KATOWICE-Akcja Sterylizacji 2014 - 2 lecznice,uchwała str.13

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 13, 2009 22:28

kaja555 pisze:jakie są opinie tej kliniki na Brynowie? Ktoś ma jakieś doświadczenia?

Ja powiem tak: jeśli chodzi o sterylki i zdrowego kota ok można spokojnie iść. Natomiast jesli chodzi o leczenie to lepiej nie mówić (wypowiadam się wyłącznie we własnym imieniu) :)
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Czw maja 14, 2009 9:22

phantasmagori pisze:
kaja555 pisze:jakie są opinie tej kliniki na Brynowie? Ktoś ma jakieś doświadczenia?

Ja powiem tak: jeśli chodzi o sterylki i zdrowego kota ok można spokojnie iść. Natomiast jesli chodzi o leczenie to lepiej nie mówić (wypowiadam się wyłącznie we własnym imieniu) :)

a mogłabys mi napisać czemu nie warto leczyc tam?
Kazdy z nas ma prawo znac opinie ds leczenia pupilow.

Kitty27

Od: Czw kwi 09, 2009 7:47

Post » Czw maja 14, 2009 13:42

Dziewczyny, proponuję opinie o klinice wpisywać w Dziale Weci polecani w tym wątku: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=78225. Będzie przejrzyściej :)
"Akceptacja śmierci i protest przeciw niej: dwie nieusuwalne strony naszego życia." (L.Kołakowski)

fili

Od: Pon paź 10, 2005 10:14

Post » Czw maja 14, 2009 18:51

fili pisze:Dziewczyny, proponuję opinie o klinice wpisywać w Dziale Weci polecani w tym wątku: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=78225. Będzie przejrzyściej :)

już kiedyś wpisałam tam opinię, o ile dobrze pamiętam z uzasadnieniem :)

dodam tylko że chodzę tam bo muszę ponieważ przy moich godzinach pracy jest to jedyna dostępna mi klinika. Ostatnio poprosiłam o dokładne badania mojego kota staruszka z chorym sercem powiedziano mi że ma bardzo dobre wyniki g. prawda kot ma leukopenie co oznacza stan zapalny w organiźmie. Nie zrobiono wszystkich podstawowych badań, skasowali ode mnie 170 zł
Na moje pytanie co z czyszczeniem zębów odpowiedziano mi cytuję: " Przy powiększonym sercu usypiać go nie będziemy, czy kiedyś zdechnie z głodu bo nie bedzie mógł jeść, czy się nie wybudzi z narkozy to na jedno wychodzi" Też g.prawda zrobiono to w innej klinice bez problemu, dokładnie monitorując narkozę. Wszystko na temat :)
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Wto maja 19, 2009 7:23

czyli leczyć nie, ale na sterylkę można kota zabrać

dziękuję!

w końcu darowanemu koniowi... :wink:
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Sob maja 23, 2009 6:45 Re: przygarne kotka

agulka83 pisze:witam, chciałabym przygarnąć małego kotka, najlepiej wysterylizowanego obojętnie jakiej płci, byłam nawet w schronisku ale nie mieli kociąt tylko dorosłą kotkę, która trochę mnie przerażała, mam prośbę, jeśli będziecie mieli informacje ze są małe wysterylizowane kotki to proszę o kontakt, ewentualnie wiecie czy można gdzieś bezpłatnie dokonać sterylizacji małego kotka. kontakt 698 757 969 Agnieszka

zmieniam bo już nieaktualne agulka ma już swoje maleństwo :D
Obrazek Obrazek

sawanka1

Od: Pon paź 29, 2007 10:31

Post » Pon cze 01, 2009 3:26

Pragnę poinformować, że więcej informacji o bezpłatnej sterylizacji można uzyskać na oficjalnej stronie internetowej miasta Katowice w zakładce "Ekologia i zwierzęta w mieście".
http://www.katowice.eu/pl/nasze-miasto/ ... iescie.htm

Gorąco zachęcam wszystkich opiekunów i karmicieli miejskich kotów wolno żyjących z Katowic oraz działkowców i osoby życzliwe kotom do skorzystania z tej bezpłatnej akcji. Jednocześnie proszę uczestników forum o rozpropagowanie akcji. Jesli akcja w tym roku zyska właściwe zainteresowanie mieszkańców jest zasadne czynić starania o jej kontynuację w roku następnym, jeśli nie rację będą mieli przeciwnicy akcji, którzy twierdzili, że jest ona niepotrzebną fanaberią. W ramach akcji przwidziano środki na sterylizację 300 kotek i kastrację 150 kocurów. Czteromiesięczne opóźnienie w uruchomieniu akcji nie będzie służyło pełnemu wykorzystaniu ustalonych limitów.

miluś

Od: Nie wrz 14, 2008 8:43

Post » Pon cze 01, 2009 6:27

jedna kotka, która przybłąkała się do filli naszego zakładu w Katowicach już została wysterylizowana dzięki tej akcji
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Śro cze 03, 2009 6:57

Lidka napisała:
Jakie sa warunki zalapania sie na te akcje.
Jestem bardzo zainteresowana. Opiekuje sie osiedlowymi kotami. W tej chwili sa 4 kocice do sterylek. BArdzo nie chcialabym nastepnego miotu.

Chciałem zapytać czy udało ci się zdążyć z tymi kocicami na sterylki ? Jeśli nasz problem z transportem to Ci pomogę, jeśli chcesz dłużej przechowywać kotki po sterylce to może ktoś pożyczy Ci klatkę na te parę dni.
Jeśli znasz innych opiekunów kotów z twojej okolicy to proszę zachęć ich do skorzystania ze sterylek, ale i kastracji. Na osiedlach osoby nieprzychylne kotom często podnoszą w skargach argument, że z kotami wiąże się nieprzyjemny zapach. Kastracja usunie ten problem i wytrąci im takie argumenty.

miluś

Post » Śro cze 03, 2009 6:58

wszystko z jej sterylizacją było spoko, jedynie na drugi dzień, jak znajomy zadzownił z pracy zapytać się, jak się czuje (a umówił się, że po pracy będzie ją zabierał), to pani w sposób niemiły kazała mu ją natychmiast zabierać bo kotka jest "taka dzika".

Co z resztą nie było prawdą, ale kotka na pewno zestresowana taką operacja na sobie była.
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Pon cze 08, 2009 16:59

Czerwcowe wydanie informatora miejskigo "Nasze Katowice" na pierwszej stronie zamieściło informację o akcji sterylizacji.
http://www.katowice.eu/uploads/NKczerwiecmal.pdf :D
Jest szansa, że informacja o akcji będzie dostępna dla kolejnej grupy mieszkańców i przyjaciół kotów miejskich.

miluś

Post » Wto cze 09, 2009 10:25

Moje kotki jeszcze nie wyciete, bo mam problem z porannym dowozem. Mam nadzieje że jakoś uda mi sie to w koncu załatwic. Bo czas nagli.
Myślę, że najpóźniej w przyszłym tygodniu załtwimy choc częśc. Kocurki też będa ale w drugiej kolejności. Klatke mam:)

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto cze 09, 2009 14:35

Lidka proszę o kontakt na pw, pomogę w transporcie do lecznicy, również w godzinach porannych.

miluś

Post » Wto cze 09, 2009 21:38

WItam

Można kota zanieść wieczorem, a następnego dnia mialby zabieg.

Dzisiaj złapałam kocura i wysłałam na wycięcie jaj.
Jutro odbiór :)

Jeszcze mam do zlapania kotkę-dzikuskę i koty dokarmiane przez moja babcie. Mam ręce pełne roboty :)

Pzdr

Kitty27

Post » Pon cze 15, 2009 7:36

witam

Mam pytanie.
Istnieje duże prawdopodobienstwo, ze jedna z kotek jest w ciąży, więc czy ta darmowa akcja moze także dotyczyc kastracji aborcyjnej??

Kitty27

[poprzednia][następna]