DWA PIĘKNE RUDE KOCIAKI URATOWANE Z RĄK HANDLARZA !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 10, 2009 14:16

kinga w. pisze:8O Stówa za "dachowca"?? To ja sobie jeszcze w tym szoku zostanę. Na działkach jest do bólu i trochę kociaków różnej maści (piękne szylkrety również), takich pół dzikich, ale zdrowych, dokarmianych przez ludzi choć niespecjalnie garnących sie do ręki. Za free i jeszcze z podziękowaniem jeśli ktoś by zechciał przygarnąć.

a ja mam na wydaniu 3 rude 6 tyg maluchy i to za darmo :!:
Obrazek
Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45

Post » Śro cze 10, 2009 14:40

Tak jak obiecałam porobiłam maluchom fotki.Teraz sami możecie ocenić jakie są urocze :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

No i niech ktoś powie ,że za takie maluchy miałam zostawić w rękach tego obrzydliwca :evil: Musiałam je od niego zabrać za każdą cenę.
A ponieważ w chwili obecnej kiepsko stoimy z kasą ,musiałam pożyczyć kasę od sąsiada.No i niestety muszę to oddać ,dlatego też kocurki wystawiłam na aukcję w celu zwrotu kosztów :? Nie robiłabym tego,ale krucho z finansami :cry:

Obrazek Obrazek
NASZ KAJTUŚ II :D

Agnes128

Od: Pt paź 26, 2007 19:23

Post » Śro cze 10, 2009 14:45

po to je ratowałaś aby teraz sprzedawać ? hmm....
Obrazek Obrazek

sawanka1

Od: Pon paź 29, 2007 10:31

Post » Śro cze 10, 2009 14:47

ewar pisze:Wiem o co chodzi z tym nakręcaniem popytu.Po prostu znam teorię,ale przyznaję,że też wykupiłabym kociaki bez względu na to,co sobie ktoś pomyśli.Nie musiałam jak dotąd,na szczęście.

Popieram.Też bym nie kupiła dachowca,gdzie tyle maluchów szuka domu,ale w tej sytuacji musiałam dać kasę,bo ciężko powiedzieć co by było z nimi dalej.Czy ten handlarz zrobiłby to co mówił,gdybym ich nie kupiła :?: :?: :?: Gdybym nie kupiła potem gryzłoby mnie sumienie,że może........
Żałuję tylko ,że nie spisałam nr rejestracyjnych,ale kto o tym myśli w nerwach.Popatrzę na Allegro,może jeszcze się trafi :evil: :evil:
Jak na razie maluchy mają się dobrze,wcinają ,śpią i bawią się :) Tylko nasz rezydent dopuszczony w pobliże strasznie je okłada,więc kontakt schodzi do minimum :cry: :cry:

Obrazek Obrazek

Agnes128

Post » Śro cze 10, 2009 14:51

Wybacz, Agnes, ale jak dla mnie robisz to samo, co robił ten sprzedawca. Wykupiłaś je od niego i zaraz potem sama sprzedajesz na aukcji. Ręce mi opadły 8O

EDIT: widzę już, że linki do allegro zniknęły 8)
ObrazekObrazek
Obrazek

dora750

Od: Wto cze 25, 2002 21:30

Post » Śro cze 10, 2009 14:54

sawanka1 pisze:po to je ratowałaś aby teraz sprzedawać ? hmm....

Ratowałam od niechybnej śmierci :!: :!: :!: A Ty co ? zostawiłabyś je :?: :?: Gdybym miała kasę nie byłoby problemu,ale niestety nie stać mnie na wydatek 120 PLN za koty :cry: a kasę pożyczyłam i muszę oddać.Wystawiłam je na aukcję od 20 PLN. Są już chętne osoby ,dla których nieważna jest kasa,tylko dobro kociaków,ale i tak czekamy i przeprowadzamy weryfikację.Po odejściu do DS będą pod naszą obserwacją i kontakt z nowym właścicielem zostanie utrzymany. A nam nie chodzi o zarobek :!: :!: :!: ,bo nawet nie chcemy 120.Poprostu musimy oddać kasę ,a nie mamy z czego :cry: :( Taka sytuacja,takie czasy :cry: :cry:

Obrazek Obrazek

Agnes128

Post » Śro cze 10, 2009 14:56

http://allegro.pl/item657608435_dwa_pie ... twock.html

http://ogloszenia.wp.pl/id_ogl,28242951 ... zenia.html

Ciekawe, ile na nich zarobisz 8)

Tego to chyba jeszcze na miau nie było :?
Ostatnio edytowano Śro cze 10, 2009 15:02 przez dora750, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek
Obrazek

dora750

Post » Śro cze 10, 2009 14:58

Nie bardzo rozumiem... po co zawracaliście komukolwiek głowę w sprawie kotów jak musicie pożyczać 100 zł od sąsiadki :?:
Odrobaczenie 10zł/ szt, szczepienie ze 40, razy 2... czy te wydatki miały poczekać na lepsze czasy? :?
Dla mnie to jest "akcja marketingowa", nic więcej i wątek przydałoby się usunąć jako że na miau jest zakaz sprzedaży kotów :evil:

Nualla

Od: Pon paź 27, 2008 16:10

Post » Śro cze 10, 2009 15:08

Nualla pisze:Nie bardzo rozumiem... po co zawracaliście komukolwiek głowę w sprawie kotów jak musicie pożyczać 100 zł od sąsiadki :?:
Odrobaczenie 10zł/ szt, szczepienie ze 40, razy 2... czy te wydatki miały poczekać na lepsze czasy? :?
Dla mnie to jest "akcja marketingowa", nic więcej i wątek przydałoby się usunąć jako że na miau jest zakaz sprzedaży kotów :evil:

Jakbyś przeczytala uważnie początek to dowiedziałabyś sie,ze szukałam ogólnie kociaków ,a zaintrygowało mnie tamto ogłoszenie,że dachowiec za 100!! Ja go nie chciałam,tylko ten handlarz się uczepił i wydzwaniał.Może i wywarł na nas presję kupna,ale dla ratowania życia kociaków zapłaciłabym i 200 gdybym musiała.A poza tym jak nie zauważyłaś na aukcji allegro jest adnotacja o wcześniejszym kontakcie i weryfikacji chętnych w celu znalezienie dobrego domu,a nie chęć zarobienia!!!!! Cena 20 PLN jest kwotą małą do której i tak będziemy musieli dołożyć ,ale to już inna sprawa.Nieważne...Jeżeli oceniasz mnie jako handlarza,zastanów się nad tym co piszesz i nie oceniaj ludzi nie znając ich. :!: A poza tym nie jest powiedziane,że nie oddam kotów za darmo jak znajdę dobry dom,dlatego ta cała weryfikacja chętnych!!

Obrazek Obrazek

Agnes128

Post » Śro cze 10, 2009 15:29

dora750 pisze:http://allegro.pl/item657608435_dwa_piekne_rude_kocurki_warszawa_otwock.html

Co do Twoich wątpliwości to tak jak Nualla nie zwróciłaś uwagi chyba ani na treść wątku,ani na treść ogłoszeń.W obu jest podane,że cena jest cena sugerowaną.Po prostu wystawienie kotów na aukcję doradziły mi koleżanki z Miau i tak też zrobiłam.Dziękuję im za pomoc i tym którzy mnie rozumieją.Przykro mi ,że są osoby które nie doceniają moich starań i oceniają mnie jako handlarza :!: :!: :cry: :cry: :cry: Ten kto mnie zna wie,że tak nie jest.Mojego rezydenta też uratowaliśmy od śmierci i został z nami.Prawdopodobnie rudzielce też by zostały,ale niestety nasz Kajtuś ma ADHD i tragicznie znosi obecność kociaków.Jak na razie czekamy i zbieramy kontakty do osób chętnych na kociaki.Chcemy znaleźć im jak najlepsze warunki,a nie wykluczone,że nawet pójdą za darmo.No i czekam,a może nasz rezydent się da przekonać do maluchów :?:

Obrazek Obrazek

Agnes128

Post » Śro cze 10, 2009 15:34

monika74 pisze:a ja mam na wydaniu 3 rude 6 tyg maluchy i to za darmo :!:
Obrazek

Jak nie uda Ci się wyekspediować rudzielców w Twojej okolicy to daj znać,a podam Ci namiary na chętne DT z okolic Lublina,Halinowa.A transport jakoś się zorganizuje :)

Obrazek Obrazek

Agnes128

Post » Śro cze 10, 2009 15:42

nie rozumiem jednego-gdybyś wystawiła jakieś fanty na bazarki,czy nawet poprosiła tutaj o pomoc w spłacie długu-myślę że nikt by Ci nie odmówił pomocy,jeśli by mógł.za wystawienie fantów na bazarku i równoczesnej adopcji kociaków nikt by Cię nie skrytykował.gwarantuję Ci.
ale kupienie kociaków po to by licytować potem za nie sumy-to przesada.i niesmaczna na dodatek.
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Śro cze 10, 2009 15:42

Agnes128 pisze:
dora750 pisze:http://allegro.pl/item657608435_dwa_piekne_rude_kocurki_warszawa_otwock.html

Co do Twoich wątpliwości to tak jak Nualla nie zwróciłaś uwagi chyba ani na treść wątku,ani na treść ogłoszeń.W obu jest podane,że cena jest cena sugerowaną.Po prostu wystawienie kotów na aukcję doradziły mi koleżanki z Miau i tak też zrobiłam.Dziękuję im za pomoc i tym którzy mnie rozumieją.Przykro mi ,że są osoby które nie doceniają moich starań i oceniają mnie jako handlarza :!: :!: :cry: :cry: :cry: Ten kto mnie zna wie,że tak nie jest.Mojego rezydenta też uratowaliśmy od śmierci i został z nami.Prawdopodobnie rudzielce też by zostały,ale niestety nasz Kajtuś ma ADHD i tragicznie znosi obecność kociaków.Jak na razie czekamy i zbieramy kontakty do osób chętnych na kociaki.Chcemy znaleźć im jak najlepsze warunki,a nie wykluczone,że nawet pójdą za darmo.No i czekam,a może nasz rezydent się da przekonać do maluchów :?:

Obrazek Obrazek

Wydaje mi się, że wręcz przeciwnie zwróciłam uwagę na wszystkie szczegóły i nie mogę się oprzeć wrażeniu, że koty od "złego" handlarza, trafiły do "dobrego" handlarza. Wiesz co, mogłaś je zostawić, w końcu i tak by je ktoś kupił. Nic się nie zmieniło, "uratowane" dachowce nadal są na sprzedaż.
ObrazekObrazek
Obrazek

dora750

Post » Śro cze 10, 2009 15:57

dora750 pisze:
Agnes128 pisze:

Obrazek Obrazek

Wydaje mi się, że wręcz przeciwnie zwróciłam uwagę na wszystkie szczegóły i nie mogę się oprzeć wrażeniu, że koty od "złego" handlarza, trafiły do "dobrego" handlarza. Wiesz co, mogłaś je zostawić, w końcu i tak by je ktoś kupił. Nic się nie zmieniło, "uratowane" dachowce nadal są na sprzedaż.

Widzę,że jednak dokładnie nie czytałaś wątku :( Handlarz nie zabrałby ich z powrotem :!: :!: :!: On chciał je załatwić :!: :!: Czy to dla Ciebie nic nie znaczy :?: Ja nie żądam,ze nich kasy.Tak jak poradziły mi dziewczyny z miau tak zrobiłam i wystawiałam kociaki na aukcję. A w aukcji jest zaznaczone,ze cena jest sugerowana!Czyli handlarzami powinnaś nazwać wiele osób które wystawiają na aukcję bezdomne kociaki w celu znalezienia im domu !! Ja słuchałam porad koleżanek z forum.Nie zajmuje się tym na co dzień.Jest jakaś sytuacja to pomagam w miarę możliwości.Jak chcesz o mnie się dowiedzieć czegoś więcej poszukaj na forum moich wątków ,a sama zrozumiesz ,że nie chodzi o kasę :!:

Obrazek Obrazek

Agnes128

Post » Śro cze 10, 2009 16:05

Koszmaria pisze:nie rozumiem jednego-gdybyś wystawiła jakieś fanty na bazarki,czy nawet poprosiła tutaj o pomoc w spłacie długu-myślę że nikt by Ci nie odmówił pomocy,jeśli by mógł.za wystawienie fantów na bazarku i równoczesnej adopcji kociaków nikt by Cię nie skrytykował.gwarantuję Ci.
ale kupienie kociaków po to by licytować potem za nie sumy-to przesada.i niesmaczna na dodatek.

Nie jestem stała uczestniczką forum,choć staram się to zmienić i do tej pory nie miałam takiej sytuacji,ani też styczności z bazarkiem i jego zasadami.Poprosiłam o pomoc koleżanki z forum i taką dostałam poradę o aukcjach.Jeżeli zaistnieje podobna sytuacja,lub inna wymagająca potrzeby będę wiedziała już co mam zrobić. Nie wiem nawet na jakiej zasadzie to działa i co można sprzedawać na bazarku i jak to wygląda.Muszę poczytać o tym. Dzięki za pomoc :)

Obrazek Obrazek

Agnes128

[poprzednia][następna]