160 Kotów Szczecin Prosimy o Wsparcie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 10, 2009 10:38

Piekne Dzięki za KCIUKI Dziewczyny.Cóz dzisiejsza akcja była wyjątkowo trudna ze względu na STOKROTKĘ oczywiscie.ALE MAMY JĄ I JUZ POJECHAŁA Z DRUGĄ KICIĄ ZOPUSZCZONYCH DZIAŁEK NA STERYLKE.Wczoraj bardzo zle sie czułam, padało i stwierdziłam że podejscie z pułapka do Stokrotki nic nie da.Ja przemokne i strace czas.A i tak go wczoraj bardzo dużo straciłam przez okropną pogodę.Wróciłam z karmienia o wpół do dwunastej w nocy.A do drugiej w nocy walczyłam z postawieniem, złożeniem klatki zebym mogła w niej posadzic pierwszą kotkę która wczoraj przywiozłam z działek w torbie transportowej.Kicia mi ze strachu w torbę brzydko narobiła ale w domu w klatce była juz bardzo grzeczna, pojadła, zrobiła do kuwetki i w nocy spała.Teraz dla jasności. Miałam zabrać dwie kotki z jednego miotu. Jedna zaciażona mocno na bank.To ta którą wczoraj przywiozłam.Okazało sie wczoraj po bliższym podejściu ze w tym miocie sa jednak trzy kotki i jeden kocurek.Pozostały zatem dwie do zrobienia w przyszłym tygodniu.Zadna z tych kotek nie jest w ciąży jak równierz inna mlodziutka kotka od Karmicielki. Choć ten ból narazie z głowy.Ponieważ jedna z tych kotek wcześniej wydawała mi sie lekko zaokraglona nie mam 100% pewnosci czy nie urodziła jakiegoś mało licznego miotu wcześniej. Wczoraj próbowałam ją zbadać czy nie karmi ale nic z tego. Kicia łapie jedzonko i ucieka. Będe próbować nadal. Jeśli wszystko będzie ok. we wtorek będzie robiona.Najważniejsze że pojechały dwie. Stokrotka dziś była mało zainteresowana jedzeniem.Jak zobaczyłam ze zjadła i zwymiotowała to juz byłam pewna ze nici z łapania.W ostateczności chciałam narzucić na nią koc byle tylko dziś pojechała bo czas jest tu nieubłagalny.Problem z pułapka dla Stokrotki polega na tym ze klatka jest za długa. Kicia wchodzi tylko na początek i sie wycofuje.Jedzenie nie jest w jej zasiegu wiec woli nie ryzykować. Robienie dróżek z jedzenia i inne podstepy w jej przypadku na nic.Wiec na samym koncu jak juz chciałam sobie odpuścić i łapać na koc, zrobiłam inny manewr.Odwróciłam klatke odwrotnie. Tam gdzie leżało jedzenie i poczekałam aż Stokrotka troche mi wejdzie.Potem to juz było perfidne bo wepchnełam ja jednym ruchem do środka i zablokowałam. No ale wyjscia nie było.Teraz przez kilka dni zdażyłam zaobserwować różnicę.Wysterylizowane kotki biegają , sa radosne.Stokrotka przychodziła juz zmęczona tym brzuchem i chyba czekaniem na poród. Dzis zwymiotowała. Chyba jej sie duszno zrobiło bo teraz na tych działkach wszystko paruje po tej burzy wczoraj.Wierzę ze jej ulzy i będzie dobrze. To młodziutka kotka. Jej pierwsza ciaża.Może tego nie rozumieć.Zdejmiemy z niej ten problem. Odżywimy dobrze.Poprosiłam aby w TOZie NOT poprosiła Lekarke o większą dawke leku dla kici. Jest mocno kichająca.Teraz posiedzi u mnie.No i narazie wroci.Zobaczymy co bedzie dalej.Mieliśmy dzis z NOT scysję małą z Karmicielka a własciwie jej Męzem.Ale moze NOT sie wypowie bo mi szkoda słów poprostu.Z babka jakos idzie sie dogadać ale Facet.....Pozdrawiam Dziewczyny i proszę o KCIUKI za STERYLKI
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Śro cze 10, 2009 10:57

iza71koty pisze:
iza71koty pisze:
iza71koty pisze:
iza71koty pisze:W tym roku do dnia dzisiejszego, zostało wysterlizowanych 25 kotek z mojego terenu. Oto one;
1ŚNIEŻYNKA - młoda
2MALINKA - młoda
3CZARNA KOTECZKA Z DZIAŁEK, TA NOWA CO MIAŁA W UBIEGLYM ROKU DWA MALUSZKI- nowa
4MIŁKA CZYLI MAMA MAURYCEGO CO MALUSZKI MIAŁA DWA RAZY DO ROKU w tamtym roku dała nogę
5PATRYCJA
6TOSIA KOTECZKA Z OPUSZCZONYCH DZIAŁEK - nowa
7TINA KOTECZKA Z OPUSZCZONYCH DZIAŁEK- nowa
8PEREŁKA KOTECZKA CO MIAŁA W TAMTYM ROKU DWA MALUSZKI w tamtym roku dała nogę
9CZARNA- młoda
10FIONKA KOTECZKA Z OPUSZCZONYCH DZIAŁEK- nowa
11ROXANKA KOTECZKA Z OPUSZCZONYCH DZIAŁEK- nowa
12AGATKA KOTECZKA Z OPUSZCZONYCH DZIAŁEK- nowa
13CELINKA KOTECZKA Z OPUSZCZONYCH DZIAŁEK- nowa
14GABI - młoda
15BIAŁO- SZARA KOTECZKA Z OPUSZCZONYCH DZIAŁEK - nowa
16CZARNA KOTECZKA W WYSOKIEJ CIĄŻY- w pobliżu opuszczonych działek
17CZARNUSZKA - nowa
18CZARNA KOTECZKA Z OPUSZCZONYCH DZIAŁEK -nowa
19.TERESKA KOTECZKA Z OPUSZCZONYCH DZIAŁEK- nowa
20.SZYNKRETKA STARSZA - nowa
21.CÓRKA CELINKI KOTECZKA Z OPUSZCZONYCH DZIAŁEK-nowa
22.STALOWO-BIAŁA KOTECZKA Z OPUSZCZONYCH DZIAŁEK -nowa
23.KICIA Z BIAŁYM OGONKIEM Z OPUSZCZONYCH DZIAŁEK -nowa
24.KICIA ARLEKIN Z OPUSZCZONYCH DZIAŁEK- nowa
25.SIOSTRA CZARNEJ Z OPUSZCZONYCH DZIAŁEK - nowa

Z opuszczonych działek do dnia dzisiejszego wysterylizowano 14 kotek.
:catmilk:

DZISIAJ NA STERYLKĘ POJECHAŁY DWIE KOLEJNE KOTECZKI Z TERENU OPUSZCZONYCH DZIAŁEK.POJECHAŁA STOKROTKA I CZARNA MŁODA KOTECZKA.Narazie łącznie da nam to 27 sztuk kotek wysterylizowanych w tym roku. W tym 16 kotek z Terenu Opuszczonych działek.

iza71koty

Post » Śro cze 10, 2009 11:26

Ale nie napisałam Wam najważniejszego.Otóz Karmicielka przedstawiła nam swoją genialną myśl

ŻE MIASTO POWINNO TE WSZYSTKIE KOTY USPAĆ ŻEBY SIĘ NIE MĘCZYŁY POTEM.BO PRZECIEŻ ONE I TAK WSZYSTKIE ZGINĄ Z GŁODU I ZIMNA.

No czy to nie jest chora myśl????Jest przeciwniczką sterylek ale usypiania zdrowych zwierząt NIE!!! :evil:

iza71koty

Post » Śro cze 10, 2009 11:33

Wiora.Maluszki wcinają jedzonko.Saszeteczki dla maluszków ida az mlaskanie słychać. Próbuja też tej drobniutkiej Purinki.Kurcze też sie tak wykosztowałaś. Zapomniałam Ci napisać przez te wszystkie nerwy. Takie drogie rzeczy przysłałaś....Dziękujemy Ci z Całego Serca. :lol:

iza71koty

Post » Śro cze 10, 2009 13:14

Matko Dziewczyny ani jednego kciuka nie widze a tam kotki w stresie strasznym....

iza71koty

Post » Śro cze 10, 2009 13:16

:ok: :ok: :ok:

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Śro cze 10, 2009 13:22

pani Izo nie ma sprawy
kotki w tym wieku musza miec troche lepsze jedzonko zeby sie dobrze wszystko u nich rozwinelo
niestety rzeczy dla maluchow kosztuja :evil: no dla ludzkich tez :evil:
ale to nie wazne,wazne zeby zdrowo rosly
dzis poslalam dwie nastepne paczki zaraz napisze pw z objasnieniami

bardzo sie ciesze ze maluszka samkuje :D

a i kciuki caly czas zacisniete :ok:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Śro cze 10, 2009 17:16

p. Izo pieniazki poszly wczoraj dopiero a nie w poniedzialek,ale sa juz napewno u pani na koncie, co do sprawy szarej kotki to napisze tak, a moze
byc czarna ??To nie jest niezdecydowanie tylko wynikla inna sprawa, ale
to juz na miejscu sprawa do omowienia.
pozdr

mario65

Od: Wto lis 11, 2008 10:43

Post » Śro cze 10, 2009 17:19

no to ja hopsne :lol:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Śro cze 10, 2009 20:27

Czytam i kibicuję... :)

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Śro cze 10, 2009 21:16

:ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Bo kto nie był ni razu człowiekiem
Temu człowiek nie pomoże.

A.Mickiewicz

Sabinka

Od: Pt sie 08, 2008 16:36

Post » Śro cze 10, 2009 22:18

iza71koty pisze:Ale nie napisałam Wam najważniejszego.Otóz Karmicielka przedstawiła nam swoją genialną myśl

ŻE MIASTO POWINNO TE WSZYSTKIE KOTY USPAĆ ŻEBY SIĘ NIE MĘCZYŁY POTEM.BO PRZECIEŻ ONE I TAK WSZYSTKIE ZGINĄ Z GŁODU I ZIMNA.

No czy to nie jest chora myśl????Jest przeciwniczką sterylek ale usypiania zdrowych zwierząt NIE!!! :evil:

Rzeczywiście byłam zaskoczona słowami karmicielki (która domagała się aby miasto uśpiło te koty) tym bardziej, że ona i jej mąż zajmują się nimi od lat.
Oni oboje są ludźmi starszymi (myslę że po siedemdziesiatce) i tym tłumaczę ich słowa. Z uwagi na swój wiek są przeciwnikami nowych pomysłów np. sterylizacji, kastracji, stawiania budek na zimę, dawania kociaków do adopcji (bo pewnie na skórki biorą) itp.
Jak wielu innych kocich karmicieli przekonani są, że są niezastapieni i tylko oni dobrze opiekują się dzikimi kotami, a reszta ludzi (łącznie z p.Izą i ze mną) tylko czycha, aby tym kotom zrobić krzywdę.
Zwłaszcza ten pan tak się zaperza, że w czasie dyskusji kilkakrotnie ledwo nie doszło do rękoczynów z jego strony zwłaszcza w momencie, gdy zarzuciłam mu kłamstwo, gdy twierdził że nie ukrywa kotki z kociakami w altance.

A to wszystko z troski o koty.

Coż, jedni opiekunowie kocich populacji są przeciwnikami sterylizacji i kastracji kotów zewn. bądź nawet i domowych.
Drudzy są przeciw aborcji.
Inni za zadne skarby nie usypiają ślepych miotów nawet wtedy, gdy co roku kociaki masowo giną u nich śmiercią nagłą lub powolną
Jeszcze inni są przeciwnikami zabierania kociaków z podwórek, działek i piwnic itd i przekazywania ich do adopcji.
Są i tacy, ktorzy gromadzą w mieszkaniach duże stada kotów rzekomo dla dobra tych kotów.

Cóż, miłość do kotów niejedno ma imię.
Najsmutniejsze jest to, że większość osób zajmujących się kotami jest głucha na argumenty i przekonana jest o swojej nieomylności.
Częstokroć w obronie swoich racji robi się agresywna tak jak ta para starszych ludzi.

NOT

Od: Wto wrz 02, 2008 23:26

Post » Śro cze 10, 2009 22:41

Dziewczyny przed chwilka wróciłam a jest już 23.30.Muszę przygotować klatke dla Stokrotki.Czarna kicia siedzi już w innej klatce. Mam bardzo poważny problem z Grażynka i nie wiem co robic.?Ale o tym Wam jutro napiszę bo teraz muszę sie zająć kotami i nakarmic Maluszki przysmakami od Wiory :wink: Wszystkim Pięknie Dziękuje za Wsparcie Kciuki pamieć i przede wszystkim za to ze JESTEŚCIE z nami.Pozdrawiam Was Kochani :lol:

iza71koty

Post » Śro cze 10, 2009 22:44

mario65 pisze:p. Izo pieniazki poszly wczoraj dopiero a nie w poniedzialek,ale sa juz napewno u pani na koncie, co do sprawy szarej kotki to napisze tak, a moze
byc czarna ??To nie jest niezdecydowanie tylko wynikla inna sprawa, ale
to juz na miejscu sprawa do omowienia.
pozdr
Sliczne Dzieki Mario65.Oczywiście ze jest czarna Dziewczynka. Jest też czarny chłopieć Wieć moze duecik?Kurcze wiesz jaką będziesz miał frajde jak sie będa razem bawić. Dziewczynka jest nieśmiała a chłopczyk chce ciagle na ręce.Polecam :lol:

iza71koty

Post » Śro cze 10, 2009 22:45

Megana pisze:Czytam i kibicuję... :)
Wiesz Megana ze malutka już zrobiona? Kurcze ale dzis miałam stracha że znów się nie uda.Lece do niej. Wiem ze jest zestresowana okrutnie.

iza71koty

[poprzednia][następna]