160 Kotów Szczecin Prosimy o Wsparcie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 06, 2009 12:11 Re: Sterylizacja?

sunpuma pisze:Witam serdecznie. Jestem naprawde bardzo szczesliwa, ze znalazl sie ktos, kto zechcial poswiecic swoj czas naszym stworzeniom, bez ktorych nie wyobrazam sobie naszego zycia ;) Ocywiscie bardzo chce wspierac fundacje ale rowniez wychodze z propozycja sterylizacji lub kastracji. Kiedys bylam na wakacjach u rodziny gdzie moj daleki wujek jest weterynarzem. On zgodzil sie podpisac umowe z fundacja kotow i zadarmo sterylizuje kotki. Bylam z niego bardzo dumna. Do dzis jest moim wzorem do nasladowania. Moze kolo Pani Izabeli jest weterynarz i udaloby sie takze taka umowe zawrzec? Bo w jakim celu maja sie rodzic malutkie koteczki skoro nie beda mialy co jesc? Bardzo prosze o rozpatrzenie mojej propozycji, a jezeli weterynarz nie zgodzi sie na taki szlachetny gest, wowczas wymysle cos innego ;)
Witam Serdecznie. Przepraszam ale chyba nie doczytałaś watku? Sterylizuje koty od prawie 10 lat. Na moim terenie zostało wysterylizowanych przez mnie prawie 150 kocic.Niektóre juz dawno odeszły. W tym roku wysterylizowaliśmy juz 25 z czego 15 dotyczy terenu opuszczonych działek.Teraz miały byc kolejne. Teren opuszczonych działek jest pod moja opieką dopiero od stycznia tego roku. Sterylizacje mam robione bezplatnie w TOZie. Ich koszt pokrywa Urząd Miasta Szczecin.Pozdrawiam.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Sob cze 06, 2009 12:50

iza71koty pisze:Dziewczyny Bardzo potrzebujemy mokrej karmy dla maluszków i piasku. Bardzo dużo tego idzie. Jesli Ktoś moze nam jakoś pomóc, będziemy niewymownie wdzięczni. :catmilk:

iza71koty

Post » Sob cze 06, 2009 12:50

iza71koty pisze:Poszukuję osób ze Szczecina, które pomogą przeczesać teren.Sama nie dam rady.

iza71koty

Post » Sob cze 06, 2009 14:09

anakolada pisze:agiis, mówią że z zewnątrz lepiej widać, ja jestem całkowicie zewnątrz, lubię sobie poczytać wątek, wpadam często, odzywam się rzadko i wiesz co, nigdy, naprawdę nigdy nie widziałam tu żadnych obraźliwych słów Izy w stronę kogokolwiek z forum. Owszem, wielokrotnie były różnice zdań, czasem na tyle duże, że nie do pogodzenia - ludzie odchodzili, czasem ostra obrona swoich racji,ale obrażanie na forum, ze strony Izy nie miało miejsca ;

i powiem Ci szczerze, jako postronny czytelnik niezaangażowany w spory - to już szybciej Twoje posty odczytuję jako właśnie te obraźliwe, takie niewyhamowane w porę

miałam się nie wtrącać skoro pomóc nie mogę, ale tym razem, po raz pierwszy zresztą, nie wytrzymałam

to jest publiczne forum i każdy ma prawo wypowiedzi anakolada. ty również
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Sob cze 06, 2009 14:16

Jayin pisze:Dziewczyny - nie ma co roztrząsać chyba, kto co i kiedy, komu, jak.

Priorytetowo teraz trzeba by się zastanowić, co zrobić z kotkami i młodymi. Bo te "kawalerskie" koty to rzeczywiście same się przemieszczają najczęściej.

Ja mam zerowe doświadczenie, jeśli chodzi o fizyczne przenoszenie kotki i młodych - takich dzikich, więc chętnie poczytam JAK to zorganizować. A jak tylko dam radę, to w poniedziałek z kilkorgiem moich maturzystów spróbujemy tam dotrzeć i pomóc Izie w namierzaniu kotów i... No właśnie... "W przenoszeniu"?. Tylko gdzie...?

Jayin je też pomogę - priorytet to kotki z małymi tak myślę

agiis-s

Post » Sob cze 06, 2009 14:38

Dziękujemy Ci Agiis-s :wink: Ktoś musi mi pomóc dostać się do środka do altanki Karmicielki. Ta kobieta postradała zmysły. Zabiła gwożdziami drzwi, bo tam jest kotka z maluszkami. Pewnie żeby je uchronić przede mną.......Pewnie już odkryła ze jej wykradłam i wysterylizowałam dwie kotki. To jakieś błedne koło.

iza71koty

Post » Sob cze 06, 2009 14:40

iza71koty pisze:Dziękujemy Ci Agiis-s :wink: Ktoś musi mi pomóc dostać się do środka do altanki Karmicielki. Ta kobieta postradała zmysły. Zabiła gwożdziami drzwi, bo tam jest kotka z maluszkami. Pewnie żeby je uchronić przede mną.......Pewnie już odkryła ze jej wykradłam i wysterylizowałam dwie kotki. To jakieś błedne koło.

8O
robimy włam?

agiis-s

Post » Sob cze 06, 2009 14:59

A co to za Karmicielka??... Wie, że tam będzie wszystko zrownane z ziemią?...

Jayin

Od: Sob paź 18, 2003 20:11

Post » Sob cze 06, 2009 15:05

Jayin pisze:A co to za Karmicielka??... Wie, że tam będzie wszystko zrownane z ziemią?...
Karmicielka to bardzo opanowana osoba. Zyje w innym świecie.Kiedy zabierałam pierwsze kotki do sterylki i sie jej zapytałam gdzie zabierze te wszystkie kotki z terenu swojej działki jeśli zaczną sie tu roboty, to mi odpowiedziała ze nic tu robic nie beda.Ze ja te koty na śmierć zabieram a jej Maż mnie spytał czy ja przypadkiem nie chandluje kocimi skórkami 8O 8O 8O Co mam Ci jeszcze napisać Jayin?

iza71koty

Post » Sob cze 06, 2009 15:06

agiis-s pisze:
iza71koty pisze:Dziękujemy Ci Agiis-s :wink: Ktoś musi mi pomóc dostać się do środka do altanki Karmicielki. Ta kobieta postradała zmysły. Zabiła gwożdziami drzwi, bo tam jest kotka z maluszkami. Pewnie żeby je uchronić przede mną.......Pewnie już odkryła ze jej wykradłam i wysterylizowałam dwie kotki. To jakieś błedne koło.

8O
robimy włam?
Trzeba będzie zrobić ale jakos delikatnie bo tam sa jeszcze inne koty.

iza71koty

Post » Sob cze 06, 2009 18:38

ja moge tylko hopsnac niestety :(
ale caly czas bede mocno trzymac kciuki :ok:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Sob cze 06, 2009 19:02

Matko Boska, cokolwiek nie napiszę, to będą tylko słowa. Przesłałam link wirtualnemu znajomemu ze Szczecina, ale nie jest to kociarz i nie mam wielkiej nadziei, że ruszy tyłek. Ale spróbować musiałam.
Może Viva mogła by nagłośnić sprawę medialnie, albo jakoś pomóc?
Potwornie dołujące... :(

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Sob cze 06, 2009 22:36

Megana pisze:Matko Boska, cokolwiek nie napiszę, to będą tylko słowa. Przesłałam link wirtualnemu znajomemu ze Szczecina, ale nie jest to kociarz i nie mam wielkiej nadziei, że ruszy tyłek. Ale spróbować musiałam.
Może Viva mogła by nagłośnić sprawę medialnie, albo jakoś pomóc?
Potwornie dołujące... :(
Masz rację Megana. Cokolwiek by nie napisać czy powiedzieć , w żaden sposób nie odda to uczucia jakie teraz w sobie myślę że Wszyscy mamy.Ja osobiście odbieram to jako kleskę i porażke. Tak ładnie szło ze sterylkami. Miałam tyle serca i planów dla tych kociaków. Dopiero zaczęliśmy wspolnie poprawiać od krótkiego czasu ich los. Nawet nie wiem co pisać. Nie moge jesć, nie mogę spać. Mam w nocy koszmary.Jesli nie zrobie nic, te koszmary sie nigdy nie skończą. Przeraża mnie tylko skala tego problemu.

iza71koty

Post » Sob cze 06, 2009 22:38

Bardzo potrzebne środki na zakup karmy i piasku dla kociaków. Bardzo Prosimy o Wsparcie. Jest Bardzo ciężka sytuacja. :catmilk:

iza71koty

Post » Nie cze 07, 2009 6:37

witam z rana pani Izo w poniedzialek pojdzie paczka postaram sie poslac priorytetem :wink:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

[poprzednia][następna]