****"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier
****"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier
Prima jest prześliczna.
Kojarzy mi się z dobrą, czarną kawę.... bosz skojarzenia to przekleństwa . Ale ja mam pomysły
Petka-P1 pisze:Prima jest prześliczna. Kojarzy mi się z dobrą, czarną kawę.... bosz skojarzenia to przekleństwa . Ale ja mam pomysły
A ja nazwałam ja tak dlatego ze kiedyś w jednej ze stadnin była klacz o tym własnie imieniu a kawa tez moze być a na Pedra niektórzy moi znajomi mówia Pedros i mam w domu dwie kawy a że ja jestem kawioszem i od rana musi być kawa
A ja się zupełnie nie zasugerowałam tytułem... ani reklamą kawy.
Tak mi się jakoś kojarzy
Co da uratowanie jednego kota? "Wielki sztorm pozostawił na plaży tysiące rozgwiazd. Brzegiem oceanu powoli szedł starzec. Delikatnie brał każdą rozgwiazdę do ręki i odnosił ją do wody. Z naprzeciwka nadszedł młodzieniec i zdumiony rzekł - Po co to robisz, starcze?! Przecież tych rozgwiazd jest tu dziesiątki tysięcy! I tak wszystkich nie uratujesz! Twoje staranie zupełnie nie ma sensu!! Starzec w milczeniu podniósł kolejną rozgwiazdę i wkładając ją do wody rzekł - Dla niej ma..."