TOSIEK i MILUŚ w jednym DT stali. FeLV+ ;( wspolnego domu tr

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 24, 2009 16:27

Ruach pisze:
Anja pisze:
Pipsi pisze:Czy ja dobrze zrozumiałam? Czy w Warszawie tylko SGGW robi tomografię?
tak, tylko na SGGW jest tomograf na zwierzat

no i teraz hamletowskie pytanie, być albo nie być, robić czy nie robić :roll:

Jak chcesz, to wyślę Ci numer telefonu do Anji. Ona teraz dosłownie z Bruckiem przeszła sprawy tomografii i wszystkiego, co z tym związane.
W Warszawie robią to tylko na SGGWiAR i tylko dr N. Jeśli masz inne dojście? - o tym napisz do Anji, albo dam Ci numer telefonu.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Nie maja 24, 2009 16:37

Marcelibu pisze:
Ruach pisze:
Anja pisze:
Pipsi pisze:Czy ja dobrze zrozumiałam? Czy w Warszawie tylko SGGW robi tomografię?

Jak chcesz, to wyślę Ci numer telefonu do Anji. Ona teraz dosłownie z Bruckiem przeszła sprawy tomografii i wszystkiego, co z tym związane.
W Warszawie robią to tylko na SGGWiAR i tylko dr N. Jeśli masz inne dojście? - o tym napisz do Anji, albo dam Ci numer telefonu.

poproszę...
Obrazek

Ruach

Od: Pt sty 05, 2007 8:40

Post » Nie maja 24, 2009 16:40

Ruach pisze:
Marcelibu pisze:
Ruach pisze:
Anja pisze:

poproszę...

Poszło
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Post » Nie maja 24, 2009 16:47

Widzę, ze coraz więcej znaków zapytania... :?

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Nie maja 24, 2009 16:56

Ja jednego nie rozumiem :? . Na tomograf jak czytam na forum, kierują różni, także dobrzy weterynarze. Czyli jest to dla nich jakoś miarodajne badanie. Nie kwestionuję doświadczeń Anji z tym panem i tomografem, ale po prostu nie rozumiem, tym bardziej, że doczytałam się, że Brucek nie jest pierwszym kotem, któremu badanie spaprano.

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Nie maja 24, 2009 16:57

a p. Ela obcięła Tosiowi pazurki, tablety zapodaje w mięsku, więc znikaja ino myk ( no bo wczoraj było ostre drapanko przy tablecie )...i prosiła przekazać, ze je pieknie, korzysta z toalety, rozgadał się, słowem wszystko ok, ino kicha....
Obrazek

Ruach

Od: Pt sty 05, 2007 8:40

Post » Nie maja 24, 2009 17:01

Anka pisze:Ja jednego nie rozumiem :? . Na tomograf jak czytam na forum, kierują różni, także dobrzy weterynarze. Czyli jest to dla nich jakoś miarodajne badanie. Nie kwestionuję doświadczeń Anji z tym panem i tomografem, ale po prostu nie rozumiem, tym bardziej, że doczytałam się, że Brucek nie jest pierwszym kotem, któremu badanie spaprano.
Okazuje sie, ze tylko ja poszlam tak dlatego w diagnostyke i zweryfikowalam to badanie u innych radiologow i mam na to niepodwazalne dowody w postaci opinii innych fachowcow. Wiem tez, ze nie tylko ja dostalam zle wykonane badanie.
Zas z braku laku, sadze, ze inni weci licza na to, ze a nuz to badanie sie uda, bo innego tomografu dla zwierzat w W-wie nie ma. Poza tym normalni weci tego badania odczytac po prostu nie potrafia, bo to nie jest ich specjalizacja.
Ostatnio edytowano Nie maja 24, 2009 20:58 przez Anja, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

Pirackie czarne Trio: Brucek (2001-2015), Hrupka (2001-2016), Rysio (2002-2018)
Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Od: Śro lis 06, 2002 9:01

Post » Nie maja 24, 2009 17:26

no cóż. Właściwie sytuacja patowa :? . Bo i tak konkurencji nie ma. Na szczęście ryzykuje się tylko kasą, chociaz to poważne obciążenie, ale badanie nie inwazyjne i zwierzęcia nie skrzywdzi się w każdym razie.
W Gdańsku czegoś takiego jak tomograf dla zwierząt w ogóle nie ma, najbliższy chyba właśnie w Warszawie :?

Anka

Post » Nie maja 24, 2009 17:31

Anka pisze:no cóż. Właściwie sytuacja patowa :? . Bo i tak konkurencji nie ma. Na szczęście ryzykuje się tylko kasą, chociaz to poważne obciążenie, ale badanie nie inwazyjne i zwierzęcia nie skrzywdzi się w każdym razie.
Nie Aniu. Nie ryzykuje się tylko kasą. Ryzykuje się błędną diagnozą. I to jest najgorsze.
Wiem, że są pewne zawoalowane sprawy na powyższy temat, które zna Anja, a nie można o nich pisać na wątku, który jest ogólnie dostępny.

Marcelibu

Post » Nie maja 24, 2009 17:34

Marcelibu pisze:Nie ryzykuje się tylko kasą. Ryzykuje się błędną diagnozą. I to jest najgorsze.

I kolejną narkozą.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Nie maja 24, 2009 17:48

Tak czy inaczej dziewczyny muszą jakąś decyzję podjąć i na pewno podejmą taką, jaką uznają za najsłuszniejszą w tym wypadku. Bo jednoznacznie słusznej i tak nie ma :?
A ja nadal trzymam kciuki za Tośka i szykuję bazarki, bo kasa tak czy inaczej będzie potrzebna.

Anka

Post » Nie maja 24, 2009 18:42

Zapraszam na bazarek dla Tośka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=93780

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Nie maja 24, 2009 19:45

A może by wystarczył zwykły rtg? Może w Warszawie jest gabinet z naprawdę świetnym sprzętem?
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Nie maja 24, 2009 21:06

Zróbcie Tośkowi badania krwi przed dalszą diagnostyką.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Nie maja 24, 2009 21:06

Dziewczyny,nawet nie wiecie jaka jestem wdzięczna za pomoc dla Tosia i bazarki. :D :D Chciała bym jakoś pomóc ale niewiem jak.Mogę narazie trzymać kciuki bo co do badań to już sama niewiem. Skoro pan doktor skierował na takie badania to może jednak z ich wyników będzie coś wiedział? Chyba wie jak są miarodajne ? Napewno jak już to trzeba by je zrobić za jedną narkozą.Cieszę się,że Tosio czuje się dobrze :DMam nadzieję ,że wszystko się uda.
ObrazekObrazek

anial

Od: Sob lis 01, 2008 23:42

[poprzednia][następna]