*************bardzo potrzebne DT, pomoc, adopcje, tymaczasy!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 31, 2009 8:32

kurcze, przepraszam że się wtrącę ale naprawdę czegoś nie rozumiem...

pomoc finansowa i przebudowa jakiegoś pomieszczenia to jedno...

ale widziałam że tu forumowiczki wrzucały propozycję wyadoptowania kotów które mają na to największą szansę, i co? Cisze??

Rozumiem , że u tej pani pojawiają się ciągle nowe koty, ale przecież i tak będzie wielką ulgą jak choć część znajdzie dobre domy...
Wątek tęczowych kotów do adopcji: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=164847

Madie

Od: Pon wrz 10, 2007 17:35

Post » Nie maja 31, 2009 10:21

Podnoszę!

Antypatyczna

Od: Czw wrz 07, 2006 9:45

Post » Nie maja 31, 2009 10:49

rozumiem pytanie, ja się jej nie che wcinać bo nie działa sama i oddają koty do adopcji, to nie jest problemem ale cóż z tego, że oddają jak i tak zaraz są nowe, to tak jak w schronisku, można ogłosić akcje oddawania kotów ale to znaczy, że należy zostawić schronisko zaniedbane i brudne ?
Ona nawet ostatnio do mnie powiedziała, że mnie zaprosi jak będzie tam woda i bedzie mogła posprzątać bo narazie jej głupio, mam się wcinać i wpraszać i jeszcze robić zdjęcia? w takich sprawach jestem delikatna. Jakby doszło do remontu jakiegoś pomieszczenia i naprawde dobrzy wolantariusze by przyszli, to mogli by pogadać z nią co i jak ale ja ją znam i wiem, że wtrącania się ona nie lubi, ma taki charakter, ale to nie zmienia faktu, że jest tam brak higieny i sama sobie z tym nie poradzi bez dofinansowania . Ja rozumiem, że są wątpliwości bo podaje mało szczegułów itd. teraz bylam dwa dni zawodowo za granicą ale porozmawiam z nią i powiem, że jestem tu na miau i co planuje, zobacze ile mogę ruszyć do przodu i co mogę więcej napisać.
Pieniędzy proszę nie przesyłać "do rąk". Jeżeli ktoś chce sprawdzić informacje prosze zadzwonić do sklepu kącik pupila, porozmawiać z właścicielami i od nich usłyszeć jak wygląda sytuacja u tej Pani, ale dopóki ona nie wyrazi zgody on też nie może wiele o niej powiedzieć. Można zapytać się co ta Pani zamawia i zamówić a nie dawać pieniędzy. Narazie nie jestem w stanie zaangażować się w ta pomoc więcej bo mam swoją gromadkę: sześć kotów i psa, wszystko do odpchlenia, kilka do zaszczepienia bo mija rok od ostatniego i też muszę myśleć co im do miseczki włożyć. Niestety wiem jak to jest z adopcjami dorosłych kotów i sama się przekonałam, że pozbyć się można owszem ale oddać w dobre ręce to cud! dlatego rozumiem dlaczego ta Pani niektórch kotów po tych wszystkich latach nie oddała i nie chce i nie mam prawa jej tego narzucać. Wiem, że ta Pani ma mnóstwo kociaków, i to stale! więc jeżeli ktoś chce pomóc w adopcji może dac znać kto chce kociaka, KOCIAKI oddają napewno ale nie na myszy! i tu mi mówiła, że jakbym słyszała mam dać znać. Ale będzie ciężko bo jej ogłoszenia są porozwieszane ale może tu na forum znajdzie się ktoś kto chce adoptować kociaki? te oddaje chętnie bo te się szybko aklimatyzują w nowym otoczniu a te stare koty co mają są naprawde nie zdolne do życia na wolności i potrzebują specjalnej troski a tego im nie każdy może zapewnić. Dodam jeszcze, że ja moje sumienie tym postem zaspokoiłam, sprawdziłam, czy możliwa jest pomoc dla tej kobiety i jej kociaków, więcej zrobić nie mogę, mogłabym dołożyć do fliz ze swoich pieniędzy ale kto pomoże mi jak moje będą głodne:-( mam też trudną sytuację materialną.

cangu

Od: Pt maja 09, 2008 21:17

Post » Nie maja 31, 2009 12:40

witam, rozmawiałam z Panią od kotków, prąd już mają o wodę dalej walczą ale może coś sie uda spłacić. Można pomóc kotkom w jeszcze inny sposób. Pani ta jest malarką (pozwoliła mi na ujawnienie tego na forum) , gdy by ktoś zechciał mieć piekną pamiątke swego pupila może zlecić tej Pani wykonanie portretu. Wystarczy wysłać zdjęcie pupila:-) określić wielkość i np podać cenę jaką gotowi są Państwo zapłacić za
portret kotka (lub kotków :D , jeżeli chodzi o kotki to nie będzie ta Pani wymagała zaliczki (obrazki kotków sprzedam jak ktoś nieodbierze a początkowe koszty poniose ja)
ale gdyby ktoś chciał portret rodzinny to niestety musi być już
jakaś zaliczka. Może w ten sposób uzbiera się na jakiś remoncik i dostosowania mieszkanka do tylu kotków :)

PS od wczoraj trzy nowe kocięta dodatkowo do adopcji więc gdyby ktoś słyszał o chętnych z Jaworzna i okolic proszę dać znać.

Przykłady tego jak efektowne mogą być takie portreciki:-) chyba sama sobie każe namalować;-)

http://www.swistak.pl/z2893364,2,portre ... obraz.html
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... p-Cat-.jpg
http://www.klosart.friko.pl/psy1.JPG

cangu

Post » Nie maja 31, 2009 13:33

Podnoszę!

Antypatyczna

Post » Nie maja 31, 2009 13:38

Podnoszę!

Antypatyczna

Post » Nie maja 31, 2009 13:48

Podnoszę!

Antypatyczna

Post » Pon cze 01, 2009 6:37

te portrety są bardzo ładne - ja proponuję załąożyć osobny wątek, ludzie na pewną będę zamawiać. W ten sposób można jakoś spłycić dług za wodę. A wiadomo jaki on jest?

Druga sprawa: ile jest tych kociaków i w jakich są kolorach i wieku?

Ja mogę im zrobić allegro, biorąc przykładowe zdjęcia kociaków w takich kolorach. Już drugi rok robię ogłoszenia Wandzie z Bytomia, która ma kociaki ze schroniska. Wanda nie ma internetu i nie może mi przesłać zdjęć, a ja biorę zdjęcia z netu - i wszystkie kociaki w mig znajdują domy, to działa!
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Pon cze 01, 2009 6:42

pomysł świetny !!!! I z portretami ( bo jestem pewna, że ta pani nawet po ym co piszesz wolałaby je sprzedawac niz otrzymwac pieniądze "za nic")
i superpomysł kaji555, też tak robiłam i to rzeczywiście działa.

do góry!
Wątek tęczowych kotów do adopcji: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=164847

Madie

Od: Pon wrz 10, 2007 17:35

Post » Pon cze 01, 2009 8:21

Madie pisze:pomysł świetny !!!! I z portretami ( bo jestem pewna, że ta pani nawet po ym co piszesz wolałaby je sprzedawac niz otrzymwac pieniądze "za nic")
i superpomysł kaji555, też tak robiłam i to rzeczywiście działa.

do góry!
tak, ale myśle, że potrzebuje pewnej pomocy i tak bo obrazy maluje sie pomału, ale zobaczymy, jak znajde chwilke spytam czy by nie namalowała jakiś małych obrazków z kotkami na aukcje, musimy kupić płutno, jakieś fajne ramki ale to już z nią uzgodnie, ale wątpie, czy starczy to na remont mieszkania, ale powoli, jedno po drugim może się w końcu coś ruszy.
PS. duuużo koiaków do oddania jakby ktoś chciał, przeróżne kolory temperamenty itd. okolice Jaworzna

cangu

Post » Pon cze 01, 2009 8:27

kaja555 pisze:te portrety są bardzo ładne - ja proponuję załąożyć osobny wątek, ludzie na pewną będę zamawiać. W ten sposób można jakoś spłycić dług za wodę. A wiadomo jaki on jest?

Druga sprawa: ile jest tych kociaków i w jakich są kolorach i wieku?

Ja mogę im zrobić allegro, biorąc przykładowe zdjęcia kociaków w takich kolorach. Już drugi rok robię ogłoszenia Wandzie z Bytomia, która ma kociaki ze schroniska. Wanda nie ma internetu i nie może mi przesłać zdjęć, a ja biorę zdjęcia z netu - i wszystkie kociaki w mig znajdują domy, to działa!

Odpowiadając, dług był około 1200 zł:-( możesz zrobić przykładowe bo kociaków jest mnóstwo, wczoraj trzy znalazły, przedtem trzy w śmietniku i tak codziennie, mają każdy kolor i każdy wiek, dużo podrzuconych, często też zbierają kotki w zaawansowanej ciąży, rodzące więc jest tego do wyboru do koloru, wiek dowolny (ale moge zapytać konkretnie).
Zrobie osobny wątek ale jak już wyżej pisałam poproszę by coś namalowała i może da się na allegro lub bazarek, ale też musze mieć drobne i czas by się tym zająć, napewno w pierwszej wolnej chwili. Ta pani też nie ma neta. Ale chciałam podkreślić, że głownym celem mojego wątku był remont mieszkania i przygotowanie go odpowiednio pod te zwierzęta, powiem tam bezczelnie może, ale kociaki niech wydają sobie same jak zbierają;-)poprostu mam za dużo swoich spraw na głowie i swoją gromadkę a jeszcze jestem na etapie wyłapywania tych z podwórka. co mogę to pomoge ale jak pisałam potrzebny pomysł większy by zrobić tam warunki bo wszystkich kotów się tam nigdy nie wyda a jak się wyda to będą zaraz następne. Wyobraźcie sobie pokój z kociakami i mamami a podłoga drewniana, każdy wie jak kociaki sikają, gdzie popadnie! nie muszę pisać chyba jaki zapach się z tego robi z czasem, trzeba wylewke na to lub zerwać! i połozyć flizy by można to myć, ten pokój jest nie duży w sumie ma ok 3 na 3,5 i myśle, że od niego można by zacząć.
Ale zobaczymy, powoli a może coś się wymyśli, jak kiedyś do niej zaglądne zpytam czy mogę zrobić zdjęcia.

cangu

Post » Pon cze 01, 2009 17:38

Podnoszę!
A koty ( i kotki nieciężarne ) są wykastrowane?

Antypatyczna

Post » Pon cze 01, 2009 17:55

Antypatyczna pisze:Podnoszę!
A koty ( i kotki nieciężarne ) są wykastrowane?

otrzywiście wszystkie są ciachnięte

cangu

Post » Pon cze 01, 2009 18:46

Moze ktos mógłby zrobic banerek dla tej pani
że portrety wykonuje na rzecz bezdomnych kotów czy coś w tym stylu
Te banerki na prawde dużo dają.....(ja tak zakochałam się w mojej juz kici)
Można je na swoich prywatnych stronach umiescić...
Wiele osób chce miec portret pupila...a moze okaze się ze byłby to koniec problemów finansowych tej Pani
Ale wątkia adopcyjne to podstawa...inaczej zaleje ja morze kotów
I nie jest tak ,ze starsze koty nie maja szans...teraz Tygrys 16 letni znalazł dom!!!!
Da się!!!

Keetee

Od: Czw maja 21, 2009 9:31

Post » Pon cze 01, 2009 19:38

A na Dogomanii jest wątek?

Antypatyczna

[poprzednia][następna]