*************bardzo potrzebne DT, pomoc, adopcje, tymaczasy!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 27, 2009 22:58

Keetee pisze:Mysle ,ze ucieszyłaby sie jesli koty znalazłyby nowe domki...
Na pewno sie starała im to zapewnić, ale co innego jedna osoba a cała rzesza
Niewatpliwie potrzebuje pomocy.

tak ona wydaje ale najprędzej idą kocięta, zresztą są regularnie podrzucane pod jej drzwi:-(ja sama mam 6 dorosłych kotów z tego 4 znajdy i wiem jak trudno jest znaleźć odpowiedni dom dla dorosłych kotów, to dzwonią, że na myszy, to, że ostatniego musieli uśpić bo nie sikał do kuwety itd. przykładów można mnożyć:-(

cangu

Od: Pt maja 09, 2008 21:17

Post » Śro maja 27, 2009 23:16

Cangu- czy mieszkasz jakoś w pobliżu? Bo żeby znaleźć kotom domy, potrzebna będzie osoba/osoby które pojadą do Pani i sfotografują koty przeznaczone do adopcji, o każdym z nich napisza notatkę (wiek, płeć, sterylizacja, charakter) i zaczną od wrzucenia na forum. Potem można mysleć o ogłaszaniu. Inaczej trudno będzie znaleźć nowe domy...
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Śro maja 27, 2009 23:21

ja to sobie tak marze by np zebrała się jakaś kwota, lub by darczyńcy -przyjaciele;-) przyjechali na miejsce z materiałem i zrobili np
jedno pomieszczenie, to najgorsze, wpuścić tam ekipe, troche ochotników z okolicy i jedno po drugim się zrobi, ale to po rozwiązaniu problemu wody, z prądem myśle, że sobie w końcu poradzi bo nie zostało jej dużo. Powiem tak, ja mam nadzieje, że coś tam się podzieje bo nie jest ciekawie:-(

cangu

Post » Śro maja 27, 2009 23:30

ulvhedinn pisze:Cangu- czy mieszkasz jakoś w pobliżu? Bo żeby znaleźć kotom domy, potrzebna będzie osoba/osoby które pojadą do Pani i sfotografują koty przeznaczone do adopcji, o każdym z nich napisza notatkę (wiek, płeć, sterylizacja, charakter) i zaczną od wrzucenia na forum. Potem można mysleć o ogłaszaniu. Inaczej trudno będzie znaleźć nowe domy...
ona ogłasza sie ale bardziej tu lokalnie, powiem szczerze ja tam żadko bywam, byłam wczoraj bo musiałam ale jak wychodze mam doła, nie mam też czasu siedzieć godzinami na necie by dawać setki ogłoszeń, jakby nie wydawała to by miała chyba z 500, zresztą ludzie ją znają i wiedzą, że jak się pozbyc to do niej a jak przygranąć tak samo, ale nie mogę wnikać w szczegóły o niej bo Jaworzno jest małe i nie chce by się dowiedziała, że ją opisuje na necie. To taki "mały" schron ale dawno nie remontowany i nie dostosowany dla tylu zwierzaków.

cangu

Post » Czw maja 28, 2009 6:25

ale jak przy okazji zrobiłąbyś zdjęcia np. tylko 5-ciu wybranym kotom, które są miziaste i mogą łatwiej znależć dom, to w ogłoseniach pomożemy

tylko żeby ta Pani na to wyraziła zgodę
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Czw maja 28, 2009 6:38

Widze ,że cos sie rusza.... :wink:
Cangu, najlepiej jak porozmawiasz z ta Panią, po prostu ,że chcemy jej pomóc
Jak sie da....
ogłoszenia, pomoc w remoncie,jedzonko....
Niektórzy nie potrafia przyjac pomocy...inni na nia czekaja, wstydza sie poprosic
Ale ona musi o tym wiedziec...Mysle ,ze bedzie jej miło ze ktos chce ja wesprzeć
:wink:

Keetee

Od: Czw maja 21, 2009 9:31

Post » Czw maja 28, 2009 10:26

:!:

Antypatyczna

Od: Czw wrz 07, 2006 9:45

Post » Czw maja 28, 2009 10:27

:!:

Antypatyczna

Post » Czw maja 28, 2009 13:07

kaja555 pisze:ale jak przy okazji zrobiłąbyś zdjęcia np. tylko 5-ciu wybranym kotom, które są miziaste i mogą łatwiej znależć dom, to w ogłoseniach pomożemy

tylko żeby ta Pani na to wyraziła zgodę

Wiem, że masz dobre intencje ale to nie rozwiąże problemu bo rotacja jest, jak w schronisku ale warunków nie ma! tylko w tym tygodniu przyniosła pięć! wszystkie źle traktowane i chore! te mizaste jej schodzą ale zostają kalekie, chore, sikające gdzie popadnie bo po potrąceniu samochodem, adopcje to jest jeden temat ale tu jest ważniejszy aspekt. Ona tych kotów nie uzbierała w tydzień, ona działa już długo ale, że jest dumna i dużo przeżyła od ludzi nie przyjmowała pomocy (pewnie od najbardziej zaufanych tak ale tego nie mówi a ja nie pytam) i jest tego efekt teraz, nie jest fundacją i działa prywatnie nie może zbierać środków tak jak organizacje więc albo jej ktoś pomoże ich niech się dalej zajmuje tym o robi albo ja nie wiem, w koncu sytuacja eskaluje i jej pozabierają i pousypiają te kociaki, tym bardziej, że ten rodzaj działalności zawsze jest napiętnowany przez tak zwanych normalnych ludzi.

cangu

Post » Czw maja 28, 2009 14:41

Uwaga! istnieje możliwość pomocy materialnej, może wtedy poradzi sobie ta Pani z rachunkami. Można wpłacić pieniążki na konto sklepu internetowego

http://www.kacikpupila.pl/sklep/ koniecznie z dopiskiem: zaliczka na poczet kotków Pani Renaty z Jaworzna. Jeżeli uzbiera się jakaś suma zrobi się zamówienie w oparciu o to co dotychczas tam zamawiała a pieniądze, które dostaje - rente np. przeznaczy na opłacenie wody i prądu.

Naprawde potrzebna pomoc!
bardzo o nią dla niej proszę

cangu

Post » Czw maja 28, 2009 21:22

:!: :!: :!:

Antypatyczna

Post » Pt maja 29, 2009 9:10

Na pierwszą stronę!

Antypatyczna