160 Kotów Szczecin Prosimy o Wsparcie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 04, 2009 10:28

To czekam na nr konta :-)

a co do zbiórek pieniedzy na kociaki - to na pewno się uda, tylko trzeba by było obmyslic jakis plan tej zbiorki i ustalić co i jak. Akurat w moim przypadku organizacja imprez teraz zaczyna być wzmożona :-) więc myślę, że przy ich okazji będzie można robić i zbiórki $, czy suchej karmy, mokrej itd. - dla kotów.

A że imprezy to raczej są koncertowe i żeglarskie - to może pokusimy się o wymyślenie fajnej stałej akcji kociej "żaglowej" :-) Co ty na to? W końcu koty szczecińskie, "portowe" :-) Jak coś wymyślimy, to mogę sie zająć rozpromowaniem akcji - ulotki, strona www, plakaty.

Jayin

Od: Sob paź 18, 2003 20:11

Post » Czw cze 04, 2009 10:37

Jasne Jayin. :lol: Widzę że masz głowę pełną pomysłów.No ja to już ostatnio nie mam. Za dużo kłopotów mi sie zwaliło i ledwo ze wszystkim wyrabiam. Ale wierzę że sie uda.Jak coś wymyślisz ,a wierzę że tak to pisz. Wszyscy trzymamy MOCNO KCIUKI :lol: :lol: Kociaki są śliczne. Część z nich na 1 stronie. Może ściągnij zdjęcia na reklamę tej akcjii? :wink:
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Czw cze 04, 2009 11:05

Bannerek na forum już sobie wstawiłam :-)

W weekend postaram się zrobić stronę www ze zdjęciami kociaków, opisami i opisem akcji. Jeśli pozwolisz - to podam tam namiary na ciebie, bo ja to i tak bym robiła tylko za przekaźnik :-) Tylko powiedz mi, co w tych namiarch wpisać? Wyślij mi na PW

Linki do tej strony porozsyłam wszędzie gdzie się da, z bannerkiem, żeby znajomi poumieszczali u siebie. A przy okazji koncertu wrześniowego - zorganizujemy zbiórkę "ze sceny" na kociaki. Jak już zaplanuję akcję, to dam ci znać - koniecznie będziesz musiała z mężem przyjechać nad Miedwie na ten koncert:-)

Ech, chciałoby się pomóc wszystkim kotom w Polsce... Jak tak czytam wątki na forumie... Ale rady nie da tak :( Skupię się więc na lokalnym pomaganiu chyba :? Może to będzie bardziej wymierne.

Jayin

Post » Czw cze 04, 2009 11:33

Jayin no słów mi brak......Jesteś NIESAMOWITA

Obrazek Zrób tak aby było dobrze.Wierzę ze Ci się uda :lol:

Piękny Banerek :wink:
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Czw cze 04, 2009 15:00

8O 8O 8O 8O
Jayin brak mi slow
az mnie sie lezka w oku zakrecila

dzieki ci wielkie za pomoc

i za dobre serce :wink:

ja zrobie drugi bazarek zaraz
takze pieniazki mozna bedzie przeznaczyc na zapas karmy badz na biezace potrzeby typu wet
pani Izo decyzja nalezy do pani :wink:

pozdrawiam :wink:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Czw cze 04, 2009 16:55

zrobilam nastepny bazar

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=4511681#4511681

zapraszam
bardzo fajna rzecz :D

wiora

Post » Czw cze 04, 2009 17:10

Przekazuję pomysł moich znajomych.

Zaproponowali, aby nr konta p.Izy był podany na pierwszej stronie, by osoby będące w podobnej sytuacji jak oni mogli od czasu do czasu coś wpłacić.
Moi znajomi mają nieregularne dochody i dlatego nie mogą zdecydować się na adopcję kociaka, ale czasami mogliby przekazac jakąś sumkę.
Ok. 2 tyg. temu przekazali 100zl dla wet. p.Izy (incognito na moje ręce o czym pisała wczesniej p.Iza).

Wydaje mi się, że upublicznienie nr konta p.Izy nie jest złym pomysłem.

NOT

Od: Wto wrz 02, 2008 23:26

Post » Czw cze 04, 2009 17:24

postaram się jutro przygotować chociaż "wizytówke" www z krotkim opisem, nr konta. a potem rozbudujemy to do strony ze zdjeciami i opisami kociakow i wieksza iloscia informacji. nr konta na wejściu to dobry pomysł :-)

Jayin

Post » Czw cze 04, 2009 17:29

Jayin pisze:postaram się jutro przygotować chociaż "wizytówke" www z krotkim opisem, nr konta. a potem rozbudujemy to do strony ze zdjeciami i opisami kociakow i wieksza iloscia informacji. nr konta na wejściu to dobry pomysł :-)

Poinformujcie się proszę jak to wygląda od strony podatków i urzędu skarbowego. Chodzi mi o przelewy na konto Izy.
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Czw cze 04, 2009 18:05

Hmm... Myślisz, że jakiś podatek dochodowy od tego trzeba odprowadzać?

Jayin

Post » Czw cze 04, 2009 18:14

juz kiedys byla podobna sytuacja jeszcze jak Katalizator prowadzila watek

wiem ze pani Iza ma status karmicielki i chyba za adoptowane wirtualnie nie trzeba w podatkowni
ale nie mam pewnosci co do pozostalych wplat :roll:

Jayin pani Iza bedzie dopiero wieczorem bo teraz karmi koty w terenie
takze trzeba poczekac az wroci :wink:

wiora

Post » Czw cze 04, 2009 18:24

wiem, że jeżeli na konto wpłynie określona kwota w danym czasie to trzeba zapłacić podatek - szczegółów nie znam niestety

pamiętam, że kotalizator tym się interesowała - ja wtedy z prawnikiem rozmawiałam, ale być może zmieniły się przepisy dotyczące darowizn,
myślę, że lepiej się upewnić, bo po co Iza ma mieć później przykrą niespodziankę
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Czw cze 04, 2009 18:35

tez tak sadze :wink:

wiora

Post » Czw cze 04, 2009 18:52

Coś mi tu nie pasuje.
Wydaje mi się, że wpłaty drobnych kwot od różnych osób nie podlegają opodatkowaniu.
Spróbuję jutro dowiedzieć się u źródła, czyli w Urzędzie Skarbowym.

NOT

Od: Wto wrz 02, 2008 23:26

Post » Czw cze 04, 2009 18:56

chodzi o podatek od darowizny

wpłaty podlegają opodatkowaniu, jeżeli ta sama osoba wpłaci w określonym czasie jakąś tam kwotę i to nie jednorazowo - jak mowie nie znam szczegółów.
Ta kwestia była już poruszana wcześniej i wszystko było wtedy ok , z zastrzeżeniem trzymania ręki na pulsie.
Obrazek Obrazek

e-dita

[poprzednia][następna]