Kotka Balijska ma już nowy DS !!!!!!!!!!!!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Wto cze 16, 2009 9:47

Super, a co do dogadania to najlepiej za bardzo nie ingerować, muszą sobie same ustalić hierarchie. Może nawet być tak (u nas tak jest), że nigdy się nie pokochają ale będą się tolerować :wink: No i na pewno potrzeba czasu i nie należy faworyzować jednego kota.
Powodzenia.
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Od: Śro lut 15, 2006 11:55

Post » Wto cze 16, 2009 11:56

zunia pisze:Super, a co do dogadania to najlepiej za bardzo nie ingerować, muszą sobie same ustalić hierarchie. Może nawet być tak (u nas tak jest), że nigdy się nie pokochają ale będą się tolerować :wink: No i na pewno potrzeba czasu i nie należy faworyzować jednego kota.
Powodzenia.

No tak, ale rezydenta nie należy zaniedbywać, ochając nad nowym, bo się może być źle.
Słyszałam, że trzeba witać , cacać, miziać i dawać jeść jako pierwszemu.Ale bez przesadyzmu.

Mylę się?
Obrazek
Obrazek

Agnicha

Od: Czw wrz 25, 2008 9:00

Post » Wto cze 16, 2009 12:13

Tak to podobno prawda, też najstarszej kotce dajemy pierwszej jeść ale ten drugi też w całej tej sytuacji będzie zagubiony, zresztą sama zobaczysz co jest najlepszym rozwiązaniem :wink: i nie przejmuj się sykami itp na początku młlości na pewno nie będzie, ale w sumie możesz trafić i na miłość od pierwszego powąchania, niektórzy mieli to szczęście czego i Wam życzę.
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Post » Wto cze 16, 2009 12:39

:lol: Dzięki Zunia bardzo :lol:

Maja Blaneczka, jak na spacerku spotkała Kociastego, nigdy nie sykała. Zawsze szła przyjacielsko sie przywitać. Jak spotykaliśmy Psowate to było syku-syku i plucie wyłącznie jak psiak próbował pod ogon zajrzeć. A tak to obwąchiwały się zwierzątka. Moja Blanka jest bardzo ciekawska. Po za tym mamy w domku jeszcze Królasa miniaturkę, z która sie bawi - znaczy goni ;-) Więc poprostu licze na to że nie będzie sykać na Romę. Hmmmm.... raczej może być na odwrót.
Ale jestem dobrej mysli. Wierzę w swoje dobre fluidy. Koty zawsze mnie lubiły :lol:
Ostatnio, jak byłam u znajomych (mają 3 koty) ich niedotykalska i syczaca kota przeszła samą siebie w nachalnym domaganiu sie miziania u mnie. :lol: A znajomi 8O 8O 8O
heh..............
Obrazek
Obrazek

Agnicha

Post » Wto cze 16, 2009 15:15

Tak kotka idzie do Pani Agnichy i jej rodziny. Roma nie syczy na koty, to moja Czesia na Romę syczała. Pomimo stresu związanego ze zmianą otoczenia, jest miziastą i kochająca kotką. Co troszkę mnie zdziwiło, jak na balijczyka jest strasznie cicha.
Obrazek
Obrazek Obrazek

Seadramon

Od: Pt maja 02, 2008 20:58

Post » Wto cze 16, 2009 15:39

Super, że kotka tak szybko znalazła dom :)
Agnicha jeżeli mogę coś doradzić to nie "wrzucaj" nowej koty od razu do rezydentki. Zamknij ja w łazience lub części mieszkania niech się zaaklimatyzuje, oswoi z zapachami, pozna was i przesiaknie zapachem domu. Daj kuwetkę, miseczki. W tym czasie dopieszczaj rezydentkę, żeby nie miała poczucia, ze straciła pozycję/terytorium. Zapewniam, że koty tak się znacznie lepiej i łagodniej dokacają. Nowa balijkę wypuszczaj pod kontrola, najlepiej trzymając rezydentkę na kolanach, głaszcząc. Nie dopuszczaj od razu do konfrontacji bo nie daj Boże skończy się tak jak w ostatniej adopcji felisowej gdzie rezydent stracił oko :(
Trzymam kciuki :)
Obrazek

15pietro

Od: Śro kwi 23, 2008 20:51

Post » Wto cze 16, 2009 18:16

super ze koteczka ma juz nowy domek...gdyby nie miala bardzo chetnie wzielabym ja do siebie poniewaz szukam towarzystwa dla mojego brytyjcyka :))) a ta kotka byla cudowna!!!

gadula

Od: Wto cze 16, 2009 18:12

Post » Wto cze 16, 2009 22:23

15pietro pisze:Super, że kotka tak szybko znalazła dom :)
Agnicha jeżeli mogę coś doradzić to nie "wrzucaj" nowej koty od razu do rezydentki. Zamknij ja w łazience lub części mieszkania niech się zaaklimatyzuje, oswoi z zapachami, pozna was i przesiaknie zapachem domu. Daj kuwetkę, miseczki. W tym czasie dopieszczaj rezydentkę, żeby nie miała poczucia, ze straciła pozycję/terytorium. Zapewniam, że koty tak się znacznie lepiej i łagodniej dokacają. Nowa balijkę wypuszczaj pod kontrola, najlepiej trzymając rezydentkę na kolanach, głaszcząc. Nie dopuszczaj od razu do konfrontacji bo nie daj Boże skończy się tak jak w ostatniej adopcji felisowej gdzie rezydent stracił oko :(
Trzymam kciuki :)

bede cie miala na oku i atakowala pytaniami :lol: :? 8O :D :twisted:
Obrazek
Obrazek

Agnicha

Post » Wto cze 16, 2009 23:08

Agnicha, niestety koty są bardzo skomplikowane :wink: u nas akurat im bardziej izolowaliśmy tym było gorzej w ich relacjach, dlatego w niektórych sprawach serduszko Ci podyktuje co masz robić.
Obrazek

zunia

Post » Śro cze 17, 2009 10:35

Tak, będę bardzo obserwować 8)

A teraz czekamy na godzine 13tą, kiedy Kota przyjedzie

No i wieczorkiem zaczne relację. Sprobuję równiez foto strzelić, to Wam pokarzę :kitty:
Obrazek
Obrazek

Agnicha

Post » Śro cze 17, 2009 12:45

jak kota będzie u Ciebie poproś moderatorów o przeniesienie wątku na koty, albo załóż własny :) Chętnie będziemy śledzić jej dalsze losy :wink:

zunia dobrze pisze, obserwuj uważnie koty sama się połapiesz jak będzie dla nich najlepiej :)
Obrazek

15pietro

Od: Śro kwi 23, 2008 20:51

Post » Śro cze 17, 2009 13:55

:lol:
2 kotki

monia_k

Od: Nie wrz 28, 2008 21:52

Post » Śro cze 17, 2009 16:39

To ja tak troszkę napisze: Romcia trafiła do super rodziny. Co prawda rezydentka furczała na Romę, ale wierzę w to że wszystko się ułoży :!:
Oczywiście Roma zdążyła już rozkochać w sobie Pana domu oraz zdobyła serce reszty domowników. Teraz tylko czekamy jak Blanka przyjmie Romę.
Mam nadzieję że nie macie mi za złe zdanie relacji.
Obrazek
Obrazek Obrazek

Seadramon

Od: Pt maja 02, 2008 20:58

Post » Śro cze 17, 2009 18:46

No to czekamy na wieści z nowego domu :D
Obrazek

zunia

Post » Śro cze 17, 2009 19:11

Załozyłam wątek na kotach :lol:

Zapraszam na pierwszą relację.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=4566050#4566050
Obrazek
Obrazek

Agnicha

[poprzednia][następna]