dorcia44 pisze:
no i wracając przez park ,poczułam jak pięknie pachnie ,a Grześ tego nie czuje ,nie cieszy się ze mną z niczego ..
jego nie ma...
prawie się nie odzywam - ale teraz muszę Ci to napisać - w styczniu ub. roku zmarł mąż mojej przyjaciółki, był zapalonym wędkarzem. Ich kotka uwielbiała rybki, zawsze były dla niej uklejeczki lub małe płotki. Potem przez kilka miesięcy nie było nic.... w końcu Basia spakowała wędki i podarowała je mojemu ojcu który też lubi łowić. Ojciec obiecał rybki dla kici ale gdy poszedł nad jezioro z podarowanymi wędkami - przesiedział prawie parę godzin i nic, żadnego brania.
W końcu poddał się i postanowił zwinąć wędki i wrócić do domu myśląc, że kotka nie dostanie obiecanych rybek.
W tym momencie powiał wiatr który wziął się nie wiadomo skąd, zakręcił w koronie drzewa zrywając z niego ostatnie liście, które spadły do wody. Ojciec zobaczył że liście są... podskubywane przez ryby, postanowił jeszcze zostać. W ciągu pół godziny wyłowił wiaderko uklejek i małych płotek...a kotka usiadła przy miseczce z rybkami, najpierw zaczęła popiskiwać, potem zamiast jeść - wycierała się mordką w te rybki. Na koniec zjadła z ogromnym apetytem.
Dorciu - bardzo dzielnie sobie radzicie Ty i Wasz syn.
Pozdrawiam serdecznie
Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)
MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!