gigakot, mikrokot i mechakot. Koty piwniczne :(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 15, 2009 15:40

:D Wypisz wymaluj mój Guziczek. Może krówki tak mają genetycznie. Guzik jeszcze przy tym liże mi włosy a potem zwisa mi bezwładnie z rąk i tak sie każe nosić, jak szmaciana lalka. Głupiutkie stworzonka :D
Mechaty może i łobuz ale jaki kochany :D
Ostatnio edytowano Pt maja 15, 2009 18:18 przez babajaga, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Pt maja 15, 2009 18:12

no to babajago czekam na Twój filmik coby pokazać mizianie się Guzika :D

Pomponmamo do trzech razy sztuka, my takiego miziaka dostaliśmy w trzecim podejściu :twisted: Kasia D ma na stanie niezłego krówkowatego miziaka... który jest pod jajkiem w mojej sygnaturce ;)
Elvis łasi się bardzo delikatnie i nienamolnie. Ineczka tak samo sam wdzięk, do tego pięknie pręży grzbiet i wywija ogonkiem podczas głaskania... a Mechaty to inna bajka, on jest samowystarczalny, samoglaskalny a jak mu się znudzi do gryzie ludzia aby go podrapał za uchem. No i odczepić go nie można jak ma fazę na mizianki, jest jak rzep. Najlepsze cyrki są jak próbuję umyć twarz a on z kibelka lub prali zasadza się na mnie coby się poprzytulać na wysokości mojej głowy... ja w obronie wywijam w ciemno nogą, żeby go odstraszyć lub krzyczę, przez pianę żeby TŻ mnie uratował :roll:
Obrazek

15pietro

Od: Śro kwi 23, 2008 20:51

Post » Pt maja 15, 2009 18:15

wpadłaś mu w oko :lol:
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Od: Czw sie 07, 2008 9:08

Post » Pt maja 15, 2009 18:26

Nie ma mnie kto filmować :D Guzik ma inną taktykę, przykleja się do ludzkich nóg po czym kiedy człowiek nie może już zrobić roku dramatycznie osuwa się i pada na człowiecze stopy. Ludź unieruchomiony MUSI wziąć futro na ręce i przewiesić sobie przez ramię. Guziczek mógłby tak spędzic pół dnia przewalając się na ramieniu z boku na bok, obejmując wszystkimi łapami moją głowę i czyszcząc mi włosy jęzorkiem :D Krówki może mało reprezentacyjne z wyglądu ale "miłośne" bardzo. Inna Guzicza pieszczota to poranne "potrzymaj mnie za łapkę" Wtula się w mój bok i wtyka mi łapkę w dłoń. Jak mu się znudzi to wyjmuje ją i wtyka inną, obojętnie przednią czy zadnią. Wczoraj trochę się wylegiwałam rano więc miał czas pokombinować (a mysli strasznie pomaluśku) i wetknął mi w jedną dłoń wszystkie łapki i tak sobie spaliśmy :D
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Post » Pt maja 15, 2009 18:32

rysiek wprawdzie nóg mi się nie czepia, ale noszenie go przerzuconego przez ramię to codzienna norma. uwielbia to :D albo kłaść mi się na klat6ce piersiowej i obracać jak kurczak na rożnie żeby czasem nie zapomniała wygłaskać każdego skrawka jego osoby :D klucha natomiast w swych rzadkich momentach czułości kładzie się przy mojeje twarzy, ociera się o nią, wylizuje i zasypia połową siebie leżąc na moim policzku :D
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Post » Pt maja 15, 2009 19:10

Babajago bo Guziczaek uważa że masz takie puste dłonie... :roll:

:crying: mam niemiaziaste koty znaczy :cry: a na trzeciego mnie już nie stać :cry: no, cóż... i tak je kocham! 8) Tylko jednak niedopieszczona jestem :?
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Pt maja 15, 2009 19:36

Za to twoje dziecko jest miziaste do potęgi :D Taka równowaga w przyrodzie :wink:
Obrazek

babajaga

Post » Sob maja 16, 2009 6:36

babajaga pisze:Za to twoje dziecko jest miziaste do potęgi :D Taka równowaga w przyrodzie :wink:

Masz rację :D
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Sob maja 16, 2009 22:43

Wczoraj widziałam naocznie tatuaż. Zdjęcia nawet odrobinę nie oddają jego uroku, na żywo wygląda fantastycznie :D strasznie się mi i TŻ podoba. Oczywiście łapki zostały odpowiednio przeskalowane.
Wrzucam fotkę z mmsa, niestety niewyraźna, jak się tatuaż podgoi to pstrykniemy lepszą :)
Koleżanka wczoraj po raz pierwszy widziała na żywo Ineczkę i bardzo sobie przypadły do gustu, kotka po raz pierwszy nie pryskała w popłochu na widok "obcego" :D
Obrazek

a tutaj: Inka TŻtowo-nakolankowa
Obrazek
Obrazek

15pietro

Post » Wto maja 19, 2009 17:51

Ona ziewa, czy jest niezadowolona, że ją fotografujesz? 8O
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Wto maja 19, 2009 17:55

ziewa, pewnie ją elvis i mechaty wymęczyli i sie relaksowac biedna musi :roll:
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Post » Pt maja 22, 2009 16:00

Zosiu, jeśli dobrze rozpoznałam na zdjęciu, byłaś na pogrzebie dzisiaj.
Obrazek

babajaga

Post » Pt maja 22, 2009 21:44

byłam

Zostawiłam bukiet niezapominajek z naszego ogrodu i konwalie, z myślą o forumowiczach, którzy nie byli, o was.

Mechaciątko jest dziś bardzo grzeczne cały dzień mruczy i się przytula, nawet jak coś nabroi to pięknie przeprasza a ja nie mam serca go udusić.
Obrazek

15pietro

Post » Pt maja 22, 2009 21:57

Nie duś. Udusisz a potem bedziesz musiała płakać. Mechaty psoci, bo jest szczęśliwym kotkiem. Nieszczęśliwe kotki nie psocą.
A te konwalie to był bardzo dobry pomysł, dużo białych dzwoneczków jak i nas tu dużo. Dołożyłam się do wieńca ale na Dorci wątku nie mam odwagi nic pisać.
Obrazek

babajaga

Post » Pt maja 22, 2009 22:54

Nie dam rady udusić różowy nochal mnie obezwładnia
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

15pietro

[poprzednia][następna]