Po drugiej stronie siatki - schr. łódź VII

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 02, 2009 15:19

Magija pisze:a ja myślę, że 2500 wystarczyło by na zaplecze sanitarne, takie, żeby osobno zrobić zlew do mycia misek, porządny, dwukomorowy, głęboki i osobno taką dwukomorową wannę do mycia kuwet i kąpieli zwierzaków. Dawno w schronie nie byłam, ale sądzę, że niestety w tej materii nic się nie zmieniło i kuwety nadal myje się w wannie a miski w wannie lub zlewie mikroskopijnej wielkości, gdzie nawet porządnie ich wyszorować nie można

niezły pomysł. tylko trzeba by się zastanowić, czy on się kwalifikuje pod regulamin... bo tak jak jest napisane w tych dwóch paragrafach, które wkleiłam, tam musi być wkład pracy osób, które realizują ten projekt...

ja jako pracownik wskazuję siebie do udziału w tym projekcie. mogę również wskazać osoby spoza pracy, które będą w nim uczestniczyć (musza one wyrazić zgodę na przetwarzanie danych) i razem coś robimy....
takie warunki muszą być spełnione.
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Od: Nie mar 15, 2009 20:34

Post » Wto cze 02, 2009 15:22

Mokkuniu, nie sprowadzaj siebie na ziemię tylko pisz...

ktoś coś wymyśli, ktoś coś dopowie i może coś z tego wyjdzie...
dziewczyny - NIE MA GŁUPICH POMYSŁÓW!!!

a czasu jeszcze trochę mamy, więc bez nerwów... :D
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Wto cze 02, 2009 15:24

A ja zaglądam z tradycyjną prośbą, żeby w wolnej chwili ktoś zajrzał do nas na stronę http://www.pedagogiczna.edu.pl/adopcje.htm i zobaczył, czy przypadkiem, jakieś ogłoszenie nie jest już aktualne.

Dama Ya

Od: Pt sty 30, 2009 21:44

Post » Wto cze 02, 2009 15:29

Dama Ya, Piotrus i Felicjan

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Wto cze 02, 2009 15:31

dam Wam przykłady jakie wnioski zostały wybrane w ostatniej edycji tej akcji, to może będzie łatwiej:
1) zorganizowanie spotaknie integracyjnego o charakterze sportowo-rekreacyjny z okazji Dnia Dziecka - rozgrywki piłki nożnej, biegi, konkursy,
2) aranżacja i zagospodarowanie ogródka przy ośrodku fundacji pomocy dzieciom z chorobą nowotworową - min. zaangażowanie podopiecznych w sadzenie roślin
3) stworzenie strony internetowe dla fundacji w obronie zwierząt,
4) cykl warsztatów na jakiś beznadziejny temat (że też ktoś to nagrodził...)
5) pokolorwanie i odświeżenie wnętrz w domu dziecka - wspólnie ze starszymi wychowankami.

a może dobrze byłoby spojrzeć bardziej globalnie...
może to jest szansa, żeby o schronisku powiedzieć głośniej i szerzej... może jakaś akcja, jakieś plakaty, jakieś nie wiem co... piszę to co mi przychodzi na gorąco do głowy...
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Wto cze 02, 2009 15:34

Pomysły dziewczyn fajne- ja bym dodała system ewidencji kotów w komputerze- czyli jakiś program, ale nie wiem, czy ktoś by wpisywał te koty.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Wto cze 02, 2009 15:34

Etka pisze:Dama Ya, Piotrus i Felicjan

Dzięki!

Dama Ya

Od: Pt sty 30, 2009 21:44

Post » Wto cze 02, 2009 15:40

magicmada pisze:Pomysły dziewczyn fajne- ja bym dodała system ewidencji kotów w komputerze- czyli jakiś program, ale nie wiem, czy ktoś by wpisywał te koty.

oj o tym to od dawna dziewczyny krzyczą. I to chyba jest bardzo potrzebne. Tylko kwestia wpisywania tych kotów.
Ale komp i program to bardzo dobry pomysł

A może też jakiś pinik promujący schronisko?
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto cze 02, 2009 15:43

Pisiokotku, czy jak będziesz dzwoniła do schroniska zapytałabyś się o Milenkę?
Nie wiadomo czy w ogóle jest jeszcze:(
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Wto cze 02, 2009 15:45

a mi się już kiedyś marzyło
żeby wydać małą książeczkę
a w niej piękne zdjęcia(sis...) i kilka szczęśliwych historii
taka książeczka, później mogłaby być sprzedawana
a pieniądze wędrować na potrzeby kociaste :roll:
a jednoczesnie promować i reklamować adopcje
i pomaganie i sterylizację i zapobieganie bezdomności
i jak zabezpieczyć balkon...
bo tam by mogło byc tez takie małe abc jak na stronie kotyliona...

tak sobie piszę, jak mozna sobie puścić wodze fantazji
:roll: :roll:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Wto cze 02, 2009 15:49

magicmada pisze:Pomysły dziewczyn fajne- ja bym dodała system ewidencji kotów w komputerze- czyli jakiś program, ale nie wiem, czy ktoś by wpisywał te koty.

Rozmawiałam o tym i z dr Jolą kiedyś i potem z dr Kamilą, kiedy objęła kociarnię po Joli.
Że mamy wśród nas zdolne osoby (Sis, Magija), które mogłyby taki program ewidencji dla kotów napisać. (A jak nie to mogłybyśmy zamówić u jakiegoś zaprzyjaźnionego informatyka za kilka złotych).
Dziewczyny sprowadzały mnie na ziemię - że nie będzie to systematycznie prowadzone, bo jedna osoba wpisze, druga nie, że "na piechotę" jest szybciej i wygodniej, że w biurze jest jeden stary komputer, co jest niewystarczające itp. itd.
Pozwalałam sobie się nie zgadzać z powyższymi opiniami przekonując, że dla chcącego nic trudnego i że najtrudniej zacząć, ale jak się zacznie to potem idzie itp. ble, ble, ble.

Stanęło na niczym, a szkoda.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Wto cze 02, 2009 16:05

ruru pisze:a mi się już kiedyś marzyło
żeby wydać małą książeczkę
a w niej piękne zdjęcia(sis...) i kilka szczęśliwych historii

Jestem polonistką z wykształcenia, zajmowałam się kiedyś korektą tekstów (i mam to w ofercie swojej jednoosobowej firmy ;) ), od tej strony miałybyście mój wkład. Tylko ktoś by te szczęśliwe historie musiał napisać. A tak sobie myślę, że i kilka nieszczęśliwych (np. o Rastamanie) ku przestrodze rodzajowi ludzkiemu :roll: :)

To też pewnie tylko moje wodzefantazji ... 8)
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Wto cze 02, 2009 16:09

Dziki dubel :roll:
Ostatnio edytowano Wto cze 02, 2009 21:16 przez Myszeńk@, łącznie edytowano 1 raz
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Wto cze 02, 2009 16:21

znaczy ja to bym nie napisała :oops:
tutaj są pięknie piszące osoby
ja to mogę coś narysować najwyżej :)

może trochę źle to ujęłam
bo chodziło mi o to , że marzyła by mi się
taka książeczka :P , przez wolontariuszki wydana
żebym ją sobie mogła co i rusz kupować
i w prezentach dawać...
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Wto cze 02, 2009 16:44

tak program ewidencyjny byłby doskonały - ale co z tego, że będzie, skoro nikt nie będzie go prowadził :(
nie zmusimy pracowników do wykonywania czegokolwiek

happening to fajny pomysł - ja zamiast tej książeczki z historiami pomyślałam o wydaniu takiego poradnika od a do z - tego co mówimy zawsze ludziom chcącym adoptować kota - wiedza w pigułce: o kotach dorosłych, o balkonach i oknach, o opiece wet, mogłybyśmy to rozdawać także i potem
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

[poprzednia][następna]