Zula,Gluś,Mela i Daszka. Niespodzianek c.d. - str. 95

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 08, 2009 11:10

kociczka39 pisze:Tak patrząc po obrazkach furminatora to jest troszkę inna,ale też dogłębnie ściąga

Tak jak pisałam, mam taka szczotkę i jest bardzo dobra.

Dla chudego kota nie polecam.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pon cze 08, 2009 14:44

Furminator ma krótkie "zęby" i one nie są ostre, więc chudzielce też można czesać, przetestowane na śledziu Meli - podoba się :wink: :lol:

Ale jestem nieprzytomna dziś, znów wstawałam o 5 :evil: już tylko siedze w pracy, byle dosiedzieć do tej 16. Dobrze, ze czwartek wolny! i może piątek się uda...długi weekend i duuuużo spania :twisted: :lol:
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Pon cze 08, 2009 15:35

milenap pisze:Ale jestem nieprzytomna dziś, znów wstawałam o 5 :evil: już tylko siedze w pracy, byle dosiedzieć do tej 16. Dobrze, ze czwartek wolny! i może piątek się uda...długi weekend i duuuużo spania :twisted: :lol:

Tylko zależy czy Ci koty dadzą pospać w wolne dni? :lol:

Moje mnie kiedyś budziły już bladym świtem, ale teraz wiedzą, że pańcia jak się wyśpi to sama wstanie. Leżą grzecznie i czekają dopóki się nie obudzę, ale ino otworzę oczy, to pchają sie jeden przez drugiego do głasków. Nie patrzą czy brzuch czy piersi. :lol:
Mówię Wam dziewczyny, że to jest piękne, jak widzę tą radość kotów, że już nie śpię i zaraz wstanę.
Warto dla takiego widoku budzić się, otwierać oczy, a na około stado wpatrzonych we mnie ślepków...
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pon cze 08, 2009 17:32

Aniu-mnie dzisiaj moje kocizny obudziły o 3 rano i tak do 4.30 ciable hałasowały-tzn nie wszystkie-Klara i Antosia pięknie śpią całe noce-to Ptyś i Pyniusia "dały mi popalić",ale chyba dlatego,że jest pełnia-zwierzęta tak jak ludzie-niektóre bardzo mocno reagują na pełnię i są nadaktywne :evil:

Wreszcie dzisiaj dotarł do mnie furminator-typ SewinG-ale zapłaciłam cenę tego najtańszego-42 zł+ koszt wysyłki-kobieta chciała się zrehabilitowac :? ,ale i tak nie polecam sklepu Futrzaki.net
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pon cze 08, 2009 18:48

Macie jakieś sposoby na koci brak apetytu? Mruk nie chce jeść...
ObrazekObrazek
Obrazek

MMKD

Od: Nie paź 19, 2008 14:12

Post » Pon cze 08, 2009 19:05

Witaj Marysiu!
Może Mruk sie zakłaczył???? Długo już nie je?
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Pon cze 08, 2009 19:27

Ona troszkę je, ale malutko. Po operacji w ogóle nie chciała się wykupciać (5 dni) i pan doktror musiał jej zrobić lewatywę. Ze stresu biedaczka najpierw zwymiotowała, ale na szczęście kupka też poszła. Potem następną kupkę zrobiłą w nocy z czwartek na piątek i od tego czasu nic (czwarty dzień).
Myślę, że za bardzo nie ma czym robić tej kupki, niestety.Gorzej, że nie chce też siusiać.
ObrazekObrazek
Obrazek

MMKD

Post » Pon cze 08, 2009 19:31

Aniu, ja śpie jak kamień, więc tylko się przebudzam na 3 sekundy, powiem im, żeby spały, a nie wariowały i śpie dalej :lol: albo wstaje je nakarmić na śpiąco, po czym wracam do łóżka :lol:

Kasiu, a czym się różni ten model? i jak w ogóle wrażenia po czesanku? dużo masz "pierza"? :wink:

Marysiu, na apetyt to Peritol, Megace/Megalia, spytaj weta o te środki. A pyszczek juz wygojony?

milenap

Post » Pon cze 08, 2009 19:37

Milenko,nie wiem czym się różni-dla mnie tylko kolorem,nazwą i ceną,a wyczesuje tony futra ,ale tylko Pyniusie i Ptysia udało mi sie porzadnie wyczesac,Antosia nienawidzi czesania i wieje jak przeciąg -aby dalej ode mnie :twisted: ,a Klara pozwala na dwa,trzy ruchy czesadełkiem i tez ucieka,ale na szczęscie one za bardzo nie linieją-zwłaszcza ten mały upiór -Antosia!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Pon cze 08, 2009 19:46

Marysiu, a może niech mama ją dopaja strzykawką chociaż? może jest odwodniona po prostu?

Marysiu, spytajcie o te srodki na pobudzenie apetytu, o których pisałam, one działają. Co do kupki, to może też dodawać jej troszke parafiny albo jakiegoś oleju (oliwa z oliwek, olej lniany, z łososia) do jedzenia, zeby był "poślizg"?

Kasiu, mój mały upiór, czyli Mela na początku tez zwiewała, a teraz sama już czeka :lol:

znów mi miau muli, a Wam? :evil:

milenap

Post » Pon cze 08, 2009 20:28

Miau muli dziś strasznie.
Mama dopaja ją ze strzykawki,ale Mruk ma straszny uraz, bo wszystko dostaje tą drogą: ipakitine, lek moczopeny, bezopeta, convalescensa i wodę.
Mam nadzieję, że skoro je convalescensa, to przynajmniej jest jakoś odżywiana od środka. Na wzmocnienie + apytyt dostaje co drugi dzień catosal,ale powiem mamie, żeby zapytała o środki, o których mówisz.
O oleju też pomyślimy. dzięki!
ObrazekObrazek
Obrazek

MMKD

Post » Pon cze 08, 2009 22:52

Kurcze,z tego co widzę to nasza Milenka jest naszą kopalnią wiedzy.Jakich naprawdę ciekawych rad dajesz Milenko to naprawdę.Musze się rozejrzeć czy jakiegoś notatnika wirtualnego nie ma,bym se porady kopiowała.Musze oblukać :lol:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Wto cze 09, 2009 5:31

To prawda!-Milenka ma wielka wiedzę jeśli chodzi o koty,ja tez ciągle czegoś nowego się tu na forum uczę,dlatego oprócz czystej przyjemności jaką daje "bycie" na forum-jestem tu dla zdobywania fachowych porad-bo weci zbyt gadatliwi nie sa i nie lubią (prawie wszyscy)jak własciciel zierzaka zbyt wiele umie i wie! :twisted:

Marysiu-ja optowałabym jednak za parafiną-oleje organiczne mogą spowodowac zaburzenia we wchłanianiu witamin rozpuszczalnych w tłuszczach,natomiast parafina nie wchłania się do organizmu-jest tylko "poślizgiem"
Oleje należy podawać w małych ilościach-tu polecam NNKT-i to nie tylko dla kotów-nam tez sa bardzo potrzebne! :D
http://www.koty.pl/zywienie/art16,dlacz ... -ryby.html

Edit.-dodałam link dla zainteresowanych
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Wto cze 09, 2009 11:39

A ja ogólnie polecam tę stronkę.Jest tam pełno ciekawych rzeczy.Ja to najwięcej rzeczy dowiedziałam się właśnie będąc tu,na tym forum,tu u Milenki najwięcej :1luvu: :1luvu: :1luvu: .To mnie raduje że tu mogę się spytać dosłownie o co chcę.Kiedyś miałam dużo kociaków i niby powinnam dużo wiedzieć.A jednak jeszcze dużo za mało wiedziałam i wiem
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Wto cze 09, 2009 18:28

Dziewczyny, dzięki, ale ja naprawde nie wiem wcale dużo, tylko w tym co sama przerabiałam się orientuje, ale w tyyylu tematach zielona jestem zupełnie!

Kasiu, a czemu oleje organiczne mają ograniczać wchłanianie witamin rozp. w tłuszczach? one przecież zawierają takie witaminy, najczęście A i E. Z parafiną trzeba uważać przy lekach, tzn. pilnowac odstepów czasowych i kolejności, bo jak podamy parafine, a po niej leki, to wtedy jest zaburzone wchłanianie, bo parafina pokrywa przewód pokarmowy takim filmem.

A co do NNKT zgadzam sie w zupełności, są super zdrowe :D ja zaczełąm jakiś czas temu podawać gadzikom olej z łososia, śmierdzi okrutnie :twisted: tylko trzeba pilnować, zeby te oleje, które kupujemy były zimnotłoczone, bo inaczej, to tracą dużo ze swojej wartości odżywczej.

milenap

[poprzednia][następna]