Espi - znowu u Cameo w dt, ds bardzo potrzeby :-((((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 04, 2009 11:26

Nie Kamila!
zdzialac bys moze i mogla gdybys chciala Agate oskarzac a nie dom fufu.
Na tym froncie nic nie zdzialasz i naprawde powinnas byc Pani Oli wdzieczna ze dala malej dom.
Kredka mogla by juz nie zyc i naprawde trzeba sie cieszyc ze ma taka przystan.
I cieszyc sie ze historia dla Kredki skonczyla sie tak a nie inaczej. Bo mogla skonczyc sie tragicznie...

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Czw cze 04, 2009 11:27

Etka pisze:W pozostalych utarczkach slownych nie, to jest forum dyskusyjne, trzeba byc grzecznym i odnosic sie do ludzi z nalezytym szacunkiem.
Moge tylko sie domyslac ze Kamili puscily nerwy bo jakby ktos tak w sprawie zrobionej przez mnie sterylki jezdzil i moze gdybym sama byla mloda i niedoswiadczona byc moze rowniez puscily by mi nerwy.
No ale to niczego nie tlumaczy.

Napisałam:

To że mam taki język, to już moja sprawa, mam ile innych (dołujących) spraw na głowie i dlatego wchodzę na forum (żeby się zrelaksować) a co widzę? Wiecznie jakieś przepychanki, aż się odechciewa pisać.

No ale, to mnie nie tłumaczy wiem :wink:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Czw cze 04, 2009 11:34

Korciaczki pisze:
Amika6 pisze:"Dziewczyny może trochę mniej samouwielbienia i wzajemnej adoracji."

To bardzo niesprawiedliwy i krzywdzący osąd.

W mojej ocenie nie, bo ....
- jeżeli ktoś pisze o sobie jaki jest w każdym calu idealny (nigdy i niczego nie zrobił źle) i jest pewien, że nigdy nie popełni żadnego błędu - to dla mnie jest to zwykłe zarozumialstwo.
- jeżeli jedna osoba wypisuje jednym tchem listę zalet i zasług drugiej osoby, a potem ta druga wychwala pod niebiosa tę pierwszą - to dla mnie jest to TWA.

Przyznam, że nie podoba mi się sposób wypowiedzi Cameo, ale jeśli kogoś posądzamy o kłamstwa i oszustwa, a nie dajemy mu szansy oczyszczenie się z zarzutów, to co mają o tym sądzić osoby postronne?

Jeśli dodać do tego tę sławetną PW (czytałam oryginał i mam kopię jakby autorka chciała ja sobie zachować na pamiatkę) i zawarte w niej insynuacje finansowe, to na miejscu Cameo też nie oddałabym tej książeczki.
Skoro twierdzicie, że to nie jest książeczka Kredki, to po kij Wam ona, a jeżeli to jednak książeczka Kredki to czy wykreślicie tamtą sterylkę a wpiszecie swoją.
Ostatnio edytowano Czw cze 04, 2009 11:36 przez Amika6, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Czw cze 04, 2009 11:36

Etka pisze:Nie Kamila!
Na tym froncie nic nie zdzialasz i naprawde powinnas byc Pani Oli wdzieczna ze dala malej dom.
I cieszyc sie ze historia dla Kredki skonczyla sie tak a nie inaczej. Bo mogla skonczyc sie tragicznie...

A dlaczego miałabym oskarżyć Agatę? za co? za to że kot uciekł (co się bardzo często zdarza, u mnie nawet często, bo mam kotkę która usilnie stara się wyjść i gdyby nie zabezpieczone okno, to by już jej tu nie było) mogłabym tylko o to, że nie zabezpieczyła okna.

I nie bronię Agaty, po prostu tam byłam i widziałam ten nieszczęsny daszek i okno.

I jestem bardzo wdzięczna Oli i Dorocie że zabrały Kredkę ale jak czytam co o mnie piszą to 8O

A co do umów, to muszę to przemyśleć, bo Mozart oddany z umową odszedł za TM, a papier mogłam już sobie podrzeć i wyrzucić do kosza... albo wytrzeć (wiecie co) bo sprawa w sądzie nie zwróci kotu życia...

Cameo

Post » Czw cze 04, 2009 11:42

Cameo pisze:
Etka pisze:Nie Kamila!

A dlaczego miałabym oskarżyć Agatę? za co? za to że kot uciekł (co się bardzo często zdarza, u mnie nawet często, bo mam kotkę która usilnie stara się wyjść i gdyby nie zabezpieczone okno, to by już jej tu nie było) mogłabym tylko o to, że nie zabezpieczyła okna.

I nie bronię Agaty, po prostu tam byłam i widziałam ten nieszczęsny daszek i okno.

I jestem bardzo wdzięczna Oli i Dorocie że zabrały Kredkę ale jak czytam co o mnie piszą to 8O

A co do umów, to muszę to przemyśleć, bo Mozart oddany z umową odszedł za TM, a papier mogłam już sobie podrzeć i wyrzucić do kosza... albo wytrzeć (wiecie co) bo sprawa w sądzie nie zwróci kotu życia...

Oj w wątku Kredki to nieźle się Agacie dostało :?: czyzby znów jakaś zmiana :lol:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw cze 04, 2009 11:46

Amika6 pisze:W mojej ocenie nie, bo ....
- jeżeli ktoś pisze o sobie jaki jest w każdym calu idealny (nigdy i niczego nie zrobił źle) i jest pewien, że nigdy nie popełni żadnego błędu - to dla mnie jest to zwykłe zarozumialstwo.
- jeżeli jedna osoba wypisuje jednym tchem listę zalet i zasług drugiej osoby, a potem ta druga wychwala pod niebiosa tę pierwszą - to dla mnie jest to TWA.

Przyznam, że nie podoba mi się sposób wypowiedzi Cameo, ale jeśli kogoś posądzamy o kłamstwa i oszustwa, a nie dajemy mu szansy oczyszczenie się z zarzutów, to co mają o tym sądzić osoby postronne?

Fatalnie mnie zrozumialas - nie jestem idealna i popelnilam mase bledow. Ale do adopcji przykladam maximum starannosci, w przeciwienstwie do Cameo, nie jestem sklocona z domami, mam z nimi kontakt i wszystkie koty zyja. Tylko tyle. NDF faktycznie wychwalala mnie nie majac do tego zadnych podstaw, az wstyd mi bylo to czytac.

Cameo miala caly czas szanse oczyszczenia sie z zarzutow, ale woli szukac winy wszedzie poza soba, kombinowac i wybuchac agresja wobec kazdego, kto wypowiada sie nie po jej mysli.
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Czw cze 04, 2009 11:47

O co Ci chodzi Tereso? w którym miejscu obraziłam Olę i Dorotę?

Cameo

Post » Czw cze 04, 2009 11:53

Liwia_ pisze:Ale do adopcji przykladam maximum starannosci, w przeciwienstwie do Cameo.

Nie każdy jest idealny, nawet same Korciaczki się przyznały, mam nadzieję że Ty się nie pomylisz w jakiejś adopcji (chociaż Ci tego nie życzę)

Ostatni przykład, kot jednej z forumowiczek wrócił do niej po kilku latach, ponoć bardzo dobry dom i jak widać...

Cameo

Post » Czw cze 04, 2009 11:57

terenia1 pisze:Napisano, że Pani Kamila obronić się nie umie może z racji młodego wieku nie wiem :lol: ale za to dokopać potrafi 8O

Udajesz niezorientowaną, czy faktycznie nie doczytałaś kto pierwszy zaczął atakować.
A tak przy okazji z ciekawośći zapytam jaki masz powód, że przyłączyłaś się do tego ataku?
Obrazek

Amika6

Post » Czw cze 04, 2009 12:00

Mam prośbę Cameo nie mieszaj moich córek z błotem. One i tak sa wystarczająco zniechęcone do tego, co robiły. No, ale wg Ciebie to tylko
"dwie rozpieszczone dziewuchy, obrazone na cały świat', które "podnosza wątki dla poklasku", i które najlepiej, żeby "zamilkły na tych wątkach"albo żeby "puścić im ban".
Przepraszam wszystkich, którzy myśleli, że jestem szlachetna. I za kolejne OT.
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Czw cze 04, 2009 12:04

Korciaczki pisze:Mam prośbę Cameo nie mieszaj moich córek z błotem. One i tak sa wystarczająco zniechęcone do tego, co robiły. No, ale wg Ciebie to tylko
"dwie rozpieszczone dziewuchy, obrazone na cały świat', które "podnosza wątki dla poklasku", i które najlepiej, żeby "zamilkły na tych wątkach"albo żeby "puścić im ban".
Przepraszam wszystkich, którzy myśleli, że jestem szlachetna. I za kolejne OT.

O przepraszam że uraziłam. Tylko że to było w Lutym a teraz mamy Czerwiec, za tamto przeprosiłam, a teraz napisałam że jestem ciekawa co się dzieje z... kilka stron do tyłu.

Poza tym, pani też interesuje się moimi adopcjami, zagląda na moje wątki, i jak widać, włączyła się pani do tej bójki słownej. Teraz ja się powinnam zniechęcić do tego forum.

Cameo

Post » Czw cze 04, 2009 12:08

A ja przypomnę, że tak w ogóle to wątek Espi ... tak przynajmniej stoi w tytule :roll:

Doczytałam do końca i nic nie rozumiem.
Jest to Kredka czy nie? :roll:

Trzymam kciuki za Jej spokojne życie w Nowym Domu i za zakończenie sporów między paniami :D
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Czw cze 04, 2009 12:30

Myszeńk@ pisze:Jest to Kredka czy nie? :roll:

Ciężko to stwierdzić. Dodałam sobie do zakładek (i zacytuję) post nowego_domu_fufu w którym opisała jak wyglądała adopcja Fufu.

1. Żeby móc starać się o kotkę wykonałam kilkanaście telefonów.
2. Zadawano mi wiele najróżniejszych pytań : co mnie ujęło w Fufu, jak jestem przygotowana, czy miałam kontakt z innymi zwierzętami.
3. Dopiero po kilku dniach dostała pozytywną odpowiedź, ale warunkiem było to, że trzeba obejrzeć moje mieszkanie.
4.Kotek przyjechał do mnie i jej właściciele z DT widzieli jej pierwsze 'kroki' w nowym domu.
5. Poza tym zobowiązałam się do opisywania zdarzeń na forum i tylko z tego powodu tu jestem.
6. Po adopcji jestem w stałym kontakcie z DT, może nikt nie uwierzy, ale rozmawiamy dosłownie godzinami.
7. Wiem, że jeśli mieliby jakiekolwiek wątpliwości natychmiast by tu byli.
8. Czuję w nich wsparcie i mogę się zgłosić z każdym, choćby najdrobniejszym problemem.

Cameo

Post » Czw cze 04, 2009 12:41

Liwia_ pisze:Cameo miala caly czas szanse oczyszczenia sie z zarzutow, ale woli szukac winy wszedzie poza soba, kombinowac i wybuchac agresja wobec kazdego, kto wypowiada sie nie po jej mysli.

Przykro mi ale jakoś tej dobrej woli z Waszej strony nie widziałam. I nie odsyłaj do N-D-F, bo nie wierzę, że nie miałaś wpływu na Jej decyzje (chociażby poprzez to co pisałaś na forum). Gdyby zależało Wam na wyjaśnieniu sprawy Kredki nie buszowałybyście po miau w poszukiwaniu innych haków na Cameo.
I nie przerzucaj całej odpowiedzialności za brak porozumienia tylko na jedną stronę.
Od początku w Waszm sporze czuje się agresję, tylko różnie sprzedaną. Jedna strona kulturalnie i konsekwentnie kąsa (niczym w białych rękawiczkach), druga nie owijając w bawełnę (czasem nawet po chamsku). Forma różna, a zamiar taki sam.

No cóż, mogłaś od razu poprosić NDF i osoby cytujące o skasowanie tych zachwytów, wtedy bym uwierzyła, że czułaś się zawstydzona.
A swoją drogą DS musi być pod Twoim wielkim wrażeniem, albo kroniki pisze skoro aż tak szczegółowo jest zorientowany w sprawach DT
Obrazek

Amika6

Post » Czw cze 04, 2009 12:59

Amika6 pisze:
Liwia_ pisze:Cameo miala caly czas szanse oczyszczenia sie z zarzutow, ale woli szukac winy wszedzie poza soba, kombinowac i wybuchac agresja wobec kazdego, kto wypowiada sie nie po jej mysli.

Przykro mi ale jakoś tej dobrej woli z Waszej strony nie widziałam. I nie odsyłaj do N-D-F, bo nie wierzę, że nie miałaś wpływu na Jej decyzje (chociażby poprzez to co pisałaś na forum).

Nie mialam zadnego wplywu, nawet slowem nie zajaknelam sie na ten temat, ani w pw ani w zadnej rozmowie z NDF. Nie mam wplywu na decyzje Pan, nie poruszalam w ogole tego tematu.
Jezeli mi nie wierzysz - przykro mi.

Amika6 pisze:Gdyby zależało Wam na wyjaśnieniu sprawy Kredki nie buszowałybyście po miau w poszukiwaniu innych haków na Cameo.

Nie musialam buszowac. Cameo sama pisala mi o podejrzeniach w sprawie Penelopy, gdy potem zrobila larum, ze to Kredka - zapalilo sie czerwone swiatelko. I naprawde nie trzeba bylo buszowac i szukac - od razu wyskoczyla tez sprawa Mozarta i Espi.

Amika6 pisze:I nie przerzucaj całej odpowiedzialności za brak porozumienia tylko na jedną stronę.
Od początku w Waszm sporze czuje się agresję, tylko różnie sprzedaną. Jedna strona kulturalnie i konsekwentnie kąsa (niczym w białych rękawiczkach), druga nie owijając w bawełnę (czasem nawet po chamsku). Forma różna, a zamiar taki sam.

Ja to widze inaczej, pisalam x razy, ze nie znam Cameo, nie znam nikogo, kto mial z nia jakies zatargi, nie mialam zadnego powodu by klamac czy zlosliwie wobec niej postepowac. Nie widze agresji, widze swoje zaniepokojenie masa zbiegow okolicznosci, fatalnych decyzji i niedbalstwem.

Amika6 pisze:No cóż, mogłaś od razu poprosić NDF i osoby cytujące o skasowanie tych zachwytów, wtedy bym uwierzyła, że czułaś się zawstydzona.
A swoją drogą DS musi być pod Twoim wielkim wrażeniem, albo kroniki pisze skoro aż tak szczegółowo jest zorientowany w sprawach DT[/size]

Moze nie zauwazylas, ale nie bylo mnie na watku, gdy te posty sie pojawily. Przeczytalam je pozniej, mam teraz z NDF rzadki i krotki kontakt, mam po prostu inne sprawy na glowie. Jezeli nie uwierzysz w moje zawstydzenie - trudno. Kilka postow temu napisalam, jak sie sprawy maja. Swoja droga, bardzo "mily" argument ad personam z Twojej strony.
Napisalam, ze jestem jedna z malo zaangazowanych, malo robiacych forumowiczow, popelniam oczywiscie sporo bledow.
Jezeli chcesz mnie uwazac za zarozumiala megalomanke, przezyje to. Choc nie ukrywam, jest mi cholernie przykro.

Nie bede sie wypowiadac za DS, nie wiem na ile jest zorientowany.
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

[poprzednia][następna]