miarę, test ujemny.
Zapewne jakaś infekcja. Dzieciaki zdrowe i ponoć piękne, do jutra się mają ofotografować.
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Śro cze 17, 2009 6:46

Moje Agnelki cywilizują się powolutku.
Najsympatyczniejszy jest Sindbad /czarnulek absolutny/, potem Wielebny /podobny do Putinka/, następnie - Agnelka /podobna wyraźnie do Mruczenki/ i nieco przekorny największy - ten, który i mnie onegdaj pogryzł - Dobrodziej...
Bardzo sympatycznie w Kotkowie nr 2 sprawuje się Pan Szatańcio, jako rehabilitant Glutka. Kochają się z Glutkiem, który chodzi na swoich 4 łapkach całkiem sprawnie, choć stopka lewa czasem wywija się w odwrotną stronę.... Obaj pięknie mruczą, gdy ich głaskam.

jania

Od: Sob sty 19, 2008 16:28

Post » Śro cze 17, 2009 7:33

Kotek dostarczony przez Luspę ma się dobrze.
Obejrzałyśmy z mamą ze wszystkich stron i wygląda nam na chłopca.Ale życie lubi płatać figle,więc udam się do weta.
Moje rezydentki niestety baardzo się go boją:roll:
Wstępnie ma dwa imiona:Denis i Robcio
BAMBI I TROLKA
Obrazek
"Człowiek jest wielki nie przez to, co ma,
nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym
dzieli się z innymi."

dorotak97

Od: Wto gru 23, 2008 11:52

Post » Śro cze 17, 2009 7:43

Jestem za Robciem :P

Luspa

Post » Śro cze 17, 2009 12:19

Dymny Kacper pojechał do domu w piątek a już w niedzielę były pierwsze wiadomości i zdjęcia.
Szybko przystosował się do nowych warunków, biega po mieszkaniu i dosłownie wchodzi właścicielom na głowę :D

Nowy domek już zarejestrował się na miau, może niedługo sam zda relację.

Obrazek Obrazek Obrazek
Bazylek 27.03.2012 [*] Ludzik 11.03.2015 [*] Julia 19.09.2021 [*] Bułka 9.10.2021 [*] Barszczyk 15.03.2022 [*] Na pewno do Was przyjdę, na pewno.
Obrazek

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Śro cze 17, 2009 17:40

Wizyta u weta z Robciem zaliczona.
Po pierwsze to chłopiec 8)
Po drugie ma świerzb :?.No cóż.Nie pierwszy i nie ostatni świerzb na tym świecie.
Robcio cywilizuje się w zastraszającym tempie.Już wie że ze starszymi koleżankami nie ma żartów i trzeba je słuchać :wink:
BAMBI I TROLKA
Obrazek
"Człowiek jest wielki nie przez to, co ma,
nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym
dzieli się z innymi."

dorotak97

Od: Wto gru 23, 2008 11:52

Post » Śro cze 17, 2009 19:03

Dzielny chłopak. W klateczce siedział bez zarzutu , więc na pewno szybko się dostosuje.

Luspa

Post » Śro cze 17, 2009 20:11

Luspa, Basica - fotki Miłka vel Zygmusia w kotkowie :D I Luspa - w Twoim banerku chyba trzeba kicia przechrzcić i zmienić mu płeć :)

Dorotak -Oj, pewnie. Bambi i Trolka muszą go jedynie nauczyć że "kobieta górą"
Potem będzie z górki...

Ciekawe, ale było 6 klonów Robcia - 2 Pułaski,Oszust Uli 1969ak, Feluś od Marleny i od wczoraj Turbo od p.Ani. A wczesniej takiego wzoru kota dawno nie było... Kumulacja jakaś? Dziś 2 PUłaski pojechały, zostały więc 4 klony.

Turbo (dla przyjaciół Turbik)
Obrazek;Obrazek

A tu świeżutkie foto Szczygiełków - hm... jako że mogło sie to kojarzyć ze szczoszkami (a to już niezbyt pozytywnie :roll:) to zostały wystawione jako Pingwinki :D
I wiecie, historia zatoczyła krąg. Prawie dokładnie rok temu zabrałam z balkonu pani Bogusi (u której teraz mieszka Szczygiełkowa rodzina) identyczne pingwinki - no, było o 1 więcej :)

Obrazek;Obrazek
Mi się podoba zwłaszcza to inteligentne spojrzenie :D
Obrazek
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Śro cze 17, 2009 21:33

aga&2 pisze:Luspa, Basica - fotki Miłka vel Zygmusia w kotkowie :D I Luspa - w Twoim banerku chyba trzeba kicia przechrzcić i zmienić mu płeć :)

Ciekawe, ale było 6 klonów Robcia - 2 Pułaski,Oszust Uli 1969ak, Feluś od Marleny i od wczoraj Turbo od p.Ani. A wczesniej takiego wzoru kota dawno nie było... Kumulacja jakaś? Dziś 2 PUłaski pojechały, zostały więc 4 klony

Z tym banerkiem to muszę się zwrócić o pomoc do kogoś "technicznego", bo ja jestem zielona 8)

Była już kumulacja na sreberka to i czas na pingwinki :lol:

Ahh.. Tamto inteligentne spojrzenie... Geniusz.

Luspa

[poprzednia][następna]