niewykluczone, no........ czy one wszystkie są tak kochane, czy to przypadek? dlaczego ciągle gdzieś czytam, że persy są wredne

Ale ja to chciałam napisać, że persinki są już w drodze do wawy!!!! Będę czekać na wieści

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
magdaradek pisze:persjoza powiadasz Serniczku..........![]()
niewykluczone, no........ czy one wszystkie są tak kochane, czy to przypadek? dlaczego ciągle gdzieś czytam, że persy są wrednechyba ludzie piszący takie rzeczy są wredni.
Ale ja to chciałam napisać, że persinki są już w drodze do wawy!!!! Będę czekać na wieści
aamms pisze:magdaradek pisze:persjoza powiadasz Serniczku..........![]()
niewykluczone, no........ czy one wszystkie są tak kochane, czy to przypadek? dlaczego ciągle gdzieś czytam, że persy są wrednechyba ludzie piszący takie rzeczy są wredni.
Wszystkie są takie kochane..
A takie głupoty piszą ludzie, którzy oceniają persy po wyglądzie.. bo persiki mają minki obrażone na cały świat.. Ale to tylko mina a nie charakter..
I chciałam powiedzieć, że czekam na telefon pana wiozącego kicie..
magdaradek pisze:aamms pisze:magdaradek pisze:persjoza powiadasz Serniczku..........![]()
Wszystkie są takie kochane..
A takie głupoty piszą ludzie, którzy oceniają persy po wyglądzie.. bo persiki mają minki obrażone na cały świat.. Ale to tylko mina a nie charakter..
I chciałam powiedzieć, że czekam na telefon pana wiozącego kicie..
aams, ale umówiliście się jakoś i Piotr wie, do kogo dzwonić tak?
magdaradek pisze: dlaczego ciągle gdzieś czytam, że persy są wrednechyba ludzie piszący takie rzeczy są wredni.
Serniczek pisze:magdaradek pisze: dlaczego ciągle gdzieś czytam, że persy są wrednechyba ludzie piszący takie rzeczy są wredni.
proponuję porzucić dotychczasowa lekturę na rzecz Puchatkowa-skoro już łynęłas bakcyla i chorujesz.........witamy w "kasie chorych"![]()
Co do wniosków na temat ludzi to trudno sie z Toba nie zgodzić.
Generalnie persy są słodkie,niepowtarzalne i kochają bezwarunkowo.I wrazliwe są bardziej na choroby dlatego cierpienie częściej spotyka własnie te kotki.
coztego pisze:Już pisałam do sawanki na PW, napiszę też tutaj, w przyszłą środę - 17-tego mogę zabrać kotę z Wawy do Zabrza.
zirrael pisze:ależ ja i tak bedę w katowicach w czerwcu - tylko nie wiem kiedyale na kawke mozemy się umawiac
magdaradek pisze:Serniczek pisze:magdaradek pisze: dlaczego ciągle gdzieś czytam, że persy są wrednechyba ludzie piszący takie rzeczy są wredni.
proponuję porzucić dotychczasowa lekturę na rzecz Puchatkowa-skoro już łynęłas bakcyla i chorujesz.........witamy w "kasie chorych"![]()
Co do wniosków na temat ludzi to trudno sie z Toba nie zgodzić.
Generalnie persy są słodkie,niepowtarzalne i kochają bezwarunkowo.I wrazliwe są bardziej na choroby dlatego cierpienie częściej spotyka własnie te kotki.
będę sobie czytać Wasz wątek, dowiem się czegoś więcej o psychice persów. Tak naprawdę to wszystkie koty są fantastyczne i niepowtarzalne
przedwczoraj znalazłam na alegratce ogłoszenie, że facet chce oddać w dobre ręce 11 letniego persabo dziecko ma alergię
stara, głupia śpiewka. a wiem, że dziewczyny z lódzkiego schronu niejednokrotnie były swiadkami gaśnięcia persów i innych rasowców w zastraszającym tempie
te koty bardzo źle znoszą rozstania. I w przypływie złości napisalam maila do gościa, że mam nadzieję, że kiedyś jego córka też będzie miała na niego alergię i odda go do domu starców, gdy będzie już nie przydatny........wiem, wiem......bez sensu, ale mnie nerwy szarpnęły. Ogłoszenie zdjęte
choć nie wiem, czy to dobrze wróży .........
CoolCaty pisze:Persice to koszmar na żywo. Ciemniejsza waży 1900gram, a jasniejsza 2100 gram. Wchodzone są tragicznie. Obie mają straszny kamień nazębny. Ciemniejsza ma strasznie obolałe, spuchnięte i zaropiałe gardło oraz zapalenie oskrzeli przechodzące już na płuca. Jasniejsza ma tragiczne uszy ze świerzbem i grzybem oraz poodparzaną skórę z ropnym zapaleniem. Obie mają zapalenie skóy twarzy. Słabsza dostała kroplówki, jaśniejsza łądnie podjadła.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Evilus, Kasiasemba, Patrykpoz i 294 gości