Mamusia, Kira i Chester. +Biska... Tatuś za tęczowym mostem.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 22, 2009 5:54

tam gdzie sikały trzeba dobrze wyprać i dobrze wypłukać, jeżeli zostanie choćby ślad zapachu to mogą (ale nie muszą) lać dalej
dobrze byłoby spryskać jakimś neutralizatorem zapachów
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Pt maja 22, 2009 7:28

Tak bywa - dlatego jak maluchy już są na chodzie trzeba sprawdzać kocyki itp. czy aby nie upatrzyły sobie nowej toalety i wysadzać po jedzeniu, zabawie do kuwetki. No i mieć posłanka na zmianę na czas suszenia ;) Dlatego wykładzina w pokoju w tym okresie jest zagrożona. Wyobrazacie sobie taką akcję pod tapczanem? 8)

elisee

Od: Czw paź 23, 2003 23:29

Post » Pt maja 22, 2009 8:50

Dzisiaj rano nie było kupki także sukces :))))

Po przemeblowaniu łazienki maluchy maja teraz łatwiejsze wejście do domku tzn. wychodzenie z niego nie grozi turlaniem :D

minusem jest to że łatwiej też sie wchodzi o domek. Dzisiaj zdejmowałam dwa razy biały nosek chodź ja ją nazywam Krysią :)

Agat123

Od: Pon kwi 27, 2009 8:16

Post » Pt maja 22, 2009 9:58

Nowe umieszczenie domku kuwet w łazience.
Przy transporterku pod toaletą piesek na rozszarpanie dla kociaków ;) (nie patrzcie sie tak na mnie)
http://rash.home.pl/koty/23.jpg
Dziś niestety juz dwie wpadki.
Szaruga zrobił siku na płytki a rudziach zrobił siku: DO MISKI Z WODĄ!
Problem z kuwetka jest taki że jak jeden włazi i zaczyna szurać to reszta leci do niego i wskakują na niego bo myślą że sie bawi. On piszczy wychodzi w osobne miejsce i sika...
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta. -George Bernard Shaw

Tal-Rash

Od: Śro kwi 22, 2009 12:53

Post » Pt maja 22, 2009 10:22

a może zrobić odłonę z kartonu na kuwetkę, tak aby powstał zaciszny kącik?
nie mam pojęcia o kociętach ale moje kocice mają w tej chwili dwie kuwety, a jak wprowadzałam Malwinkę to były 3
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Post » Pt maja 22, 2009 10:28

Spokojnie z tym kuwetkowaniem, to jeszcze straszne maluszki. :) I tak dzielnie sobie radzą.

Przyjdzie czas na samodzielne, bezbłędne korzystanie z toalety, nawet jak jeden brat/siostra gryzie w ogon a inny wali łapką po łepetynie. :)

Może już czas na zastąpienie budki otwartym posłaniem? Mniejsza szansa, że któreś uzna to za "cichy kącik skupienia" i zasika?

A kuwetę wstawić w karton? Zrobić taką niby "krytą kuwetę"? Ewentualnie nakryć mniejszą kuwetkę górą od transportera?
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pt maja 22, 2009 12:13

Cześć. Mam pytanie - macie może zdjęcia kociąt? (Filmy mi nie chodzą) Rozglądam się za rudym kociakiem, raczej kotką. Domek w Warszawie, sprawdzony, jeśli właścicielka by gdzieś wyjeżdżała maluch byłby u mnie pod opieką :)

Journey

Od: Czw maja 21, 2009 11:44

Post » Pt maja 22, 2009 12:43

Journey pisze:Cześć. Mam pytanie - macie może zdjęcia kociąt? (Filmy mi nie chodzą) Rozglądam się za rudym kociakiem, raczej kotką. Domek w Warszawie, sprawdzony, jeśli właścicielka by gdzieś wyjeżdżała maluch byłby u mnie pod opieką :)

Zdjęć każdego kotka osobno niestety nie mamy. Ale może to coś da http://rash.home.pl/koty/22.jpg

Agat123

Od: Pon kwi 27, 2009 8:16

Post » Pt maja 22, 2009 12:51

Journey Mamy trzy ale jeden raczej zarezerwowany.
Została kotka i kot.
Zabranie kotka wiążę się z konieczna wizytą poprzedzającą (poznawczą) i chcę rozmawiać i widzieć się z właścicielem bo z postu rozumiem że komuś szukasz zwierzaczka.
Odbiór tylko osobisty. Żadne przewózki przez znajomych dla znajomych.
Zdjęcie brygady wymęczonej po zabawie.
http://rash.home.pl/koty/24.jpg (duza rozdziałka)
A filmy Ci nie chodza bo nie masz kodeka. XVID.
Pobrać możesz tu: http://download.divxmovies.com/XviD-1.2.1-04122008.exe
Instalujesz i oglądasz.
------
kolejny dłuuuuugi film :) W filmie zabawa siku do kuwety oraz zagryzanie właściciela.
http://rash.home.pl/koty/kotki2.avi
-----
Poza tym zachęcam do obejrzenia slajdów:
http://rash.home.pl/koty/pokaz.pps

Tal-Rash

Post » Pt maja 22, 2009 15:41

Tal-Rash,a nie pomyślałbyś o pakiecie?Takie śliczne maluszki,byłoby na pewno im raźniej we dwójkę.Kolory chodliwe,stałeś się popularny,można pogrymasić.Ja bym tak zrobiła.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt maja 22, 2009 15:58

Tal-Rash, brygada padnięta po imprezie jest rewelacja. :1luvu:

Widać, że opiekujecie się nimi wspaniale, maluchy są w świetnej formie. Gratulacje. :ok:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt maja 22, 2009 15:59

Czy że co? Pakiet dwóch kotów? :lol:

Tal-Rash

Post » Pt maja 22, 2009 16:24

dokładnie
po 2 kociaki :)
im w takiej sytuacji będzie raźniej :)

widzę, że jesteś zwolennikiem kociej akupunktury, nie wiem czy ja wytrzymałabym wpijane w paluch szpileczki :lol:
i dopiero teraz zwróciłam uwagę jaka mamuśka jest piękna, do tego nalezy do "gadających kotów", bardzo takie lubię

Killatha

Post » Pt maja 22, 2009 16:41

O tak mamusia nadaje jak radio.
Akupunkturę kocia lubię, kocham pazurki i kły.
Ciekawy pomysł po dwa :) Może uda sie wydać wszystkie? Tylko jeden sam wtedy zostanie bo jest piątka.

Tal-Rash

Post » Pt maja 22, 2009 16:57

to tego ostatniego w duecie z mamusią :wink:
bo uważam że mamusia też jest kotem adopcyjnym a nie podwórzowym

Killatha

[poprzednia][następna]