Panny "P", czyli Puma i Pepsi :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 02, 2009 9:24

nanetka pisze:Fotki z ostatniej chwili :D Z serii "Kochamy się" specjalnie na potwierdzenie, że nadal tak jest :D

Obrazek Obrazek

To fakt! :D
Pełna harmonia i zgoda u Was panuje. :D
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Wto cze 02, 2009 11:31

Co słychać Dziewczyny?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro cze 03, 2009 21:18

Dobry wieczór!
U nas nie najlepsze wieści :( U Pumeczki po badaniach kału parazytologia wyszła ujemna ale fasttest na guardia jest dodatni :( I zaczynamy kurację u Pumy i Pepsi równocześnie. Będziemy podawać krople Homeodose 18 - 3 krople 3 razy dziennie przez 6 tygodni. Trzymajcie cioteczki kciuki żeby lek wybił to świństwo...

nanetka

Od: Sob maja 24, 2008 20:44

Post » Czw cze 04, 2009 6:50

Nanetko, tak mi przykro :(
Czy to cos bardzo poważnego?
Trzymam kciuki i zdrówka koteczkom życzę :ok: :love:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw cze 04, 2009 8:34

O proszę Puma ma lamblie. Pewnie Pepsi też choć niekoniecznie. Puma chyba do tej pory nie miała robionego testu i wygląda na to w takim razie, że mogła mieć lamblie już jak ja łapałam pod blokiem (co nie dziwne w Krakowie). Standardowe odrobaczanie tego nie wybije tak jak najczęściej pierwotniaki nie wychodzą w zwykłym badaniu. Pepsi miała robiony test jeszcze u mnie. Jej matka miała lamblie ale dzieciaki na szczęście nie. Lamblie koty mogą złapać zjadając muchy a to przecież ich główny sport :wink: .
Lamblioza często u dorosłych kotów jest zupełnie bezobjawowa i w takim przypadku nie ma zupełnie paniki. Ja panikowałam, bo miał mój rudy a u niego to się wiązało z katastrofą w kuwecie.

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Czw cze 04, 2009 13:55

Naneto, najważniejsze, ze wiesz co jej jest i czym to leczyć.

Kciuki za Pumeczkę ogromne. :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Czw cze 04, 2009 19:04

Dziś wetka zmieniła nam leczenie ponieważ nigdzie nie moglismy dostać Homeodose. Został wycofany ze sprzedaży jakis rok temu, bo producent został wchłonięty przez innego i zaprzestano produkcji. Teraz mamy Sumamed i osłonę na żołądek. Ja jakoś strasznie nie panikuję, ale jestem zmartwiona mimo wszystko. Pepsi objawów nie ma żadnych, Pumka natomiast zaczęła od jakiegoś czasu biegunkować (od czasu do czasu, powiedzmy raz na dwa tygodnie). Jako że były m-c temu odrobaczane to czekaliśmy 3 tygodnie żeby nie były wyniki przekłamane. Pumka niestety też jak jej się zdarza biegunka to też jest katastrofa w kuwecie. Trzeba ją od razu łapać i doopkę myć :wink: Mam nadzieję, że szybko wytłuczemy te lamblie :twisted:

nanetka

Post » Sob cze 06, 2009 20:07

Dziś mamy już 3 dzień kuracji. W pierwszym dniu po podaniu Sumamedu Pepsi po 40 minutach zwymiotowała. Pumeczka zniosła dzielnie. Wczoraj przy drugiej dawce już było ok i u Pepsi i u Pumy. Dziś 3 dawka. Mam nadzieję, że będzie dobrze. Oprócz Sumamedu dostają Trilac - probiotyk. Po 5 dawce koniec kuracji. Będziemy podawać jeszcze tylko Trilac. A po 3 tygodniach od zakończenia kuracji zrobimy ponowne badanie na giardię. Trzymajcie cioteczki kciuki żeby było ujemne :ok:

nanetka

Post » Nie cze 07, 2009 10:41

Oj, trzymamy, trzymamy! :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie cze 07, 2009 12:31

Dziękujemy za trzymanie kciuków! :D Kotki czują się dobrze. Po wczorajszej dawce Pepsi i Puma czuły się ok. Jeszcze tylko dziś i jutro i koniec. :D

nanetka

Post » Pon cze 08, 2009 18:41

Dziś ostatni dzień kuracji Sumamedem. Jeszcze będziemy przez kilka dni podawać probiotyk. Mam nadzieję, że leczenie pomogło i udało nam się wybić lamblie... :roll:

nanetka

Post » Pon cze 08, 2009 19:11

Będzie dobrze, zobaczysz! :D
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pon cze 08, 2009 21:31

O kurczę :twisted: .
Nie wiedziałam, że Pumeczka załapała takie świństwo 8O .
Ale nie martw się - wszystko będzie dobrze :D.
Trzymamy kciuki za wybicie wszystkich świństw, jakie jej się przyplątały :twisted:
:ok:
[img]...[/img]
Moje 2 cudne i ukochane serduszka Obrazek Obrazek

Ulla

Od: Nie paź 19, 2008 20:35

Post » Wto cze 09, 2009 21:23

Ano przyplątały się, przyplątały :evil: Zjadają muchy to też Puma lamblie złapała :? No ale cóż... Nie jestem w stanie nad nimi całkowicie zapanować :wink:

nanetka

Post » Czw cze 11, 2009 16:17

Tak dla pocieszenia to powiem, że moje cały czas łapią muchy, a ja razem z nimi, bo jak tylko zobaczę koty ganiające muchy, to staram się być pierwsza.
Ale szkopuł w tym, ze nie zawsze mi się udaje ich przydybać na łapaniu. :twisted:

Miłego wypoczynku życzę. :D
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia][następna]