Oswojone koty w KOTERII. Szukamy DS!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon cze 08, 2009 20:29 Oswojone koty w KOTERII. Szukamy DS!!!

Co jakiś czas w Koterii pojawiają się koty uliczne, ale oswojone, cudowne i miziaste. Po każdym dyżurze w Koterii aż serce boli, kiedy widzi się te miziaki, które mają wrócić na ulicę albo do piwnicy :(

Postanowiłam założyć im wątek, taki rotacyjny (wiadomo, kotki siedzą w Koterii tylko tydzień), chociaż wiem, że marne szanse, bo tyle potrzebujących kotów wokół. ale może jednak, może ktoś wypatrzy "swojego" kota na DT albo DS?

Gdyby zdarzył się taki cud, będziemy rozmawiać z osobami, które tymi kotami się opiekują. Zdjęcia poniżej zamieszczam na razie bez takich konsultacji.

Rodzeństwo - z jednego miejsca, oba koty tak samo namolnie miziaste, młodziutkie, każdy z bielmem na jednym oczku.
Te koty już opuściły Koterię, ale nadal szukają domu!
Chłopczyk
Obrazek Obrazek

Dziewczynka
Obrazek Obrazek Obrazek

No i nieustająco do adopcji koteryjny rudas
Obrazek

Rudas bardzo źle znosi pobyt w Koterii, mimo starań personelu jest niedopieszczony i przez to z nerwów wygryza sobie futro do krwi :( On potrzebuje domu i człowieka, który by go zamiział na maksa. Inaczej Rudas za chwilę będzie całkiem łysy...

galla pisze:A oto nowe zdjęcia Rudzielca w jego ulubionej pozycji, czyli na kolankach. On by tak mógł godzinami siedzieć...

Obrazek Obrazek Obrazek

Drugie zdjęcie wyraźnie pokazuje, że na działkach Rudzielec nie miał łatwego życia :(

galla pisze:A oto filmiki. Kręcone aparatem fotograficznym, więc jakoś może nie być najlepsza, ale daje się oglądać. Są bez dźwięku, bo mój aparat nie ma tak zaawansowanych funkcji ;)
Te koty ciężko się filmuje, bo strasznie chcą się miziać, więc przez większość czasu widać bardziej tułów ;) Zwłaszcza srebrna kotka celuje w przemieszczaniu się po klatce.

Biało-rudy uroczy kocurek. Przemiły, co widać na filmie :D edit - jest w DT u Kasi_S
Rudzielec - mało urodziwy, ale za to bardzo kochany i niesamowicie proludzki. Bardzo potrzebuje swojego człowieka.
Srebrna starsza kotka, która mnie niesamowicie wzrusza. Jest przekochana. Futerko ma nienajlepsze, przydałoby się jej trafić do domu, który dobrze by karmił, czesał i kochał - kotka na pewno by wypiękniała.

I kociaki - niestety u nich jest ciemniej, więc widać je trochę gorzej. Ale widać 8)
Czarno-biały, trochę smutny kotek. Baaardzo głośno mruczy. Ma popsute jedno oczko, ale to akurat nic nowego, jeśli chodzi o koty zgarnięte z piwnic.
Dwa łobuzy, w klatce robią Sajgon ;) Jeden z nich powinien mieć na imię Trzmiel, bo tak śmiesznie buczy :lol: Kochane. Niestety, jak kręciłam filmiki, bardziej były zainteresowane jedzonkiem 8)

barba50 pisze:Dwa małe kociaki bardzo potrzebują domów :!: :!: :!: Stałych lub chociaż tymczasowych

Czarno-biała krówka czyli batman

Obrazek Obrazek

i buro-biały kociej edit - Trzmiel ma DT u OlgiW

Obrazek Obrazek

Niech się ktoś zakocha :)

galla pisze:Chciałabym ogłosić, że Fundacja Argos oferuje pomoc finansową w leczeniu kotów wziętych z Koterii na tymczas. Pomoc ta obejmuje również np. specjalistyczną karmę, jeśli zostanie ona zalecona przez weterynarza.
Myślę, że to ważne, że dom tymczasowy nie zostanie zostawiony sam sobie.

Poza tym z domem tymczasowym zostanie podpisana umowa, która będzie gwarantem takiej pomocy dla DT, a dla fundacji dowodem na wydanie kota do domu tymczasowego (fundacja musi mieć formalną dokumentację również takich rzeczy, choćby do raportów).

Może to kogoś zainteresuje ;)

Jana pisze:A teraz trochę zdjęć miziaków:

Rudo-biały, strasznie chudy i jeszcze straszniej :wink: kochany kocurek:
Obrazek Obrazek
edit - jest w DT u Kasi_S

Kociaki:
Fokomors czyli pingwinek i buro-biały, buczący Trzmiel :twisted: bossskie są po prostu, do schrupania! edit - Trzmiel ma DT u OlgiW
Obrazek Obrazek

W klatce poniżej jest bardzo cichutki kociaczek, nie bawi się, ale dotknięty nadstawia się do miziania i włącza bardzo głośny motorek. Ten kociaczek powinien być leczony w domu :(
Obrazek

Dorosłe koty:
Cudna pręgowana szylkretka, dostaje antybiotyk, jest cicha i milutka.
Obrazek

[...]
Nowa koteczka, bura, śliczna i kochana. Woła - podejdź, pogłaszcz!!!
Obrazek

Śliczna, niezbyt młoda koteczka, po operacji ucha, ma pyszczek jakby gdzieś w jej "rodowodzie" zaplatał się pers. Wszystkie zdjęcia ruszone, tak się miziała
Obrazek MA DOM
Ostatnio edytowano Śro sie 05, 2009 12:16 przez Jana, łącznie edytowano 18 razy

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pon cze 08, 2009 21:10

Odwieczny problem "dzikusy" złapane do kastracji :(
Ale cuda się zdarzają :) Ostatnio pewnej kotce z Koterii się udało :)
Kociska proszą o taki sam cud.
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Pon cze 08, 2009 21:24

Jana pisze:Niesamowita kotka, oaza spokoju, jak francuska markiza rozwalona na poduchach
Obrazek Obrazek

Właśnie dowiedziałam się, że Markiza poszła do domu :D

Jana

Post » Pon cze 08, 2009 22:28

Jakie cuda...
Tylko gdzie te domki :?:

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Pon cze 08, 2009 23:29

Hop, podniosę!

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Wto cze 09, 2009 10:09

Cudne koty czekają na domy!

Jana

Post » Wto cze 09, 2009 10:13

Podnoszę... :D

Do Koterii mam stosunek bardzo osobisty. :twisted: Tam wykastrowano mi działkowego Maciejkę. Dziękuję!!! :ok:
Obrazek

pigula

Od: Pon paź 15, 2007 22:30

Post » Wto cze 09, 2009 10:20

Jana pisze:
Jana pisze:Niesamowita kotka, oaza spokoju, jak francuska markiza rozwalona na poduchach
Obrazek Obrazek

Właśnie dowiedziałam się, że Markiza poszła do domu :D

Ale super :D

Dodam, że np. trikolorka ma niesamowite futerko - takie mięciutkie w dotyku, jedwabiste. A na ogonku sierść bardziej sztywna. A ogon dłuuugi! I gruby, jakby o lekko przedłużonym włosie. No i od razu gada do człowieka, żeby do niej podejść i ją pogłaskać. Ten kot zdecydowanie nie powinien mieszkać na cmentarzu :(

Srebrna, starsza kotka ma sierść sztywną. Niedługo nie będzie jej miała, tak się ociera o pręty klatki, żeby tylko ją pogłaskać ;)

Rodzeństwo chyba najgłośniej domaga się pieszczot. I od razu się wykłada do głaskania. Też są milutkie w dotyku.

Pręgowana trikolorka jest taka miła - tak bym ją właśnie określiła. Nie zdążyłam jej wygłaskać niestety.

Brzydal ze stajni jest naprawdę wielki. Ale wygląd ma misiowaty ;)

A Rudy jest niemiły w dotyku i straszliwie gadatliwy. Posiada za to iście chłopięco-łobuzerski urok 8)

Wszystkie te koty wywalają do głaskania brzuchy. Wystarczy tylko wejść do ośrodka, a one już zaczynają nawoływać :( Zawsze mam doła, jak stamtąd wychodzę.
Obrazek

galla

Od: Wto wrz 20, 2005 13:39

Post » Wto cze 09, 2009 11:42

Do góry, biedaki, może ktoś Was wypatrzy...
Obrazek

galla

Od: Wto wrz 20, 2005 13:39

Post » Wto cze 09, 2009 11:52

Czy ta srebrna koteczka była kilka tygodni temu w kołnierzu? Jeśli tak, to ją widziałam, gdy przywiozłyśmy z Kasią_S koty z Cybernetyki do sterylizacji. Jaka ona była kochana - tak się domagała pieszczot, tak mruczała... Byłam pewna, że ktoś podrzucił Koterii domowego kota, a ona jest jednak podwórkowa??? Ile ta koteczka ma mniej więcej lat?
Obrazek

wejaga

Od: Śro lip 09, 2008 15:03

Post » Wto cze 09, 2009 12:29

http://upload.miau.pl/3/224870.jpg
Zakochałam się! :1luvu: :love:

O takiej kotce marzyłam - szkoda że tak daleko :(
No i nawet nie wiem czy to kotka czy kocurek ;)

malutka_8

Od: Pon sie 04, 2008 9:04

Post » Wto cze 09, 2009 12:34

Malutka_8, ta koteczka już została zaadoptowana (przynajmniej, tak wynika z pierwszego postu). A drugi kociak? Też ślicznosciowy... :roll:
Obrazek

pigula

Od: Pon paź 15, 2007 22:30

Post » Wto cze 09, 2009 12:50

Podrzucam kochane pięknoty!

ulinek0

Od: Śro lut 11, 2009 17:24

Post » Wto cze 09, 2009 12:56

pigula pisze:Malutka_8, ta koteczka już została zaadoptowana (przynajmniej, tak wynika z pierwszego postu). A drugi kociak? Też ślicznosciowy... :roll:

Nawet nie zauwazylam - tak sie zapatrzylam na małą :)
Śliczny oczywiscie - ale ona miala to cos w sobie ;)
Zresztą na razie czekam na moje male tymczasiki - wiec musze poczekac jeszcze na dokocenie sie bo niedługo będzie u mnie trójka urwisów :wink: Oczywiscie jak wszystko dobrze pojdzie :)

malutka_8

Od: Pon sie 04, 2008 9:04

Post » Wto cze 09, 2009 13:29

.
Ostatnio edytowano Śro sty 17, 2018 22:27 przez madrugada, łącznie edytowano 1 raz
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

[następna]