Uwaga! nagroda za informację

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 11, 2009 20:50

Straszne... :crying: :crying:
Jak mozna tak potraktować biednego kota :?: :?: :?: :?:
To nie ludzie ,to jakieś wybryki natury :!: :!: :!: Tego co jej zrobili nie da się opisać.A już nie chcę myśleć co przeszła ta kicia zanim odeszła za TM.
Mam nadzieję ,ze sprawcy zostaną złapani :!: :!: :!: Trzymam za to kciuki :!: :!: .Ale nawet jak ich złapią to nasze prawo jest za łagodne dla takich bestii. :cry: :cry:
Ostatnio edytowano Pt cze 12, 2009 16:25 przez Agnes128, łącznie edytowano 1 raz

Agnes128

Od: Pt paź 26, 2007 19:23

Post » Czw cze 11, 2009 21:09

czytałam wcześniej... też nie mogłam spać, chociaż zdjęć nie miałam odwagi obejrzeć :(

inna sprawa- jakby ktoś z miau miał takie informacje, to winny już dawno wisiałby na tym trzepaku za... wiadomo za co.

sądzę, że najlepiej byłoby rozwiesić po okolicznych klatkach schodowych, na tablicach informacyjnych, przystankach itp informację o zdarzeniu i oczywiście o nagrodzie /i anonimowości zgłaszającego również/.
takie informacje najlepiej wywiesić rano, gdy najwięcej ludzi wychodzi do pracy. wieczorem 'winni lub inni' mogą zrywać ogłoszenie...
próbowaliście?
Obrazek

ksiezna_kluska

Od: Wto lut 03, 2009 17:04

Post » Czw cze 11, 2009 22:04

ksiezna_kluska pisze:..inna sprawa- jakby ktoś z miau miał takie informacje, to winny już dawno wisiałby na tym trzepaku za... wiadomo za co.
...

Nie ulega wątpliwości, że winny by wisiał, lecz nie wiem za co, gdyby był kobietą.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Czw cze 11, 2009 23:55

Nawet jeśli sprawcy zostaną złapani to nasze prawo nie pozwala na to by otrzymali odpowiednią karę na jaką zasłużyli, ale maja szczęście że ja nie mieszkam w pobliżu bo gdybym dowiedziała się kim oni byli to życia by już nie mieli na tym trzepaku. Niemiłe sposoby na umilenie życia zawsze się znajdą, bo uważam że do tego typu zakutych łbów nic innego nie dociera, a najlepiej potraktować w ten właśnie sposób samego oprawce, a pokroić go czemu nie a co on dobrego wniesie jeszcze do spoleczeństa, a nic tylko potem jeszcze z moich podatków jeść mu bedą dawać w wiezieniu, nie mam litości dla takich ludzi. Może ktoś uważa że to za ostro, ale oni mieli sumienie jak torturowali bogu dycha winna kocinę. Nie! Mam nadzieje że spotka ich za to odpowiednia kara ale taka nie od naszych władz ale taka żeby wiedzieli jak to jest jak się czuje ból. Nigdy nie życzę nikomu źle ale im życzę wszystkiego najgorszego.

Edzia16

Od: Wto mar 25, 2008 15:10

Post » Pt cze 12, 2009 8:27

Edzia16 pisze:Mam nadzieje, że spotka ich za to odpowiednia kara ale taka nie od naszych władz ale taka żeby wiedzieli jak to jest jak się czuje ból. Nigdy nie życzę nikomu źle ale im życzę wszystkiego najgorszego.

Podpisuję się pod tym z całą stanowczością :!: :!: :!:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pt cze 12, 2009 8:32

w tym konkretnym przypadku chyba jest dość duża szansa, że winni rzeczywiście byliby ukarani. obrzydliwe męczarnie kota są tu niewątpliwe, dowodami są zdjęcia. nikt nie powie, że nie wiedział, że przypadkiem...

PcimOlki, słuszna uwaga. na kobietę też znajdziemy sposób, tylko ją tu dajcie a pomysłów będzie wiele :evil:
Obrazek

ksiezna_kluska

Post » Pt cze 12, 2009 11:21

Przelew poszedł.
Mam nadzieję, że sprawcy zostaną wykryci i napiętnowani w widocznym miejscu :!:
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Pt cze 12, 2009 11:46

Jaka jest wysokość nagrody?
Czy o tym bestialstwie powiadomiono media?

Mam nadzieję, że sprawców spotka to samo.
Oko za oko.
Obrazek

ekoto

Od: Pt paź 05, 2007 6:46

Post » Pt cze 12, 2009 11:57

kasia86 pisze:
Edzia16 pisze:Mam nadzieje, że spotka ich za to odpowiednia kara ale taka nie od naszych władz ale taka żeby wiedzieli jak to jest jak się czuje ból. Nigdy nie życzę nikomu źle ale im życzę wszystkiego najgorszego.

Podpisuję się pod tym z całą stanowczością :!: :!: :!:

Również podpisuję się pod wypowiedziami dziewczyn :!: :!: :!: :!: :!:
Ostatnio edytowano Pt cze 12, 2009 16:24 przez Agnes128, łącznie edytowano 1 raz

Agnes128

Post » Pt cze 12, 2009 12:04

Takich ludzi trzeba poddawać eutanazji - dzisiaj skatowali niewinne zwierze jutro mogą tym samym nożem odciąć ręce dziecku... Ja bym to całe towarzystwo spod trzepaka na 48h przymknęła - sami znajdą sprawcę jak wyjdą z dołka bo nikt nie lubi za nie swoje dostawać wpier...
Bubu ['], Kajtek ['], Sylwester ['], Toffie ['], Mohito ['], Kawior ['] MałyBury [']
Rambo ['], Rambo II ['], Sara ['], Max ['], Yogurt [']

To prawie 4 dekady bezwarunkowej miłości.

Janosia

Od: Czw maja 08, 2008 23:12

Post » Pt cze 12, 2009 16:17

Dziękuję Ci Kasiu86! Okazało się, że ludzie reagują spontanicznie na tę wiadomość i nagroda rośnie. Była publikacja w lokalnej prasie - w Gorzowie zawrzało. Policja rozpoczęła śledztwo w tej sprawie, traktują to jako wątek kryminalny. Z tego co wiem, sprawa jest dla nich priorytetem ze względu na tzw.opinię społeczną.
Jutro artykuł ukaże się w Fakcie.

Sprawa kotki rozeszła się echem, są zapytania od różnych dziwnych ludzi o wysokość nagrody. To może być dla niektórych ważkim argumentem.
Mila

milaw

Od: Wto cze 13, 2006 16:04

Post » Pt cze 12, 2009 16:23

W tej chwili ok. 2 tys. W poniedziałek księgowa pójdzie do banku, wtedy zobaczymy dokładnie. Dzwonili do nas z Gazety Lubuskiej w sprawie nagrody, prawdopodobnie dwie osoby deklarowały chęć wpłaty po 500 zł każda i to z różnych stron Polski.

Zobaczcie co piszą tam na portalu
http://forum.gazetalubuska.pl/GORZOW-WLKP-f73.html
Mila

milaw

Od: Wto cze 13, 2006 16:04

Post » Pt cze 12, 2009 16:32

Dobrze,że sprawa nabiera rozgłosu.No i nagłośnienie o ewentualnej nagrodzie też powinno pomóc w znalezieniu sprawcy/sprawców :!: :!: :!:
Szkoda mi bardzo tej kici,aż serce mi pęka :cry: :cry: :cry: ile ona musiała się wycierpieć :placz: :placz: :placz:

Agnes128

Post » Pt cze 12, 2009 16:54

świetnie, że udało się w to wciągnąć media.
sprawa jest tak szokująca, że raczej szybko nie ucichnie- i policja będzie czuła ciśnienie, by ją rzeczywiście rozwiązać. takie bestialstwo musi zostać ukarane.

nagroda jest wysoka, na pewno będą się ludzie zgłaszać. miejmy nadzieję, że ktoś się pod zeznaniem podpisze, to chyba kluczowe dla wysokości kary.
Obrazek

ksiezna_kluska

Post » Pt cze 12, 2009 17:40

Proszę, pilnujcie sprawy, by nie umarła śmiercią naturalną a w organach ścigania nie została umorzona. Policja wbrew oświadczeniom ma dość spore możliwości tylko często im się nie chce. :!:
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia][następna]