Raddemenes pisze:remkey pisze:Nie wiem jak miałbym wpisać tę informację w tabelę
Nijak - załóż proszę zatem dwie tabele: jedna SHKRP a druga PZF...
i nie wnikaj i nie porównuj... To są poprostu dwa zupełnie względem siebie niezależne instytucje i kropka!
Hmmm... Pisałem do Sznownego Raddemenesa przedpiśćcy. Ale tekst okazał się bardziej pojemny.
Nie interesują mnie wzajemne 'mijazmy'.
Interesuje mnie sucha informacja, absolutnie wyprana z emocji, która ma mnie i innym początkującym pomóc wybrać albo Związek albo Stowarzyszenie.
Wydaje się
mi, że najsensowniej zrobić to za pomocą porównania w tabeli, ze względu na czytelność i plastyczność formy (możliwość logicznego rozbicia ingormacji, dołączania dodatkowych informacji w postacji przypisu, itp). Wykonanie takiego porównania nie wydaje mi się możliwe bez wnikania.
Natomiast kwestia weterynarzy: wpisałem w tabelę, że kontrowersyjne; i najchętniej na tym skończyłbym kwestie akceptacji kotów - jedni się zgadzają, inni nie. Chyba, że jest jeszcze coś w kontekście weterynarz <--> Związek lub Stowarzyszenie.
Ja wiciąż się zastanawiam co jest dla mnie ważne wogóle i w tym momencie. Byłoby miło gdyby kwestia wyboru (jak w temacie) była dla mnie tak idealnie obojętna jak jest dla Dafne. A wybrać muszę tak żeby było mi wygodnie i żeby najprościej osiągać założone sobie cele, przy jak najmniejszych kosztach (pieniądze oraz czas)
*. Z mojej strony to chyba wszystko. A święta lubie oba, bo i w jedne i w drugie nie muszę pracować
Czekam na dalsze propozycje podane w sposób syntetyczny. Za dotychczasowe i przyszłe bardzo dziękuję.
* - poniżej znajduje się krzyżowanie mnie za nieporozumienie, którego jestem autorem. Śpieszę więc z wyjaśnieniami:
Czas w znaczeniu dojazd do danego oddziału Stowarzyszenia (ze Związkiem kontakt odbywa się pisemnie poprzez pocztę zwykłą lub elektroniczną), co w Warszawie nie jest bez znaczenia. To samo miałem na myśli ludzi mieszkających w miejscowościach w których nie ma oddziału Stowarzyszenia.
Pieniądze w znaczeniu kwot jakie zobowiązany jest uiszczać członek którejkolwiek z organizaji (opłaty członkiwskie, transfery, itd) PLUS koszty wystaw, ponieważ jest się traktowany tak jak osoba z zagranicy i w związku z tym ponosi się opłatę w EUR
Jeśli w powyższym tłumaczeniu jednak pojawiają się jakieś błędy, to najlepszy to dowód, że jednak takie zestawienie jest potrzebne...