Moje koty cz. II - prośba o zamknięcie

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 28, 2009 12:14

casica pisze:Odstawiłam suchą karmę bo Ryśka pożera każdą jej ilość, niestety zaowocowało to dużymi rozmiarami Rysi. (...)Pani doktor dając mi zalecenia co do Rysi poleciła odstawić suchą karmę. Moje stwierdzenie, że z suchą karmą skończyłam definitywnie, bardzo ją ucieszyło. Powiedziała, że niestety kot, samodzielnie nie jest w stanie uzupełnić niedoboru płynów bo nie wypija tyle, ile powinien jedząc suche.
Okazuje się, że bez suchego można się obejść :)

No tak, u mnie Whisky utuczyła się na suchej karmie właśnie :evil: Bo coraz to domagała się nowego smaku i jadła bez opamiętania. Teraz przy odchudzaniu i ona i Figa dostają niestety suche ( w ścisle określonych ilościach)- mokrej karmy odchudzajacej jeść nie chcą i już. Na szczęście obie dużo i chętnie piją. Ale w przyszłosci tez bym chętnie ograniczyła suche do minimum.
Mozna zyc bez suchego, jak najbardziej - Kuba najlepszym tego przykładem (w zyciu nie zjadł nawet jednej chrupki).
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Czw maja 28, 2009 13:12

Amica pisze:Mozna zyc bez suchego, jak najbardziej - Kuba najlepszym tego przykładem (w zyciu nie zjadł nawet jednej chrupki).

Można, ale powiedz to Rysi :)
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Wto cze 02, 2009 6:14

Co u Was?
Jak cukier Dracula?
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Śro cze 03, 2009 20:54

:?: casica, jak Dracul i Rysia?
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Śro cze 03, 2009 21:11

Dracul proszę państwa ma zwyżkę formy 8O Sierść mu się jakoś wygładziła, znowu przyjmujemy lespevet więc więcej siusiamy. Ileż się mieści w tym kocie :roll:
Apetyt dopisuje, ale już nie tak żarłocznie agresywny. To jest twarde kocisko :) Poziomu cukru mu jednak nie badam, to jest szaleństwo. Tzn jego niezmiennie histeryczne reakcje, ale widać tolerancję na lekarzy oraz czynności tego typu on wziął po mnie :twisted:
Niezmiennie go kochamy, niezmiennie nas wzrusza i rozczula, niezmiennie na niego klniemy - wraz z każdym wynalezionym nowym miejscem siusiania i tak się wszystko toczy :)

Ryśka mnie niestety podłamuje, około 8 czerwca mamy kontrolę u lekarza. Ona jak sikała tak sika, a nawet więcej, jak mi się zdaje. Justyn dostaje histerii. Nie wiemy co robić :(
Obawiam się, że szczwiany szczawianami, a charakterek swoją drogą. Jestem, nie ukrywam, przerażona. Nie chcę, żeby kolejny kot mi to robił :( No ale co ja mogę zrobić? Tłuc łbem w ścianę?

casica

Post » Śro cze 03, 2009 21:15

Nieustajace kciuki za Jasnie Pana Drakula i za zaprzestanie procederu szczania przez Ksiezna.

Walenie glowa nic nie daje....tym bardziej w mur
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Śro cze 03, 2009 21:22

aga9955 pisze:Walenie glowa nic nie daje....tym bardziej w mur

No specjalnego wyboru nie mam:
- zadusić
- zwrócić wolność i niech sika w piwnicy
- zaszyć
- pociąć się
- zacząć sikać też, w jakimś wybranym kąciku
aaa i jeszcze w perspektywie rozwód

No super :lol:

Miszcz Dracul oczywiście zasikał mi kolejne buty, nie tylko zasikał, kupę też mi zrobił :twisted: Zostawiłam je na chwilkę, niestety była ona brzemienna 8)

casica

Post » Śro cze 03, 2009 22:13

No z koopa to przegiecie .....rozumiem ze brzemienne buty sa do kosza.....oj

Panie Drakul no co Pan?
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Czw cze 04, 2009 8:31

Dracus my cały czas jesteśmy z Tobą Kociaku kochany :1luvu:

soryy casica moze to nie za bardzo wychowawcze ale :oops:

Dracuś szczaj ,sraj gdzie popadnie byleś tylko żył nam jak najdłużej

casico no wybacz :roll: wisnia ze mnie

Kciuki za Oba Koteczki :ok:

za cierpliwość Dużych :ok:

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Czw cze 04, 2009 9:27

Kociama pisze:Dracuś szczaj ,sraj gdzie popadnie byleś tylko żył nam jak najdłużej

casico no wybacz :roll: wisnia ze mnie

:ryk:
Wybaczam, nie wiem natomiast jak to jest z tym "gdzie popadnie" :evil: Miejsca wydają mi się w wyrafinowany sposób wybrane.
Dziaisj w nocy udało się Draculowi osikać ekspres do kawy :evil: To nie jest wcale łatwe, wymaga albowiem dużej sprawności. Osikanie good góry proste nie było, musiał się koteczek wysilić :twisted:
Nie wypiję sobie kawki chociaż to moja pora, muszę wyczyścić ten ekspres, nie wiem też czy gwarancja obejmuje ewentualne szkody poczynione prze koci mocz :twisted:
A poza tym bardzo kochamy naszeg zaskakującego Draculka :lol:

casica

Post » Czw cze 04, 2009 9:31

casica pisze:Dziaisj w nocy udało się Draculowi osikać ekspres do kawy :evil: To nie jest wcale łatwe, wymaga albowiem dużej sprawności. Osikanie good góry proste nie było, musiał się koteczek wysilić :twisted:

W taki razie cieszyć się należy, że on nadal taki sprawny.
Pewnie jeszcze nie raz Cię zaskoczy :lol: :twisted:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Czw cze 04, 2009 9:43

:twisted: Ma pomysły, faktycznie.
Ale że też mu się chce w takie miejsca włazić 8O . On Ci chyba chce coś powiedzieć - że buty mu się nie podobają, albo że kawa jest niezdrowa...
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Czw cze 04, 2009 9:51

Poza wszystkim, pożytki z posiadania wyrafinowanego kota są całkiem znaczne :lol: i tak:
- Rozpoczął się drugi sezon użytkowania wymienionych wyżej butów. Mój kot dba pilnie, żebym nie przemieszczała się ulicami naga, bosa i obdarta, tak więc wyraźnie zwrócił mi uwagę, iż czas najwyższy zmienić obuwie. Skorzystałam ze wskazówek mojego kota eleganta i właśnie wczoraj poczyniłam stosowne zakupy :) Ponieważ obnosiłam się ze swoim nieszczęściem jedną parę zwykłych butów zamieniłam na dwie markowe :)
- Meble w kuchni mają już 2 lata, trzeci rok im idzie :x tak więc Dracul sugeruje, że najwyższy czas na zmiany.
- Gdyby nie mój mądry kot nadal męczłabym się z parkietem w przedpokoju i oto światłe rady Dracula pozwoliły mi wymienić to paskudztwo na płytki :)
- Ekspres i owszem jest wypasiony i kawa z niego genialna, ale przecież niedawno wszedł najnowszy jeszcze bardziej wypasiony model. Być może Dracul się po prostu wstydzi, że przychodzą goście i piją kawę wyprodukowaną przez zeszłoroczny model?

Po przemyśleniu podstawowych faktów, dochodzę do wniosku, że ten dzielny kotek mnie wspiera :twisted:

casica

Post » Czw cze 04, 2009 9:54

Monostra pisze:On Ci chyba chce coś powiedzieć - że buty mu się nie podobają, albo że kawa jest niezdrowa...

Własnie też na to wpadłam - kot sybaryta, zawsze na czasie :P

edit: przeskok myślowy, że sybaryta to wiem od lat 16. Ale skąd on taki snob, po kim? :twisted:

casica

Post » Czw cze 04, 2009 10:22

na Justyna nigdy nie nasikał?
" (...) Ty nieuku pisowski!"
"Ale zawsze można zmądrzeć, naprawdę. Miejcie odwagę, spróbujcie! Chyba że nadal wolicie być w sekcie, w której wasz guru robi z Wami co chce i kiedy chce."
Obrazek
https://www.sklepjubilerski.com/porady- ... jubilerski, cytaty: 1.S. Niesiołowski, 2. D.Wildstein

Liwia

Od: Pt gru 03, 2004 19:58

[poprzednia][następna]