Moderator: Estraven
 Natiuralnie jak na panikarę przystało zadzwoniłam do weta, który powiedział żeby obserwować ale że oprócz biegunki Tikrusiowi raczej nic nie grozi i spokojnie na kilka godzin mogę wyjść. Na szczęście obeszło się nawet bez sensacji brzuszkowych
 Natiuralnie jak na panikarę przystało zadzwoniłam do weta, który powiedział żeby obserwować ale że oprócz biegunki Tikrusiowi raczej nic nie grozi i spokojnie na kilka godzin mogę wyjść. Na szczęście obeszło się nawet bez sensacji brzuszkowych  

Piękny rudy chyba norweg sąsiadów, który lubi czasem się nam w nocy poprzyglądać
 Piękny rudy chyba norweg sąsiadów, który lubi czasem się nam w nocy poprzyglądać  Poleciałam więc na dwór i przyniosłam moje kocisko. Dwa dni był przytulaśny jak nie wiem co i strasznie nas wszystkich kochał
 Poleciałam więc na dwór i przyniosłam moje kocisko. Dwa dni był przytulaśny jak nie wiem co i strasznie nas wszystkich kochał  Strachu mi napędził co niemiara.... byłam tez wściekła bo wyszedł przez jedyne okno w domu którego nie zabezpieczyłam.... ono jest dwupoziomowe i nawet z drabiny nie jestem w stanie sama tego zrobić więc czekam aż mój mężczyzna lub brat znajdą czas na to żeby mi pomóc... Pierwszą rzeczą którą zrobiłam następnego dnia było zamówienie aluminiowych adresówek dla Tikru i dla psa bo niestety mój kotek nie całkiem rozumie że jest kotem niewychodzącym
 Strachu mi napędził co niemiara.... byłam tez wściekła bo wyszedł przez jedyne okno w domu którego nie zabezpieczyłam.... ono jest dwupoziomowe i nawet z drabiny nie jestem w stanie sama tego zrobić więc czekam aż mój mężczyzna lub brat znajdą czas na to żeby mi pomóc... Pierwszą rzeczą którą zrobiłam następnego dnia było zamówienie aluminiowych adresówek dla Tikru i dla psa bo niestety mój kotek nie całkiem rozumie że jest kotem niewychodzącym  Bałam się że po tej eskapadzie będzie usilnie szukał możliwości ucieczki, ale na szczęście nie ma takich zapędów.
 Bałam się że po tej eskapadzie będzie usilnie szukał możliwości ucieczki, ale na szczęście nie ma takich zapędów. 
 więc teraz pędem nadrabiam zaległości. Kocia gadzina ma się rewelacyjnie
 więc teraz pędem nadrabiam zaległości. Kocia gadzina ma się rewelacyjnie  Nie ma w domu szczytu którego by nie zdobył, szafki w której się nie przespał i kartonu którego nie zamienił w stertę kartonowych wiórów
 Nie ma w domu szczytu którego by nie zdobył, szafki w której się nie przespał i kartonu którego nie zamienił w stertę kartonowych wiórów  Ma też dar rozpoznawania ludzkich nastrojów, kiedy ktoś wraca do domu zdenerwowany albo zestresowany natychmiast zostaje uraczony "okładem z kota", który układa się na kolanach i zapuszcza motorek
 Ma też dar rozpoznawania ludzkich nastrojów, kiedy ktoś wraca do domu zdenerwowany albo zestresowany natychmiast zostaje uraczony "okładem z kota", który układa się na kolanach i zapuszcza motorek  Problem gryzienia jest już dawno za nami -  najskuteczniejszym narzędziem walki ze wściekłym kocurem okazał się piankowy kapeć. Naturalnie nigdy nim nie dostał, ale wystarczy tylko gwałtownie wystawić przed siebie rękę z tym wspaniałym środkiem perswazji, gdy kot na ciebie szarżuje i natychmiast włącza wsteczny
 Problem gryzienia jest już dawno za nami -  najskuteczniejszym narzędziem walki ze wściekłym kocurem okazał się piankowy kapeć. Naturalnie nigdy nim nie dostał, ale wystarczy tylko gwałtownie wystawić przed siebie rękę z tym wspaniałym środkiem perswazji, gdy kot na ciebie szarżuje i natychmiast włącza wsteczny   Kocisko ma dusze wiecznego eksploratora, raz już przypłacił to kąpielą w misce z praniem ręcznym
 Kocisko ma dusze wiecznego eksploratora, raz już przypłacił to kąpielą w misce z praniem ręcznym  Tak bardzo chciał pacnąć łapką tą śmieszną, ruszającą się pianę, że zsunał się z wanny....
 Tak bardzo chciał pacnąć łapką tą śmieszną, ruszającą się pianę, że zsunał się z wanny....   Jego ukochaną zabawką została... pralka... wystarczy puścić dowolny program i kot będzie przez kilkadziesiąt minut zajęty łapaniem piany i ubrań pojawiających się w okienku
 Jego ukochaną zabawką została... pralka... wystarczy puścić dowolny program i kot będzie przez kilkadziesiąt minut zajęty łapaniem piany i ubrań pojawiających się w okienku  Tikrusiowi udało się nawet pojechać na wakacje, na działkę na Mazury. Dostał do dyspozycji szelki i 40 metrów sznurka przywiązanego do werandy
 Tikrusiowi udało się nawet pojechać na wakacje, na działkę na Mazury. Dostał do dyspozycji szelki i 40 metrów sznurka przywiązanego do werandy  Naturalnie cały czas był pod kontrolą, ja albo narzeczony cały czas pilnowaliśmy, żeby przypadkiem w nic się nie zaplątał, a noce spędzał z nami w domu.
 Naturalnie cały czas był pod kontrolą, ja albo narzeczony cały czas pilnowaliśmy, żeby przypadkiem w nic się nie zaplątał, a noce spędzał z nami w domu. 
  Tylko czy dwa koty i ja pomiescimy sie na 45m?
 Tylko czy dwa koty i ja pomiescimy sie na 45m?Jouluatto pisze:Tylko czy dwa koty i ja pomiescimy sie na 45m?

Dokacamy się! Tikru we wrześniu zostanie starszym bratem pięknej małej sybiraczki
 Dokacamy się! Tikru we wrześniu zostanie starszym bratem pięknej małej sybiraczki  W sobotę jadę na wizytę zapoznawczą i już nie moge sie doczekać. Malutka wczoraj skończyła 6 tygodni. Dzis wieczorem mam dostać najnowsze zdjecia to sie pochwałe "wizualnie"
 W sobotę jadę na wizytę zapoznawczą i już nie moge sie doczekać. Malutka wczoraj skończyła 6 tygodni. Dzis wieczorem mam dostać najnowsze zdjecia to sie pochwałe "wizualnie"  Naturalnie gryze paluchy ze strachu jak to bedzie i czy Tikru nie zechce malucha przerobić na tatara, co ze mna mu sie czasem zdarza. Ale liczę ze urok osobisty, płeć i młodocianych wiek sprawia ze sie do niej przekona... Oby.... Porady jak bezkrwawo łączyć koty bardzo mile widziane!
 Naturalnie gryze paluchy ze strachu jak to bedzie i czy Tikru nie zechce malucha przerobić na tatara, co ze mna mu sie czasem zdarza. Ale liczę ze urok osobisty, płeć i młodocianych wiek sprawia ze sie do niej przekona... Oby.... Porady jak bezkrwawo łączyć koty bardzo mile widziane!  

Do przybycia małej Bridget (imię hodowlane - na domowe nadal jeszcze brak ostatecznej decyzji) zostało 25 dni!
 Do przybycia małej Bridget (imię hodowlane - na domowe nadal jeszcze brak ostatecznej decyzji) zostało 25 dni!  (Hm, w sumie to czemu tak dużo?
 (Hm, w sumie to czemu tak dużo?  ) Dzwonił dziś do mnie Rufi, jutro będzie drapaczek! Ostatecznie po długich pomiarach, rozważaniach i wielu zmianach wybrałam ten plus lina pod rozetą: http://www.drapaki.pl/p-4b-p-36.html?os ... 4ae95e04f0
) Dzwonił dziś do mnie Rufi, jutro będzie drapaczek! Ostatecznie po długich pomiarach, rozważaniach i wielu zmianach wybrałam ten plus lina pod rozetą: http://www.drapaki.pl/p-4b-p-36.html?os ... 4ae95e04f0 W weekend zanoszę kocyk, żeby przeszedł zapachem małej i Tikru miał szansę się z nim ciut oswoić przed jej przybyciem. Rozważam tez możliwość zakupu Feilway'a, myślicie że się przyda przy łączeniu kotów?
 W weekend zanoszę kocyk, żeby przeszedł zapachem małej i Tikru miał szansę się z nim ciut oswoić przed jej przybyciem. Rozważam tez możliwość zakupu Feilway'a, myślicie że się przyda przy łączeniu kotów?  Na ostatnim zdjeciu widać jej cechę szczególną - zakręcony ogonek
 Na ostatnim zdjeciu widać jej cechę szczególną - zakręcony ogonek  Prawdopodobnie była przygnieciona w brzuszku
 Prawdopodobnie była przygnieciona w brzuszku 

Jakbym wpadla na to wczesniej, pewie bylby troche bardziej rozbudowany. Poza tym ciekawe czy Tikru wogle raczy go uzywac, mialam kiedys taki maly drapak Trixie i go olewal, ale to chyba dlatego ze byl za niski i chybotal sie przy drapaniu, wiec sie zniechecil. Oby teraz bylo lepiej, bo na razie upodobal sobie moje krzeslo do komputera... Pocieszam sie ze ono tez jest z takiego jakby sizalowego sznurka, wiec material chyba mu sie spodoba
 Jakbym wpadla na to wczesniej, pewie bylby troche bardziej rozbudowany. Poza tym ciekawe czy Tikru wogle raczy go uzywac, mialam kiedys taki maly drapak Trixie i go olewal, ale to chyba dlatego ze byl za niski i chybotal sie przy drapaniu, wiec sie zniechecil. Oby teraz bylo lepiej, bo na razie upodobal sobie moje krzeslo do komputera... Pocieszam sie ze ono tez jest z takiego jakby sizalowego sznurka, wiec material chyba mu sie spodoba  
  U rodzicow jest ponad 200m kw i dwa poziomy, wiec trudno mu sie w sumie dziwic, tam mozna bylo wziac prawdziwy rozped, a tu, niestety, trzy susy i sciana
 U rodzicow jest ponad 200m kw i dwa poziomy, wiec trudno mu sie w sumie dziwic, tam mozna bylo wziac prawdziwy rozped, a tu, niestety, trzy susy i sciana 

Użytkownicy przeglądający ten dział: CatnipAnia, Paula05 i 76 gości