Kocurek norweski leśny - MA DOM U KAROLI :D

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 18, 2004 21:38

Karolaa, jak super!!!!!!!! Bardzo sie cieszę :D

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Śro lut 18, 2004 22:44

Oberhexe pisze:Karolaa, jak super!!!!!!!! Bardzo sie cieszę :D

Dzieki!! Nawet nie wiesz jak ja sie ciesze :D To po prostu niesamowite!
Bede zdawac relacje :)

Eliza! Dzieki za mejla i zdjecia, odpisalam ci, mam nadzieje, ze doszedl :)
Eh, teraz pozostaje mi juz tylko czekac :roll:

Karola cala w skowronkach (moze to niepolityczne troche okreslenie ;)

karolaa

Od: Wto sty 27, 2004 20:45

Post » Śro lut 18, 2004 23:11

karolaa pisze:Eliza! Dzieki za mejla i zdjecia...

No to chwal sie szybciutko 8)
Ja jeszcze nie gratulowalam , wiec moje gratulacje, mam nadzieje ze wszyscy sie sobie spodobacie a kotuch szybko sie zaaklimatyzuje i bedziecie dzielic razem wiele radosnych chwil :ok:

ktosia

Od: Pon gru 02, 2002 18:29

Post » Śro lut 18, 2004 23:15

Meila dostałam!!! Nawet nie iwecie jaka jestem szczęśliwa - Bonifacuś ma nowy dom! Jeszcze tylko jutro zabrać go z tego strasznego miejsca i będzie dobrze. Żebym przez trzy noce nie spała to go bedę przechowywała :twisted: W Warszawie będzie wieczorem w niedzielę - Krzysiek jedzie w delegację i osobiście go dostarczy. :)
Karola jest kochana -to fakt. A ja mogę powolooli odetchnąć że sprawy przybrały taki obrót. A Bonifacuś jest dokładnie taki - kubek w kubek - prawda Karolka? :catmilk: :dance: :dance2:

elisee

Od: Czw paź 23, 2003 23:29

Post » Czw lut 19, 2004 11:03

Super :D Gratulacje :D
Monika & Ruda i Kropek. Za TM Bursztyn, Kocinka, Cykoria, Wodzik, Dyś i Zuzia..
Nasz wątek http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... #p10850216

Monika

Od: Pt lut 22, 2002 12:49

Post » Czw lut 19, 2004 11:24

Bonifacuś jest już u mnie - a ściśle pietro niżej u rodziców w swoim tymczasowym pokoiku z kanapą i widokiem na ogród. Jest przekochany! :1luvu: Śliczny, duży puchaty. A do tego przemiły - przytula się, ociera, mruczy, gimnastykuje paluszki - słodziak. Karola bedzie miała z niego pociechę! Tylko....jest potwornie sfilcowany. Nikt go nie czesał od niepamietnych czasów i czuć pod spodem mase zbitej siersci. Siedziałam juz przy nim z grzebieniem, kryza rozczesana, spod pachwin wyciełam mu wieelkie dredy, niestety pewnie i to co uda mi się wyczesać na grzebiecie częściowo będę musiała obciąć..Bonifacy nie robi problemów przy czesaniu , przewraca się na plecki, pokazuje brzuszek i cały czas chodza mu paluszki ale robie przerwy bo to nie jest przyjemne dla niego - niekiedyu musze go po prostu pociagnąć za kłaczki wyciągająć martwe włosy :cr y:
Wezmę może kogoś do pomocy, bo Bonifacy się kręci i boje się aby go nie zaciąć. Postaram się go rozczesać na ile mi się uda aby Karola nie musiała się z tym meczyć. Najwazniejsze że jest już w ciepłym pokoju, ma pełna miskę , jest głaskany na prawo i lewo i futerko dochodzi do ładu.

elisee

Post » Czw lut 19, 2004 11:33

super!!!! misiek kochany!

Basia_G

Od: Śro paź 02, 2002 15:33

Post » Czw lut 19, 2004 11:36

Dziekuje dziekuje :)
Wszystko sie cudownie udalo i ulozylo! Nawet nie musze jechac do Poznania po Bonifacego :D Eliza jest po prostu genialna! Prawdziwy hodowca i wielbiciel kotow :D
Uf, ciesze sie, ze wszystko wyszlo tak dobrze, napiecie troche spada. Chociaz nie moglam z wrazenia zasnac dzisiaj do 04 i teraz mam gigantyczne wory pod oczyma i minimalna jakosc pracy :?
Dzisiaj ciagne TZ na rundke po sklepach, kupimy najwazniejsze rzeczy, reszte zamowimy w animalii (ktos ma doswiadczenie z czasem oczekiwania na przesylke?).

Karolaa

karolaa

Post » Czw lut 19, 2004 11:48

Kocie zakupy....to co tygrysy lubią najbardziej :wink:
Przy okazji - gdybys kupowała kuwetę to najwygodniej taką zakrytą żeby kot nie rozrzucał żwirku i jak najwyższą w dolnej części - kocurki lubią opierać nogę o boczna ściankę i robić tak siusiu. Przynajmniej Dyzio tak robi.

elisee

Post » Czw lut 19, 2004 11:52

Ah, Elizo jaka jestes cudowna, po prostu brak mi slow :love: Jak sie spotkamy osobiscie na pzf'owej wystawie w kwietniu to cie wysciskam na wszystkie strony :D Uwazaj!! ;)
Dopisze szczotki i grzebyki do artykułów pierwszej potrzeby (a szampon czy cos takiego??). Mam nadzieje, ze wspolnymi silami uda nam sie doprowadzic kocia do porzadku i niedlugo bedzie blyszczal znowu!
Argh, ale az mi sie cos robi kiedy pomysle o ludziach, ktorzy tak go zaniedbali :evil:

Karolaa

karolaa

Post » Czw lut 19, 2004 11:53

karolaa pisze:Dziekuje dziekuje :)
reszte zamowimy w animalii (ktos ma doswiadczenie z czasem oczekiwania na przesylke?).
Karolaa

Pewnie z tydzień? Ja zamowilam 16-go, oplacilam przelewem tego samego dnia, na razie jest "przyjęte", jeszcze nie "przygotowywane"

izza

Od: Pt wrz 26, 2003 14:32

Post » Czw lut 19, 2004 12:07

No właśnie.... nie wiem ile czasu minie zanim przestanę sobie pluć w brodę że nie przewidziałam takiej sytuacji....W bolesny sposób przekonałąm się że nie należy lekceważyć swoich złych przeczuć co do nabywcy kota. Dałam sobie oczy zamydlić bo jak zobaczyłam raz koty po kilku miesiącach to było ok :evil:
No normalnie trzeba chyba jeździc na inspekcje do kupujacych! Zreszta taka sytuacja przytrafia mi się po raz pierwszy - z wiekszością osób mam kontakt - nawet dostałam po długiej przerwie super zdjęcie Barneya z Wrocławia, który kończy już pięć lat i wybieram się w odwiedziny.
Ja stosuje szampon ( plus inne kosmetyki) firmy Iv San Bernard. Używam szamponu bananowego dla kotów półdługowłosych i jestem zadowolona. Ale nie jest to konieczne. Zresztą kąpanie jest w dalszej perpektywie - oprócz tego potargania sierść nie jest zła - brudaskiem nie jest.

elisee

Post » Czw lut 19, 2004 12:13

elisee ja tak niesmialo moze zmien tytul watku?
Dobrze, ze kocio "odbity" i bedzie mial kochajacy domek :D
Monika & Ruda i Kropek. Za TM Bursztyn, Kocinka, Cykoria, Wodzik, Dyś i Zuzia..
Nasz wątek http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... #p10850216

Monika

Od: Pt lut 22, 2002 12:49

Post » Czw lut 19, 2004 12:38

Wielkie brawo......siła forum rokcafe....sam bym go przygarnął , ale mam już 12 i to wystarczy...pozdrowienia od mojego Pręgola (kliknij na link poniżej)

http://plfoto.com/zdjecie.php?picture=250363
A tu możecie oglądać moje zdjęcia:
Portfolio fotneta
Portfolio kotneta
Obrazek
PRĘGOLO

Bonifacy

Od: Wto sty 28, 2003 16:40

Post » Czw lut 19, 2004 12:49

Karolaa, na pewno przyda Ci się link do "Wiewiórkowa", czyli forum miłośników norwegów :D

http://forum.nfo.pl

Do listy zakupów dorzuć jeszcze puder do kocurzego ogona, kastratom kita się wprawdzie nie tłuści tak jak pełnojajecznym, ale do pielęgnacji NFO puderek podobno jest niezbędny :D . Chyba kupisz go w Animalii.

Udanych zakupów :D

Sigrid

Od: Śro lip 30, 2003 16:54

[poprzednia][następna]