Koty z Kielc czekają na pomoc przekaż im 1 % swojego podatku

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt maja 29, 2009 21:01

Czekamy na wieści jak kociaki w nowym domku :D

eneda

Od: Pon lut 23, 2009 18:42

Post » Pt maja 29, 2009 22:23

No cóż.....raport specjalny... Gina schowała się w kąci w swoim pokoju w dość dogodnym miejscu bo bardzo blisko swojej kuwety i misek. W transporterze jeszcze warczała ale w pokoju od ręki nie ucikała i nastawiała boki główki do głaskania. Fridek natomiest ulokował się już na dość honorowym miejscu, na fotelu pod ścianą i ma wszystko na oku :twisted: . Rudzik już rezydent bo jest od wczoraj i wcale nie odczówa zmiany domu próbował poznać Fridka ale ten udaje cnotkę i powarkuje. Pusia natomiast podeszła delikatnie do Fridka ale skoro ona warczy też na nią to się obraziła i więcej nawt do niego nie zajrzała. Dama pewnie poczeka teraz na jego podchody. Obym się rano nie obudziła od ich galopów po pokoju 8)
Diamond is forever
Obrazek Obrazek

diament38

Od: Pon maja 18, 2009 11:04

Post » Sob maja 30, 2009 0:12

Diament to, ze Gina się pogłaskała to wielki sukces.
Tzn głaskała się wczesniej ale tylko z ludzmi których znała, do obcych z rezerwą.
Trzymam kciuki za Was. Mam nadzieję, ze uda wam sie jeszcze pokazać jaką Gina jest mizianką :lol:

Z dobrych wieści do domków poszły dzisiaj Gina, Fridek i Erania.
Prosimy o kciuki dla Giny za szybka aklimatyzację i dla Erani za dogadanie sie z rezydentką.
Jutro najprawdopodobniej do domku pójdzie Bodzio.

Ze złych wieśli to Amelka bardzo chora. Zazmarkana, kichająca...apetytu brak :(
Antybiotyk nie podziałal :(
Mam nadzieję, ze jutro weci coś wymyślą...bo nie jest dobrze :(
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Sob maja 30, 2009 11:37

moje sloneczko mnie zdradza? daje sie poglaskac innej cioci? :lol: :wink:
oby bylo wszystko dobrze z jej kolezankami, bo Sylwunia-tzn. Gina lubi rzadzic tak jak na podworku-wszystkie koty i kotki przeganiala, a jest z nich najmniejsza :twisted: :lol:
kciukasy za kocinki i za nowy domek :D

biedna Amelka-niech szybko wyzdrowieje, moze jakis inny antybiotyk podziala? cos musi, bo przeciez nie moze byc chora :!: zdrowiej kiciusia, kto bedzie polowal na muchy? :lol: :wink:
Kicia... 16.09.2016 (*)

mamba luna

Od: Pon gru 19, 2005 0:14

Post » Sob maja 30, 2009 13:50

Maluchy Tori i Tajson straciły dt. Kociaki biegunkuja i niestety jest to duzym problemem. Dlatego bardzo pilnie szukamy dla nich dt !!

Amelka dostała silniejszy antybiotyk i kroplówkę. Bidulka zasmarkana bardzo, nie może oddychac przez nos i nietstey straciła apetyt

Niestety nigdy chyba nie bedzie samych dobrych wieści :(
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Sob maja 30, 2009 14:24

Choruje także miot Idril. Maluchy są na synergalu.
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Sob maja 30, 2009 23:37

Niusia ma rujkę...
Wesoło strasznie u nas bo Niusia spiewa, zawodzi i piszczy. Jedzonko nie ważne tylko inne sprawy ma teraz Niusia na glowie
Tak się trafiło, ze u mnie akurat dwa nieastrowane chłopaki...no w sumie trzy ale Anik jeszcze za młody chyba...
Mamy więc koncerty na trzy głosy, kocury poszalały dosłownie, klatki chcą rozwalić ale fiona okrutna nie wypuści amantów co by małe Niusie się nie urodziły
Niuśka z ciachnięciam musi jeszcze troche poczekac bo najpierw obowiazkowo szczepienie musi być a szczepienie za 2 tyg bo Niuska wygojona...tylko czasu brakuje, zeby wszystkim sie pochwalić Niuskowym sukcesem :oops:

Maluchy jakims cudem dzisiaj dt znalazły. Wskoczyły na miejsce Bodzia, który poszedl dzisiaj do adopcji 8)
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Nie maja 31, 2009 0:25

Maluchy jakims cudem dzisiaj dt znalazły. Wskoczyły na miejsce Bodzia, który poszedl dzisiaj do adopcji

Drugi raz uśmiechnęło się do nich szczęście :) Pani Iwona, do której trafiły, od lat ratuje psy i koty, wie, czego potrzebują i potrafi się nimi opiekować. To był rzeczywiście cud, bo spotkaliśmy się w lecznicy i od razu przyszło mi do głowy, że właśnie ona może dać maluchom szansę :)
Najlepszy nawet DT nie zastąpi domu stałego, więc obaj panowie nadal pilnie szukają WŁASNEGO DOMU!
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Nie maja 31, 2009 7:54

mialam Kocine do umieszczenia w kotach z Kielc. juz bylysmy umowione z Fiona na szukanie domku, mialam dla niego tymczas.
niestety...
piekny 2 letni kocurek Rysiu wczoraj przedwczoraj przeszedl amputacje ogonka, i kastracje, a wczoraj bardzo powazna operacje usuniecia przepukliny ktora uciskala mu drogi oddechowe.
przezyl , ale pozniej stanelo mu serduszko:( i mimo reanimacji Rysiu odszedl:(
[*]

a wszystko za sprawa czlowieka i sidel, tak go urzadzil pewnien oprawca z Miedzianej Gory. i pisze to bo mam pytanie do ludzi ktorzy moze sa wstanie mi doradzic. czy takiego "clowieka" mozna gdzies zglosic? policja? jakies sluzby na rzecz zwierzat? zastawia pulapki na koty, w "obrobie" golebi.
mysle jak sie na tej swini zemscic
jakies porady?
.

ania1985

Od: Śro wrz 12, 2007 9:06

Post » Nie maja 31, 2009 15:46

Zgłosić zawsze mozna ale nic z tego nie będzie. Musiałabyś złapac gołębiarza za reka a to i tak nie byłby dostateczny dowód.

Amelka bez zmian :( Nadal nie je :(
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Nie maja 31, 2009 15:58

Pilnie szukamy nowego domku dla sfinksa, który wraca z adopcji
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Sfinksio to kociak, który pragnie miłości człowieka uwielbia się przytulać. Mizianko o 3 w nocy? czemu nie najfajniej jak pani śpi bo można się łasić i przytulać do woli bez obaw, że pies przegoni Sfinks jak kazdy młody kociak uwielbia brykać i łobuzować. Do zabawy jest dobre wszystko długopis, zapalniczka, kredka do oczu, korek do wanny wszystko co można zmieścić w słodkim pysiu A tak na poważnie Sfinks to cudowny kociak pełen energii, błyskiem wesołości w oczkach, garnie się do człowieka bo po prostu kocha ludzi niestety w Naszym domu nie jest do końca szczęśliwy, nasz pies nie pozwala mu na pełnię szczęścia dlatego mimo, że to okropnie ciężka decyzja postanowiliśmy poszukać Sfinksowi nowego, cudownego domku gdzie będzie rozpieszczany i kochany.
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Pon cze 01, 2009 10:50

Strasznie jest mi przykro i wstyd... :oops: Ale tak to jest jak się ma TŻ twardszego od skały :evil: :evil: :evil:
Ciężka atmosfera teraz w domu...
Ale pomagać nie przestanę :D
Fiona, wysłałam zdjęcia o których mówiłam. Wystawimy na Allegro i bazarku. Głaski dla wszystkich kocistych i :ok: za chorowitki.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Niteczka 1

Od: Nie lut 01, 2009 19:36

Post » Wto cze 02, 2009 8:33

Kieleckie FOOTRA na pierwszą stronę!!
Za kolejne domki :ok: :ok: :ok:

smoczyca3g

Od: Pon kwi 07, 2008 11:24

Post » Wto cze 02, 2009 9:32

fiona.22 pisze:Przed chwią było kolejne zgłoszenie...kotka rodzaca na jednym z podwórek. Niestety nie mamy gdzie zabrac kiciuni. Pani ma byc z nami w kontakcie. Musimy coś pomysleć... :cry:

Ogromne buziaki dla Smoczycy3g, ktora nie dość, ze ma juz dwa swoje koty, Wejkę od nas na dt to nie dośc tego zgodziła się zabrać na dt całą rodzinkę :1luvu: Niech zazdroszcza wszyscy, ktorzy sie spóźnili z zaoferowaniem dt bo kociaki jak zreszta mamusia sa przesliczne i bardzo kolorowe :wink:
To niesamowite, ze sa jeszcze tacy ludzie jak Gosia.
Bardzo dziekuje Gosi za pomoc :1luvu:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Wto cze 02, 2009 15:26

zaglądam i pamiętam...

dobre wieści przeplatają się z tymi złymi..

jak czują się maluchy Irdil?
Obrazek

ewelinka_m

Od: Śro gru 19, 2007 15:32

[poprzednia][następna]