Mamusia, Kira i Chester. +Biska... Tatuś za tęczowym mostem.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 26, 2009 19:43

Ale koty też nie lubią zasikanego 8)
ObrazekObrazek

Ikotipies

Od: Wto maja 30, 2006 20:22

Post » Wto maja 26, 2009 20:07

Tal hihi
Na razie zaklepany jest jeden rudzielec. kati26 go zabiera. Niestety nie dała się namówić na dwa.
--- HURAAAAA PACZKA JEDZIE DO MNIE ZA OKOŁO 2H BĘDZIE ))))----
A w paczce taki zestaw:
http://animalia.pl/produkt,6160,40,Ferp ... ryta_.html
http://animalia.pl/produkt,15273,66,Kar ... 5_cm_.html
http://animalia.pl/produkt,5181,52,Tatr ... 0_cm_.html
http://animalia.pl/produkt,7606,52,Tatr ... 0_cm_.html
)))))))))))))))))))))))
hmmm nie wiem jak Ci to delikatnie powiedzieć ...hmm pamietaj o jednym , nawet jeśli ci się zdaje ,ze jesteś kotem , to jesteś cżłowiekiem :lol: :lol: :lol: one Cię maja i to całkowicie i do konca :))))

a dotad myslalam ,ze to ja mam świra kociego :)))
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Wto maja 26, 2009 21:14

Ehhhhhhhhhhhh :(
Właśnie na podwórku nowa kotka sie pojawiła. W rui i na naszych oczach czarno biały kocur ją gania w wiadomym celu :(
To kotka sąsiadów ale przyszła bo tu jedzenie jest a nie ochłapy.
Niestety postanowiłem po rozmowie z Żona i Elizą że przestaje wystawiać miski.
Jak nie przestanę to za 4 miesiące będę tu stado kotów miał na co mnie nie stać i finansowo i nerwowo.
:evil:
Sąsiadka to starsza pani która mieszka z synem, ludzie nie uświadomieni karmią koty resztkami z obiadu a od święta whiskas na urodziny dają i myślą że to najlepsze co można zrobić. Szczepienia czy weterynarz albo sterylizacja to pojęcia im obce...
Przykry post, przykro że los zmusza mnie do zaprzestania dokarmiania pół bezdomnych. Czuję się bezsilny. Ale to nie wina kotów. Tylko ludzi. Tępoty społecznej...
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta. -George Bernard Shaw

Tal-Rash

Od: Śro kwi 22, 2009 12:53

Post » Wto maja 26, 2009 21:18

Nie da rady porozmawiać z tymi ludźmi? Nie dali by się namówić na kastrację kotki?
Nie wiem czy w Poznaniu są darmowe sterylki. Może jakaś fundacja pomoże?

A jak będziecie karmić Biskę? Przychodzi jeszcze?
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Wto maja 26, 2009 21:28

Tal-Rash,Puss deklarowała pomoc.Ona robi rewelacyjne ogłoszenia,ma szczęśliwą rękę.Moim kotom robiła,długo na domek nie czekały.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto maja 26, 2009 21:31

Prócz Biski przychodzi jeszcze czarno biały kocur i szara młoda kotka. Widziałem już kręcącego sie rudego chyba kocura.
Biska hmmmmm jest bezdomna i chyba umie sobie radzić. Maria rozumiem Ciebie ale zrozum mnie nie mogę spowodować że moje podwórko stanie sie przytułkiem kotów z Pobiedzisk. Zwyczajnie mnie na to nie stać.

Tal-Rash

Post » Wto maja 26, 2009 22:09

Rozumiem Twoją decyzję.
I tak jestem pełna podziwu dla Ciebie i Twojej połowy za tak wspaniałą opiekę nad kocią rodzinką :)
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Wto maja 26, 2009 22:19

Jak będę dorosłym kotem to zostanę kucharzem.
http://rash.home.pl/koty/28.jpg
Zostawiaj moje ucho ty krowo! Idę sobie!
http://rash.home.pl/koty/29.jpg
Jestem niewinny!
http://rash.home.pl/koty/30.jpg

Tal-Rash

Post » Wto maja 26, 2009 22:41

Piec lat temu mialam tez trojke na tymczasie, wpuscilam je do szafki garnkow i zrobiły sobie kuwete w patelni :twisted:

Sliczna kocia rodzinka. :)
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Śro maja 27, 2009 6:13

Elisee, czy są u Was darmowe sterylko dla bezdomniaczków?
jeżeli tak, to może odłowić tałatajstwo pętające się w obejściu Tal-Rasha i ciachnąć
zawsze to mniej kotów w przyszłości
a wtedy też jest szansa, że po ciachnięciu do Tal-Rasha nie wrócą i będzie mógł w spokoju ducha dokarmiać bezdomność, bez ryzyka totalnego zakocenia
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Śro maja 27, 2009 8:00

Tal-Rash,zobacz,jak one ładnie się razem bawią,jakie są do siebie przywiązane.Jak je rozdzielać?

ewar

Post » Śro maja 27, 2009 9:19

Ja dziczki ze swojej pracy (Poznań)zawoziłam do schroniska na darmowa sterylkę. Była to jednak jedyna okazja aby je złapac, bo dwie kotki się okociły i je namierzyłam. Jedna z nich wogóle się wśród ludzi nie pojawiała.
Odchowały kotki w zamknięciu, zastały ciachniete, małe znalazły domy.
Myslałam o ciachnieciu tych pojawiających się u Rafała, ale one podobno nieufne sa i nie przychodzą do człowieka - musowe polowanie. Brak sprzetu i niestety czasu na to :( Może jakoś udałoby się w klatkę łapkę złapać czy to kocura czy kotki...
Jeszcze myślałam o podawaniu do tego czasy środków antykoncepcyjnych ale to musi być robione co tydzień, z gwarancję, że dany kot zje tabletkę i że inny mu nie porwie z jedzeniem :roll:

elisee

Od: Czw paź 23, 2003 23:29

Post » Śro maja 27, 2009 9:49

ale ta kotka podobno "domowa", może by ją spróbować ciachnąć
tylko póki co Tal-Rash musiałby jednak podawać jedzenie
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Śro maja 27, 2009 10:01

Gadaniem nic się nie zdziała. Koty nie podchodzą do mnie no ewentualnie jak mam coś smacznego w ręku ale maja się na baczności...
---
ewar no ciężko bardzo rozdzielać. Ale co zrobić mieszkam w kawalerce z żoną... Pięć kociaków? A gdzie kasa na to? Gdzie miejsce?

Tal-Rash

Post » Śro maja 27, 2009 10:15

Ależ nie to miałam na myśli! Chodzi mi o pakiety,po dwa kociaki.Zdaj się na Puss,poproś ją o ogłoszenia,chętnych będzie mnóstwo.Czasem ludzie boją się brać ze schroniska,że niby chore,ze coś przywloką.Ty masz kotki prawie z hodowli,znasz je od urodzenia,zawsze były domowe,kolory atrakcyjne,dbasz o nie,jak czasem ludzie nie dbają o dzieci.Podoba mi się ten wątek,uwielbiam czytać o kotach (jestem fanką mamusi i Biski).Uwierz mi,wcale nie tak trudno wydać w dwupaku.Gosiar od dawna tak robi,akurat ją znam,znam jej koty i dlatego ją podałam,ale nie tylko ona tak robi.

ewar

[poprzednia][następna]