Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt maja 22, 2009 21:04

dziś dostałam aż trzy telefony w sprawie rudego kociaka.....
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Sob maja 23, 2009 10:54

maria_z pisze:Uważam, że jako PKDT musimy napisać pismo do UM o dodatkowe sterylki.

kto w takim razie napisze projekt takiego pisma???????? jestem za :)
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Sob maja 23, 2009 23:30

Przydałby się dobry "NOWY" dom tymczasowy!

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Nie maja 24, 2009 10:34

oj asiau przydał by sie niejeden nowy DT :(
AGUŚ, MARYLKO - napiszcie może tą prośbę o sterylki dla PKDT do urzędu, ja kompletnie sie na tym nie znam...... a to by była fajna sprawa.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Nie maja 24, 2009 11:26

sabina skaza pisze:oj asiau przydał by sie niejeden nowy DT :(
AGUŚ, MARYLKO - napiszcie może tą prośbę o sterylki dla PKDT do urzędu, ja kompletnie sie na tym nie znam...... a to by była fajna sprawa.

Oki jak znajdę cwilkę to coś skrobnę i prześlę Majce
Marylko też cosskrobnij a Maja wybierze najlepsze argumenty :wink:
Czyli jak zwykle wszyscy liczą na Maję :roll:
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Nie maja 24, 2009 11:34

Spoko, ja też coś dopiszę. Zrobię statystyki ile kociaków musiałyśmy zabrać w ciągu zaledwie miesiąca z powodu braku sterylek lub zbyt późnych, ile sterylek było aborcyjnych (może przesuną termin zabiegów na wcześniejsze) etc. - może to coś da...

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Nie maja 24, 2009 14:05

Dziewczyny co za dzień. Poszlam na spacer w miejsce, z którego wzięlam trzy moje Maupy, mialam nadzieję, ze spotkam karmicielkę i zapytam co ze sterylkami. Karmicielki nie było, za to pani na parterze raczyła otworzyć okno i dostało mi się, że mam spadać stąd, ze po co mi te koty, że sprzedaję na skórki, ja tłumaczę, że jestem opiekunem wyznaczonym z Urzędu, że kociaki wyleczylam i znalazlam dla nich dom, a ona, ze to niemożliwe zebym robila to charytatywnie, no i innych obelg trochę. Kobieta nie raczyla nawet wysłuchać tego co mam do powiedzenia. W głowie jej się nie mieści, że można coś zrobić za darmo. Jakiś koszmar. Jest mi najnormalniej w świecie przykro, bo ja się tam nie pchałam, pani, która karmi te koty sama zadzwonila w sprawie sterylek.
Ręce opadają.
Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Nie maja 24, 2009 14:18

Nie przejmuj się takimi babunami.

Można robić charytatywnie.
Dużo takich jak my jest przecież ;)

seja

Post » Nie maja 24, 2009 14:23

Właśnie, ze babunami się nie przejmuję tylko tym, ze te kotki nie zostaną wysterylizowane.

Bo bacie od ktorej jest Brysio Kingi i Amisia i Tofik Mari też przekabaciły i ona nie chce ze mną rozmawiać, a miałam mamę koteczkow wysterylizować.
Obrazek

dzidzia

Post » Nie maja 24, 2009 14:39

Dzidzia wogle się nie przejmuj tylko ciachaj(jeśli możesz je złapać bez karmicielki)
powiedz babci,że to jest wymóg miasta,bo jak nie wysterylizuje to jej naślą ludzi z ochrony praw zwierząt i dostanie zarzut zaniedbania :!:
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Nie maja 24, 2009 14:44

Agnieszka ja nie mam siły walczyć. Babcię spróbuję przekonać ale jest problem bo ona nie chce w ogole ze mną rozmawiać.
A ta baba z Rzeżnickiej w ogóle ze mną nie rozmawiała tylko sie darla i w ogóle nie dała mi dojśc do słowa. Jeszcze mnie obrażała.
Obrazek

dzidzia

Post » Nie maja 24, 2009 14:48

dzidzia pisze:Agnieszka ja nie mam siły walczyć. Babcię spróbuję przekonać ale jest problem bo ona nie chce w ogole ze mną rozmawiać.
A ta baba z Rzeżnickiej w ogóle ze mną nie rozmawiała tylko sie darla i w ogóle nie dała mi dojśc do słowa. Jeszcze mnie obrażała.

Istna rzeznia :roll:
Wstrętny babsztyl :!:
Podjadę tam z Tobą jak chcesz i powiem babie co o niej myślę :evil:
Trzeba te kotki wysterylizować,bo potem znowu będziesz maluchy targać do domu :roll:
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Nie maja 24, 2009 14:50

Nawet nie moglabym kociakow wziąć, bo teraz tam pilnują a są tam 2 baby i facet, nie dam rady z nimi.
I jeszcze ta kobieta ta taki rodzaj wulgarnej przekupy, ktora nie slucha tylko sama wie najlepiej, potrafi tylko obrażać. Nie potrafię z takimi ludzmi rozmawiać.
Obrazek

dzidzia

Post » Nie maja 24, 2009 14:57

Chcieli tez wezwać policje :D
I bylabym skłonna poczekac na policjantow ale bylam nie przygotowana. Policjanci sami nie wiedzą co robic w takich sytuacjach.

Potrzebne w takiej sytuacji jest pismo z UM zaswiadczające ze wspolpracujemy z UM, potrzebna jakas ustawa, mowiąca o tym, że trzeba opiekowac sie zwierzakami wolnobytującymi, kurcze, gdzies widzialam taki przepis ze osoba ktora znajdzie chore zwierzę wolnobytujące ma obowiązek zawieżć je do weta a gmina powinna pokryc koszty leczenia.
Obrazek

dzidzia

Post » Nie maja 24, 2009 14:57

Aj dzidzia, bezpańskie koty , to własność miasta Gdańsk.
Jesteś opiekunem społecznym(masz legitymację), co się będziesz cackać, wzywasz straż miejską i masz całe towarzystwo gdzieś.

seja

[poprzednia][następna]